اخبار داغ

کسب درآمد در منزل با دستگاه جوجه کشی خانگی+روش ساخت

کسب درآمد در منزل با دستگاه جوجه کشی خانگی+روش ساخت
امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می شوند که جوجه کشی در خانه نیز یکی از آسانترین راه های کسب در امد می باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح مغان، رمز پیشرفت و رشد چشمگیر اقتصادی هر کشور با این روند شروع می شود که هر شخصی در خانه و محل زندگی خود یک تولیدی ایجاد کند. تولید منحصر  به کارخانه ها و تولیدی های بزرگ نیست و هر شخصی می تواند در خانه  ی خود با توجه به مکان و بودجه یک محصول تولید نماید و درآمد زایی زیادی داشته باشد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح مغان,

امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می گردند. قابلیت انجام این نوع کسب و کار در «منزل» سبب ایجاد مزایای بسیاری برای شاغلین آن ها می شود، که از جمله می توان به ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه های کار خانوادگی، امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد- شاگردی بین اعضاء خانواده و... اشاره نمود.

,

 

,

در کنار صنعت، جوجه کشی هم می تواند به عنوان یک شغل و منبع درآمد برای خانواده شود، به طوری که فرد میتواند با تهیه تخم های نطفه دار مرغ و پرندگان زینتی گران بها از مراجع مورد اعتبار اقدام به جوجه درآوری توسط یک ماشین ساده جوجه کشی نموده و ماهانه درآمد مطلوبی بواسطه این کار کسب نماید

,

 

,

در پایین به طور کلی به نحوه ساخت و تهیه یک ماشین جوجه کشی خانگی که توسط توحید نوروزوند از طراحان و مخترعان شهرستان بیله سوار تهیه شده می پردازیم که امیدواریم مثمر ثمر دوستان عزیز باشد.

,

 

,

جوجه کشی به دو روش طبیعی و مصنوعی انجام میشود. در روش طبیعی پرنده ی مادر بر اساس غریزه (کرچ شدن) آمادگی خود را با یکسری علائم نمایان میکند که با قرار دادن تعداد مشخصی تخم تحت شرایط خاص میتوان اقدام به جوجه کشی به روش طبیعی نمود که البته امروزه زیاد مرسوم نیست، اما در روش مصنوعی میتوان با فراهم آوردن شرایطی مشابه شرایط طبیعی اقدام به جوجه کشی  کرد.

,

جوجه کشی مصنوعی

,

جوجه کشی مصنوعی با دستگاهی به نام ماشین جوجه کشی (incubator) انجام میشود یا به عبارت دیگر ماشین جوجه کشی به وسیله ای اطلاق میشود که در آن شرایطی مشابه شرایط طبیعی توسط اجزای مختلف فراهم میشود و هرچه این شرایط به شرایط طبیعی که توسط پرنده ی مادر فراهم میشود نزدیکتر باشد ماشین جوجه کشی ایده آل تری خواهیم داشت.

,

اساس کار ماشین جوجه کشی مبتنی بر چند اصل زیر می باشد:

دما

رطوبت

تهویه

چرخش

,
,
,
,
,
,
,
,
,

اجزای تشکیل دهنده یک ماشین جوجه کشی عبارت اند از:

,

محفظه دستگاه که میشه از یک جعبه مقوایی، MDFو...استفاده کرد.

,

یک لامپ معمولی بعنوان منبع تامین حرارت، ظرف آب به عنوان منبع تامین رطوبت و دریچه هایی بر روی بدنه ی مقوایی به عنوان مجراهایی برای تهویه و تنظیم دما و خروج گرمای اضافی،در این ماشین جوجه کشی چرخش بصورت دستی صورت میگیرد

,

 

,

ساخت محفظه

,

یک محفظه ماشین جوجه کشی را میتوان با توجه به طرح و نیاز از ابتدایی ترین مواد مثل یک جعبه ی مقوایی ساده یا با استفاده از ورقه هایی با عایق بندی خاص جهت جلوگیری از تبادل ناخواسته حرارت ساخت، که ما اینجا از چوب  Mdfاستفاده کردیم باید توجه داشت یک محفظه ی ایده آل دستگاه جوجه کشی باید ضمن داشتن وزن کم از استحکام بالایی متناسب با ظرفیت دستگاه نیز برخوردار باشد و ضمن درزگیری محل اتصال عناصر مختلف بدنه نسبت به رطوبت نیز مقاوم باشد وعایق خوبی برای جلوگیری از تبادل حرارت داخل و خارج دستگاه باشد، برای درب دستگاه نیز میتوان از یک چهارچوب مقاوم با شیشه یا طلق دوجداره برای رویت بهتر داخل دستگاه و جلوگیری از تشکیل قطرات بر روی آن استفاده کرد. نکته ی مهم اینکه در یک محفظه ی خوب باید به اندازه ی کافی جا برای تمامی اجزای یک ماشین جوجه کشی مثل مکانیزم چرخش و راکها، ظرف آب، فن و سایر اجزا لحاظ شود پس در محاسبات حتمآ این نکات را در نظر بگیرید.

,

 

,

, ,

 

,

تامین و کنترل حرارت در ماشین جوجه کشی

,

برای تامین حرارت مورد نیاز ماشین جوجه کشی میتوان از انواع لامپ، المنت یاهیتر مناسب استفاده کرد، تامین حرارت باید به نحوی باشد که از وارد شدن شوک حرارتی به تخمها و جنین جلوگیری کند ضمن اینکه در کمترین زمان ممکن و قبل از افت دما از حد مجاز و تعیین شده دما را به حد مطلوب و تعیین شده توسط کاربر برساند همچنین بعد از عمل کردن ترموستات و قطع منبع حرارتی در زمان رسیدن دما به حد مجاز از اعمال دمای اضافی به محفظه جلوگیری کند.

,

که ما دراینجا از یک لامپ رشته ای به عنوان منبع حرارت استفاده کردیم، برا کنترل دما هم ترموستاتی تعبیه کردیم برای ثابت نگه داشتن دمای داخل محفظه

البته میشه از یک دیمر هم برای کم و زیاد کردن نور و دمای لامپ استفاده کرد که چون اینجا ترموستات اوردیم دیمر رو حذف کردیم.

,
,
,

همچنین برا کنترل و سنجش دما یک دماسنج هم داخل محفظه قرار گرفته شده توجه شود که منبع حرارتی در بالای محفظه نصب شود تا گرمای تولید شده ی اضافی توسط منبع حرارتی تخمها را تحت تاثیر قرار ندهد.

,

, ,

 

,

, ,

تامین رطوبت:

,

ساده ترین شکل تامین رطوبت در ماشین جوجه کشی قرار دادن یک ظرف آب متناسب با حجم دستگاه جوجه کشی است

یکی دیگر از روشها قرار دادن المنت در ظرف آب و متصل کردن المنت به یک رطوبت سنج دیجیتال است یا متصل کردن المنت به یک دیمر و کنترل دمای آب و کنترل میزان تبخیر

,
,
,

 

,

, ,

 

,

سیستم تهویه:

,

تهویه عبارتست از تامین اکسیژن مورد نیاز بر اساس تعداد تخمها و تخلیه ی گازهای مضر تولید شده توسط جنین، همچنین گردش آرام هوا برای یکنواخت کردن دما و رطوبت در تمام قسمتهای ماشین جوجه کشی، لازم به ذکر است برای گردش هوا ازفن متناسب با حجم دستگاه استفاده شود

همچنین لازم است برای تامین هوای تازه واکسیژن مورد نیاز تخمها بسته به تعداد تخمها یک یا چند سوراخ در جداره ی کناری محفظه (هم بالا و هم پایین) جهت تزریق هوای تازه توسط فن هیتر یا تهویه و خروج گازهای مضر تعبیه نمود.

,
,
,

, ,

سیستم چرخش :

,

بطور طبیعی یک مرغ مادر هر ۳۵ دقیقه اقدام به چرخش تخمها به صورت تصادفی میکند اما در صنعت عمل چرخش تخمها برای جلوگیری از چسبیدن زرده به پوسته هر ۱ ساعت انجام میشود بدین شکل که تخمها از طرف سر کوچک و بصورت عمودی در شانه ها قرار گرفته و ۴۰ تا ۴۵ درجه نسبت به افق چرخانده میشوند.

,

 

,

ما در اینجا چرخش رو بصورت دستی و توسط اهرمی که در بیرون از محفظه تعبیه کردیم انجام میدیدم.

,

البته در دستگاه های نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک سیستم چرخش روی راک های مخصوص جوجه کشی با موتورهای گیربکس دورپایین و میکروسوئیچ برای تنظیم دقیق چرخش استفاده میشود

,

 

,

, ,

, ,

 

,

تولیدات دستگاه جوجه کشی :

,

 

,

جوجه قرقال

,

, ,

جوجه مرغ مصری

,

, ,

انتهای پیام/م

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه