اخبار داغ

تشویق و تنبیه نابجا در کودکی، شکل‌گیری شخصیت نمایشی در نوجوانی/ سحرتبرها چگونه تربیت می‌شوند؟

تشویق و تنبیه نابجا در کودکی، شکل‌گیری شخصیت نمایشی در نوجوانی/ سحرتبرها چگونه تربیت می‌شوند؟
امروزه با رشد شبکه های مجازی و قوی تر شدن ارتباط های اینترنتی، اقشار مختلف جامعه درگیر فعالیت ها و رفتارهایی شده اند که هیچ گاه ارتباطی با شخصیت واقعی شان ندارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ افرادی که در فکر جلب توجه دیگران و کسب درجه های شخصیتی و اجتماعی هستند، بی درنگ دست به کارهایی می زنند که هرچند برای عده ای قابل توجه و لحظه ای خوشایند است اما عموماً آنها را به نتیجه دلخواه نمی رساند، خشت کجی که بنای آن در دوران کودکی گذاشته شده و در دوران نوجوانی و جوانی با بروز اختلال‌های شخصیتی خود را نشان می دهد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, جهانبین نیوز, .,

هیستریونیک (Histrionic Personality disorder) یا شخصیت نمایشی، یک اختلال شخصیتی بوده که مبتلایان احساسات شدید، ناپایدار و تصویر تحریف شده ای از خود دارند، خودباوری این افراد به تأیید دیگران وابسته است و توجهی به ارزش های وجودی خود ندارند.
 

تشویق و تنبیه نابجا در دوران کودکی، منجر به تشکیل شخصیت هیستریونیکی در دوران نوجوانی می شود

پریسا فیروزی کارشناس ارشد روانشناسی در گفت و گو با خبرنگار جهانبین نیوز، اظهار داشت: دوران کودکی از مهم‌ ترین و حساس‌ ترین دوران رشد و شکل گیری شخصیت و هویت انسان است.
 

وی با بیان اینکه در این سن کودک از تمرکز طولانی در مسائل گریزان است و فوق العاده به دنبال تنوع طلبی و آزادی خواهی است، گفت: اگر روابط و تعاملات روانی عاطفی بین اعضای خانواده مستحکم باشد به صورت مستقیم (آموزش‌های اخلاقی، شناختی و عاطفی) یا غیرمستقیم (تقلید از رفتار والدین) در کودک شکل می گیرد.
 

کارشناس ارشد روانشناسی، محیط و ژنتیک را دو عامل بسیار مهم در شکل‌ گیری ویژگی رفتاری افراد عنوان کرد و افزود: پاسخ درست و منطقی به نیازهای دوران کودکی، مانع از اختلال های رفتاری در نواجوانی و جوانی می شود.
 

وی گفت: عدم تنبیه یا تشویق در دوران کودکی و توجه‌های غیرقابل پیش بینی شده والدین به فرزندان، باعث شده که توانایی تشخیص رفتار درست و غلط از کودک گرفته و زمینه شکل‌گیری شخصیت نمایشی فراهم شود.
 

پریسا فیروزی با بیان اینکه این اختلال بیشتر در دختران شایع بوده و معمولاً در دوران نوجوانی و بلوغ خود را نشان می دهد، اضافه کرد: تعامل با دیگران با رفتار نامناسب و تحریک کننده جنسی، هیجان های سطحی و متغیر، استفاده از ظاهر جسمانی برای جلب توجه، خستگی و بی حوصلی در مواجهه با امور روزمره، ناراحتی در صورت کم توجهی و... از علائم و نشانه های اختلال هیستریونیک می باشد.
 

آزادی های بی حد و حصر در فضای مجازی، زمینه ساز بروز شخصیت های نمایشی

کارشناس ارشد روانشناسی گفت: فضای مجازی همچون تیغ دو لبه ای است که هم فرصت های خوبی برای پیشرفت افراد داشته و هم بستر مناسبی برای آسیب های اجتماعی فراهم نموده است.
 

پریسا فیروزی با بیان اینکه آزادی های بی حد و حصر در فضای مجازی زمینه را برای بروز شخصیت های نمایشی فراهم می کند، افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری شاهد حضور و فعالیت افراد با رفتار پررنگ و لعاب نمایشی در شبکه های اجتماعی هستیم.
 

وی صمیمیت والدین با فرزندان و احساس راحتی با آنها، تغییر در نگرش افراد به منظور مسخ واقعیت و درک خطاهای ادراکی، استفاده از ظرفیت رسانه های دیداری و شنیداری و کاهش سطح دسترسی به اینترنت و فضای مجازی بسته به شرایط سنی و... را از مهمترین راه های مقابله با اختلال هیستریونیک و پیامدهای آن در فضای مجازی عنوان کرد.

پریسا فیروزی معتقد است آموزش دادن و آگاهی داشتن والدین باعث شده تا بهتر بتوانند روند تکامل رشد شخصیتی فرزندان و ارتباط بین سن هوشی و شناسنامه‌ای، ویژگی‌های رفتارهای فردی و جمعی را تشخیص داده و مطابق با آن عمل کنند.
 

وی افزود: بسیاری از الگوهای ناسالم خانوادگی مانند طرد شدن کودک و تنبیه شدید، توجه نکردن به نیازهای اساسی، توجه نکردن به احساسات و عواطف، محافظت بیش از حد کودک، انتظار نابجا از او و… باعث می شود که در رشد شخصیتی‌ کودک مشکل ایجاد شود.
 

انتهای پیام/

, (Histrionic Personality disorder) , .
 
,
,
, تشویق و تنبیه نابجا در دوران کودکی، منجر به تشکیل شخصیت هیستریونیکی در دوران نوجوانی می شود,
,
, .
 
,
,
, .
 
,
,
, .
 
,
,
, .
 
,
,
, .
 
,
,
, آزادی های بی حد و حصر در فضای مجازی، زمینه ساز بروز شخصیت های نمایشی,
,
, .
 
,
,
, .
 
,
,
, .,
,
, .
 
,
,
, .
 
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه