اخبار داغ

کارشناس مسئول هوا اداره کل سازمان محیط زیست استان کرمان:

29 کانون فرسایش بادی در شمال و جنوب استان وجود دارد/ کاشت نهال در منطقه شکار ممنوع ریگان جهت بیابان زدایی

29 کانون فرسایش بادی در شمال و جنوب استان وجود دارد/ کاشت نهال در منطقه شکار ممنوع ریگان جهت بیابان زدایی
کارشناس مسئول هوا اداره کل سازمان محیط زیست استان کرمان گفت: بر اساس مطالعات سازمان جنگل ها و مراتع 29 مرکز کانون فرسایش بادی در شمال و جنوب استان وجود دارد و به منظور بیابان زایی ساطمان محیط زیست استان در منطقه شکار ممنوع ریگان اقدام به کاشت نهال کرده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محبوبه رسولی، کارشناس مسئول هوا اداره کل سازمان محیط زیست استان کرمان در گفتگو با راه آرمان؛ با بیان اینکه پدیده ریزگردها از جمله چالش ها و معضلات زیست محیطی چند سال اخیر استان کرمان است، گفت: بر اساس مطالعات سازمان جنگل ها و مراتع 29 مرکز کانون فرسایش بادی در شمال و جنوب استان وجود دارد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, راه آرمان,

وی با اشاره به اینکه این 29 کانون فرسایش بادی یاد شده تقریبا تمام شهرهای استان کرمان را پوشش می دهند، ابراز کرد: بر همین اساس کمیته ملی مقابله با ریزگردها تشکیل شده است و در این راستا کمیته استانی مقابله با گرد و غبار نیز تشکیل داده ایم.

,

کارشناس مسئول هوا اداره کل سازمان محیط زیست استان کرمان ادامه داد: کمیته مقابله با ریزگردهای استان به ریاست معاونت عمرانی استاندار است که برخی از دستگاه ها از جمله محیط زیست، سازمان جنگل ها و مراتع، بهداشت، صدا و سیما، آموزش و پرورش و ... در این کمیته عضو هستند.

,

رسولی عنوان کرد: در قانون آئین نامه اجرایی مقابله با گرد و غبار وجود دارد که مصوبه هئیت وزیران است و شرح وظایف به تفکیک دستگاه های اجرایی مشخص شده است و از جمله آن می توان به وظایف سازمان محیط زیست اشاره داشت که در آئین نامه آمده است که سازمان محیط زیست در مقابله با ریزگردها نقش نظارتی دارد و کار اجرایی ندارد.

,

وی بیان کرد: این سازمان در مبحث احیاء تالاب ها با استفاده از آمارگیری از طریق دستگاه های پایش کیفی وضعیت آب و هوا را مورد بررسی قرار می دهند و به کمیته مقابله با ریزگردها اطلاع رسانی می شود.

,

کارشناس مسئول هوا اداره کل سازمان محیط زیست استان کرمان اظهار کرد: از جمله ارکان اصلی مقابله با پدیده ریزگردها اداره کل منابع طبیعی است که اقداماتی مانند مالچ پاشی، نهال کاری، ایجاد بادشکن های بیولوژیک و تله رسوب گیر را انجام می دهند تا بتوانند از این طریق گرد و غبار را مهار کنند.

,

رسولی با تأکید بر اینکه شرکت آب منطقه ای نقش پر رنگی در مقابله با پدیده ریزگردها دارد، تصریح کرد: این دستگاه مدیریت منابع آبی، پلمپ چاه های غیر مجاز، نصب کنتور هوشمند بر چاه های مجاز، کنترل برداشت آب، رها سازی حق آبه زیست محیطی استان را به عهده دارد.

,

وی با اشاره به اینکه سند گرد و غبار استان نوشته شده است، ابراز کرد: این سند در بهمن ماه سال گذشته در شورای تصمیم گیری استان به تصویب رسیده و در سال جاری نیز از صندوق ملی محیط زیست اعتبار مناسبی تخصیص داده است.

,

این مقام مسئول با بیان اینکه توسعه جنگل ها و بیابان زدایی در شرح وظایف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است، گفت: در شمال و جنوب استان اقدامات مناسبی انجام گرفته است؛ سال گذشته توسط سازمان محیط زیست استان در منطقه شکار ممنوع ریگان نهال هایی کاشته شده است که خوشبختانه نهال ها سر پا هستند و آبیاری می شوند.

,

رسولی ادامه داد: وظیفه اصلی محیط زیست حفاظت مناطق تحت مدیریت این سازمان شامل پارک های ملی، مناطق حفاظت شده، پناهگاه های حیات وحش و مناطق آزاد است.

,

وی عنوان کرد: به دلیل اقلیم و وسعتی که در استان کرمان وجود دارد شاهد تنوع بالای زیستی هستیم و گونه های نادر جانوری مانند خرس سیاه آسیایی در کل کشور فقط در قسمت های جنوب استان کرمان، سیستان و بلوچستان و بخش از هرمزگان وجود دارد و همچنین پرنده هوبره که یک گونه پرنده مهاجر است زمستان خود را در دشت های استان سپری می کند.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه