معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان شمالی ماندگاری 2 ساله را وجه تمایز سمنوی شهر درق با سایر سمنوهای موجود دانست و افزود: ثبت ملی سمنوپزان در خراسان شمالی در دست انجام است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از پایگاه خبری گرمه، وحدتی معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانشمالی در حاشیه دومین جشنواره سمنوی شهر درق گفت: سمنو یکی از سینهای سفره هفتسین است که نشانه حلاوت، سرزندگی و شیرینی است و مراسم پخت آن را بهعنوان یکی از آیینهای مربوط به جشن نوروز میدانیم.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پایگاه خبری گرمه,وی با اشاره به اینکه پخت سمنو در شهر درق با اجرای یک سری آدابورسوم برگزار میشود، افزود: این امر موجب شده تا مسئولان به دنبال ثبت این مراسم بهعنوان یکی از آیینهای معنوی خراسانشمالی باشند.
,علیاکبر وحدتی ادامه داد: بهصورت شفاهی نقل شده است که سمنو ولیمه عروسی حضرت فاطمه (س) به دلیل سادگی آن که فقط از گندم و آرد تهیه میشود، بوده است، به همین منظور این غذا در نقاط مختلف کشور بهعنوان یک غذای نذری تلقی میشود، اما در منطقه درق بههیچعنوان جنبه نذری ندارد و فقط هنگام فرارسیدن نوروز و برای شادی طبخ میشود.
,وی ماندگاری 2 ساله را وجه تمایز سمنوی شهر درق با سایر سمنوهای موجود دانست و افزود: سمنویی که در نقاط مختلف کشور پخت میشود، مدت ماندگاری آن به بیش از دو، سه ماه نمیرسد، اما سمنوی درق تا دو سال و بدون نگهداری در یخچال خراب نمیشود.
,معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانشمالی اظهار داشت: چون پخت سمنو در خراسان شمالی و شهر درق با اجرای یک سری آدابورسوم برگزار میشود ثبت ملی سمنوپزان در خراسان شمالی در دست انجام است.
,خاطرنشان میگردد پخت سمنو در شهر درق بهصورت مشارکتی برگزار میشود و مردم شهر بهعنوان یاور و برای گفتن خدا قوت به کمک افرادی که آن را طبخ میکنند، میروند.
,همچنین سخنرانی، اجرای موسیقی، مولودی و اجرای تولیدات زنده صنایعدستی، برپایی نمایشگاه صنایعدستی و گیاهان دارویی ازجمله برنامههای دومین جشنواره سمنوی شهر درق بود.
,انتهای پیام/ش
]
ارسال دیدگاه