قلیه کدوی تنبل یا حلوایی یکی از غذاهای سنتی شهر یزد با عطری دل انگیز و طعمی خوشمزه سالیان سال در سفره یزدی ها افراد خانواده را دور هم جمع می کند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از یزدبانو، به سراغ یکی ازبانوان نوجوان یزدی رفتیم که درسال جاریتوانست درمسابقات ملی مهارت و در المپیاد آشپزی مقام سوم کشوررا به دست آورد.
, شبکه اطلاع رسانی دانا, یزدبانو,
هانیه السادات دره شیری دراین مسابقات با اختلاف کمی با نفراول موفق به دریافت مدال برنزشد وهم اکنون منتظررفتن به مسابقات جهانی آَشپزی برزیل است.
تصمیم داریم ازاین پس بخش آشپزی سایت یزد بانو را به این بانوی نوجوان یزدی که هنوزدرمقطع دبیرستان درس می خواند ونیز استادش خانم انصاری بسپاریم.
روش پخت قلیه کدوی تنبل اززبان هانیه سادات:
مواد لازم:
کدوتنبل: 250 گرم
لوبیا قرمز: 500 گرم
ماش: 50 گرم
برنج: 50 گرم
پیازسرخ شده: 1عدد
دارچین ونمک وفلفل سیاه: به مقدارلازم
روش تهیه قلیه:
1- ابتدا لوبیا قرمزرا روی حرارت نیم پزمی کنیم وسپس ماش را به لوبیا اضافه کرده تا هردو کاملا پخته شود.
2- کدوها را درقطعه های کوچک جداگانه آبپزمی کنیم وبعد ازپخت ماش و لوبیلا ، مواد را با هم مخلوط می کنیم.
3- (در صورت تمایل می توانید مواد را با مخلوط کن کاملا نرم کنید یا اینکه بدون مخلوط کردن آن را بکوبید)
4- برنج های خیس شده را به مواد اضافه کرده تا کاملا پخته و له شود.
5- بعد ازکمی جا افتادن مواد، پیاز داغ را با دارچین فراوان و نیز مقداری نمک و فلفل سیاه به مخلوط اضافه می کنیم.
6- (برای سرخ کردن پیازمی توانیم از روغن های محلی و یا روعن کنجد و زیتون وحتی کره استفاده کنیم)
7- آخرین مرحله دم گذاشتن قلیه است. پس ازده دقیقه غذا حاضراست.
نوش جان
منتظر غذاهای خوشمزه هانیه سادات باشید.
*کدو حلوایی، کدویی پُر خاصیت
کدو حلوایی انواع مختلفی دارد که نوع تابستانی آن کوچک است و بیشتر کشک و کدو و یا سرخ شده آن استفاده می شود. منظور ما از نوع زمستانی، "کدو تنبل" یا "کدو حلوایی" است. به نظر میرسد به دلیل جثه بزرگش، به آن لقب تنبل دادهاند و به دلیل تهیه دسرهای شیرین با آن در فصل زمستان، به کدو حلوایی معروف است. ما نیز میخواهیم درباره ارزش غذایی مورد آخر برایتان بگوییم.
*سرشار از آنتیاکسیدان
مصرف روزانه تمامی سبزیهای سبز و زرد مثل هویج و کدو حلوایی ، به همه گروههای سنی توصیه میشود، زیرا بررسیها نشان دادهاند، مصرف مرتب این سبزی ها، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در افراد بالای 60 سال به میزان قابلملاحظهای کاهش میدهد و این موضوع به خاطر وجود کاروتنوییدهای فراوانی (مثل بتاروتن) است که در این سبزی ها وجود دارد.
به علاوه نتایج مطالعات حاکی از آن است که سالمندانی که میزان بتاکاروتن خونشان پایین است، بیشتر احتمال دارد به مشکلات چشمی مانند آب مروارید دچار شوند و دیده شده با افزودن این سبزی به برنامهغذاییشان، احتمال ابتلا به این بیماری در سالهای بعدی زندگی به حداقل میرسد. بنابراین چه بهتر که این سبزی را از همین حالا در سوپ و یا خورش خود اضافه کنید.
*درمان سرماخوردگی با کدو تنبل
حتی این سبزی برای کسانی که به سرماخوردگی و آنفلوآنزا دچارند نیز مفید است، به خصوص در فصول سرد که این بیماری شیوع بیشتری دارد، زیرا منبع مناسب ویتامین C، E و بتاکاروتن است که همه آنها خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و از بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری میکنند.
*پیشگیری ز بیماریهای قلبی
همچنین به علت داشتن این آنتیاکسیدانها، از تخریب دیواره عروق که در اثر تجمع LDL (کلسترول بد) شکل میگیرد ، جلوگیری می کند و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کم می نماید.
توصیه میشود آن را بخارپز کرده و در بستهبندی هایی کوچک، در فریزر ذخیره کنید. البته سعی کنید تا مدت یک ماه آن را میل کنید و بیش از این در فریزر هم نگذارید.
شما میتوانید با مخلوط کردن این سبزی با انواع سبزیجات از جمله کرفس و جوانه گندم تازه، غذایی مفید برای کسانی که فشار خون بالایی دارند، تهیه کنید، زیرا هر سه این سبزی ها، تنظیمکننده فشار خون هستند.
*کاهش چربی
به علاوه، مصرف توام کدو حلوایی با سبزیهایی مانند کلم برگ قرمز، قارچ و گوجهفرنگی به دلیل خاصیت کاهندگی چربی خون و دارا بودن آنتیاکسیدان فراوان، برای کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند، توصیه میشود که میتوانید آنها را با هم، در سوپ و یا کنار ماهی و مرغ بخارپز یا کباب شده میل کنید.
*خواص دارویی کدوحلوایی برای مشکلات پروستات، افسردگی و...
به غیر از استفادههای خوراکی از کدوحلوایی یا تخمه آن، اجزای مختلف این سبزی، خواص دارویی گوناگونی نیز دارند؛ مثلا از گل کدو برای تهیه مرهم زخم استفاده میشود.
روغن تخم کدو حلوایی از قدیم گفته میشود اثرات مفیدی روی مشکلات پروستات دارد. مطالعات جدید هم تا حدودی این نظریه را تایید کردهاند و حتی یک دارو برای درمان بزرگی خوشخیم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفی شده است. روغن تخم کدو حلوایی، اسیدهای چرب مفیدی دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب میشود. این اسیدهای چرب ضروری، در بافتهای بدن هم کاربرد دارند.
به غیر از درمان بزرگی خوشخیم پروستات (که تقریبا اثرات آن ثابت شده است) استفادههای دیگری هم برای تخمه های کدوحلوایی عنوان میشود؛ مثل درمان افسردگی، درمان سنگ کلیه ، برطرف کردن انگلها و عفونتهای گوارشی. اگرچه این درمانها هنوز کاملا از نظر علمی تایید نشدهاند، اما خاصیت ضدانگل بودن تخم کدو یک عقیده ی قدیمی است.
* اثرات مفیدی کدو حلوایی بر عملکرد مثانه
وجود اسید آمینه ی تریپتوفان، خاصیت ضدافسردگی کدو را توجیه میکند و مطالعاتی هم در تایلند در زمینه فواید این سبزی در جلوگیری از به وجود آمدن سنگ کلیه در حال انجام است.
انتهای پیام/ش
هانیه السادات دره شیری دراین مسابقات با اختلاف کمی با نفراول موفق به دریافت مدال برنزشد وهم اکنون منتظررفتن به مسابقات جهانی آَشپزی برزیل است.
تصمیم داریم ازاین پس بخش آشپزی سایت یزد بانو را به این بانوی نوجوان یزدی که هنوزدرمقطع دبیرستان درس می خواند ونیز استادش خانم انصاری بسپاریم.
روش پخت قلیه کدوی تنبل اززبان هانیه سادات:
مواد لازم:
کدوتنبل: 250 گرم
لوبیا قرمز: 500 گرم
ماش: 50 گرم
برنج: 50 گرم
پیازسرخ شده: 1عدد
دارچین ونمک وفلفل سیاه: به مقدارلازم
روش تهیه قلیه:
1- ابتدا لوبیا قرمزرا روی حرارت نیم پزمی کنیم وسپس ماش را به لوبیا اضافه کرده تا هردو کاملا پخته شود.
2- کدوها را درقطعه های کوچک جداگانه آبپزمی کنیم وبعد ازپخت ماش و لوبیلا ، مواد را با هم مخلوط می کنیم.
3- (در صورت تمایل می توانید مواد را با مخلوط کن کاملا نرم کنید یا اینکه بدون مخلوط کردن آن را بکوبید)
4- برنج های خیس شده را به مواد اضافه کرده تا کاملا پخته و له شود.
5- بعد ازکمی جا افتادن مواد، پیاز داغ را با دارچین فراوان و نیز مقداری نمک و فلفل سیاه به مخلوط اضافه می کنیم.
6- (برای سرخ کردن پیازمی توانیم از روغن های محلی و یا روعن کنجد و زیتون وحتی کره استفاده کنیم)
7- آخرین مرحله دم گذاشتن قلیه است. پس ازده دقیقه غذا حاضراست.
نوش جان
منتظر غذاهای خوشمزه هانیه سادات باشید.
*کدو حلوایی، کدویی پُر خاصیت
کدو حلوایی انواع مختلفی دارد که نوع تابستانی آن کوچک است و بیشتر کشک و کدو و یا سرخ شده آن استفاده می شود. منظور ما از نوع زمستانی، "کدو تنبل" یا "کدو حلوایی" است. به نظر میرسد به دلیل جثه بزرگش، به آن لقب تنبل دادهاند و به دلیل تهیه دسرهای شیرین با آن در فصل زمستان، به کدو حلوایی معروف است. ما نیز میخواهیم درباره ارزش غذایی مورد آخر برایتان بگوییم.
*سرشار از آنتیاکسیدان
مصرف روزانه تمامی سبزیهای سبز و زرد مثل هویج و کدو حلوایی ، به همه گروههای سنی توصیه میشود، زیرا بررسیها نشان دادهاند، مصرف مرتب این سبزی ها، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در افراد بالای 60 سال به میزان قابلملاحظهای کاهش میدهد و این موضوع به خاطر وجود کاروتنوییدهای فراوانی (مثل بتاروتن) است که در این سبزی ها وجود دارد.
به علاوه نتایج مطالعات حاکی از آن است که سالمندانی که میزان بتاکاروتن خونشان پایین است، بیشتر احتمال دارد به مشکلات چشمی مانند آب مروارید دچار شوند و دیده شده با افزودن این سبزی به برنامهغذاییشان، احتمال ابتلا به این بیماری در سالهای بعدی زندگی به حداقل میرسد. بنابراین چه بهتر که این سبزی را از همین حالا در سوپ و یا خورش خود اضافه کنید.
*درمان سرماخوردگی با کدو تنبل
حتی این سبزی برای کسانی که به سرماخوردگی و آنفلوآنزا دچارند نیز مفید است، به خصوص در فصول سرد که این بیماری شیوع بیشتری دارد، زیرا منبع مناسب ویتامین C، E و بتاکاروتن است که همه آنها خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و از بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری میکنند.
*پیشگیری ز بیماریهای قلبی
همچنین به علت داشتن این آنتیاکسیدانها، از تخریب دیواره عروق که در اثر تجمع LDL (کلسترول بد) شکل میگیرد ، جلوگیری می کند و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کم می نماید.
توصیه میشود آن را بخارپز کرده و در بستهبندی هایی کوچک، در فریزر ذخیره کنید. البته سعی کنید تا مدت یک ماه آن را میل کنید و بیش از این در فریزر هم نگذارید.
شما میتوانید با مخلوط کردن این سبزی با انواع سبزیجات از جمله کرفس و جوانه گندم تازه، غذایی مفید برای کسانی که فشار خون بالایی دارند، تهیه کنید، زیرا هر سه این سبزی ها، تنظیمکننده فشار خون هستند.
*کاهش چربی
به علاوه، مصرف توام کدو حلوایی با سبزیهایی مانند کلم برگ قرمز، قارچ و گوجهفرنگی به دلیل خاصیت کاهندگی چربی خون و دارا بودن آنتیاکسیدان فراوان، برای کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند، توصیه میشود که میتوانید آنها را با هم، در سوپ و یا کنار ماهی و مرغ بخارپز یا کباب شده میل کنید.
*خواص دارویی کدوحلوایی برای مشکلات پروستات، افسردگی و...
به غیر از استفادههای خوراکی از کدوحلوایی یا تخمه آن، اجزای مختلف این سبزی، خواص دارویی گوناگونی نیز دارند؛ مثلا از گل کدو برای تهیه مرهم زخم استفاده میشود.
روغن تخم کدو حلوایی از قدیم گفته میشود اثرات مفیدی روی مشکلات پروستات دارد. مطالعات جدید هم تا حدودی این نظریه را تایید کردهاند و حتی یک دارو برای درمان بزرگی خوشخیم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفی شده است. روغن تخم کدو حلوایی، اسیدهای چرب مفیدی دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب میشود. این اسیدهای چرب ضروری، در بافتهای بدن هم کاربرد دارند.
به غیر از درمان بزرگی خوشخیم پروستات (که تقریبا اثرات آن ثابت شده است) استفادههای دیگری هم برای تخمه های کدوحلوایی عنوان میشود؛ مثل درمان افسردگی، درمان سنگ کلیه ، برطرف کردن انگلها و عفونتهای گوارشی. اگرچه این درمانها هنوز کاملا از نظر علمی تایید نشدهاند، اما خاصیت ضدانگل بودن تخم کدو یک عقیده ی قدیمی است.
* اثرات مفیدی کدو حلوایی بر عملکرد مثانه
وجود اسید آمینه ی تریپتوفان، خاصیت ضدافسردگی کدو را توجیه میکند و مطالعاتی هم در تایلند در زمینه فواید این سبزی در جلوگیری از به وجود آمدن سنگ کلیه در حال انجام است.
انتهای پیام/ش
هانیه السادات دره شیری دراین مسابقات با اختلاف کمی با نفراول موفق به دریافت مدال برنزشد وهم اکنون منتظررفتن به مسابقات جهانی آَشپزی برزیل است.
تصمیم داریم ازاین پس بخش آشپزی سایت یزد بانو را به این بانوی نوجوان یزدی که هنوزدرمقطع دبیرستان درس می خواند ونیز استادش خانم انصاری بسپاریم.
روش پخت قلیه کدوی تنبل اززبان هانیه سادات:
مواد لازم:
کدوتنبل: 250 گرم
لوبیا قرمز: 500 گرم
ماش: 50 گرم
برنج: 50 گرم
پیازسرخ شده: 1عدد
دارچین ونمک وفلفل سیاه: به مقدارلازم
,
روش تهیه قلیه:
1- ابتدا لوبیا قرمزرا روی حرارت نیم پزمی کنیم وسپس ماش را به لوبیا اضافه کرده تا هردو کاملا پخته شود.
2- کدوها را درقطعه های کوچک جداگانه آبپزمی کنیم وبعد ازپخت ماش و لوبیلا ، مواد را با هم مخلوط می کنیم.
,3- (در صورت تمایل می توانید مواد را با مخلوط کن کاملا نرم کنید یا اینکه بدون مخلوط کردن آن را بکوبید)
,,
4- برنج های خیس شده را به مواد اضافه کرده تا کاملا پخته و له شود.
,5- بعد ازکمی جا افتادن مواد، پیاز داغ را با دارچین فراوان و نیز مقداری نمک و فلفل سیاه به مخلوط اضافه می کنیم.
,6- (برای سرخ کردن پیازمی توانیم از روغن های محلی و یا روعن کنجد و زیتون وحتی کره استفاده کنیم)
,7- آخرین مرحله دم گذاشتن قلیه است. پس ازده دقیقه غذا حاضراست.
,نوش جان
,منتظر غذاهای خوشمزه هانیه سادات باشید.
,, ,
*کدو حلوایی، کدویی پُر خاصیت
کدو حلوایی انواع مختلفی دارد که نوع تابستانی آن کوچک است و بیشتر کشک و کدو و یا سرخ شده آن استفاده می شود. منظور ما از نوع زمستانی، "کدو تنبل" یا "کدو حلوایی" است. به نظر میرسد به دلیل جثه بزرگش، به آن لقب تنبل دادهاند و به دلیل تهیه دسرهای شیرین با آن در فصل زمستان، به کدو حلوایی معروف است. ما نیز میخواهیم درباره ارزش غذایی مورد آخر برایتان بگوییم.
*سرشار از آنتیاکسیدان
مصرف روزانه تمامی سبزیهای سبز و زرد مثل هویج و کدو حلوایی ، به همه گروههای سنی توصیه میشود، زیرا بررسیها نشان دادهاند، مصرف مرتب این سبزی ها، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در افراد بالای 60 سال به میزان قابلملاحظهای کاهش میدهد و این موضوع به خاطر وجود کاروتنوییدهای فراوانی (مثل بتاروتن) است که در این سبزی ها وجود دارد.
,به علاوه نتایج مطالعات حاکی از آن است که سالمندانی که میزان بتاکاروتن خونشان پایین است، بیشتر احتمال دارد به مشکلات چشمی مانند آب مروارید دچار شوند و دیده شده با افزودن این سبزی به برنامهغذاییشان، احتمال ابتلا به این بیماری در سالهای بعدی زندگی به حداقل میرسد. بنابراین چه بهتر که این سبزی را از همین حالا در سوپ و یا خورش خود اضافه کنید.
,*درمان سرماخوردگی با کدو تنبل
,حتی این سبزی برای کسانی که به سرماخوردگی و آنفلوآنزا دچارند نیز مفید است، به خصوص در فصول سرد که این بیماری شیوع بیشتری دارد، زیرا منبع مناسب ویتامین C، E و بتاکاروتن است که همه آنها خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و از بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری میکنند.
,
*پیشگیری ز بیماریهای قلبی
همچنین به علت داشتن این آنتیاکسیدانها، از تخریب دیواره عروق که در اثر تجمع LDL (کلسترول بد) شکل میگیرد ، جلوگیری می کند و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کم می نماید.
توصیه میشود آن را بخارپز کرده و در بستهبندی هایی کوچک، در فریزر ذخیره کنید. البته سعی کنید تا مدت یک ماه آن را میل کنید و بیش از این در فریزر هم نگذارید.
,شما میتوانید با مخلوط کردن این سبزی با انواع سبزیجات از جمله کرفس و جوانه گندم تازه، غذایی مفید برای کسانی که فشار خون بالایی دارند، تهیه کنید، زیرا هر سه این سبزی ها، تنظیمکننده فشار خون هستند.
,,
*کاهش چربی
,به علاوه، مصرف توام کدو حلوایی با سبزیهایی مانند کلم برگ قرمز، قارچ و گوجهفرنگی به دلیل خاصیت کاهندگی چربی خون و دارا بودن آنتیاکسیدان فراوان، برای کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند، توصیه میشود که میتوانید آنها را با هم، در سوپ و یا کنار ماهی و مرغ بخارپز یا کباب شده میل کنید.
,,
*خواص دارویی کدوحلوایی برای مشکلات پروستات، افسردگی و...
,به غیر از استفادههای خوراکی از کدوحلوایی یا تخمه آن، اجزای مختلف این سبزی، خواص دارویی گوناگونی نیز دارند؛ مثلا از گل کدو برای تهیه مرهم زخم استفاده میشود.
,روغن تخم کدو حلوایی از قدیم گفته میشود اثرات مفیدی روی مشکلات پروستات دارد. مطالعات جدید هم تا حدودی این نظریه را تایید کردهاند و حتی یک دارو برای درمان بزرگی خوشخیم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفی شده است. روغن تخم کدو حلوایی، اسیدهای چرب مفیدی دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب میشود. این اسیدهای چرب ضروری، در بافتهای بدن هم کاربرد دارند.
,به غیر از درمان بزرگی خوشخیم پروستات (که تقریبا اثرات آن ثابت شده است) استفادههای دیگری هم برای تخمه های کدوحلوایی عنوان میشود؛ مثل درمان افسردگی، درمان سنگ کلیه ، برطرف کردن انگلها و عفونتهای گوارشی. اگرچه این درمانها هنوز کاملا از نظر علمی تایید نشدهاند، اما خاصیت ضدانگل بودن تخم کدو یک عقیده ی قدیمی است.
,,
* اثرات مفیدی کدو حلوایی بر عملکرد مثانه
,وجود اسید آمینه ی تریپتوفان، خاصیت ضدافسردگی کدو را توجیه میکند و مطالعاتی هم در تایلند در زمینه فواید این سبزی در جلوگیری از به وجود آمدن سنگ کلیه در حال انجام است.
,انتهای پیام/ش
,]
ارسال دیدگاه