اخبار داغ

بلاتکلیفی ترای اتلون ادامه می یابد؟

تخلفات چند گانه در فدراسیون سه گانه/ یک انتخابات باطله دیگر در راه است؟

تخلفات چند گانه در فدراسیون سه گانه/ یک انتخابات باطله دیگر در راه است؟
برگزاری انتخابات فدراسیون ترای اتلون با اشکالات عدیده قانونی روبروست که امکان برگزاری آن را سلب کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  فدراسیون ترای اتلون در یک سال اخیر روزهای پرتلاطمی سپری کرده و بلاتکلیف بوده. فدراسیونی که پس از پایان دوره ریاست گودرزی روی آرامش را به خود ندید و تا به امروز حواشی زیر را پشت سر گذاشته است. در دوره 4 ساله ریاست گودرزی رئیس فدراسیون منتقدان بیشماری داشت و سفرهای پیاپی او به شدت حاشیه ساز شدند و با جدایی او از این فدراسیون حواشی بیشتر و بیشتر شد. در طول یک سال اخیر این فدراسیون 2 سرپرست را تجربه کرده و همین تغییرات پیاپی به حواشی بیشتر دامن زده. سرپرست نخست احمد نامنی بود که در دوران وزارت حمید سجادی حکم گرفت و سودای ریاست داشت اما پس از تغییرات در وزارت ورزش ارتقا پست گرفت و رئیس دفتر امور مشترک فدراسیونها شد تا از فدراسیون جدا شود. پس از نامنی، کمال جوانمرد دبیراجرایی سابق کمیته پارالمپیک این بار از سوی کیومرث هاشمی به عنوان سرپرست جدید فدراسیون معرفی شد. مردی که هیچ سابقه مهم و جدی در بدنه ورزش ندارد و دوران حضورش در کمیته پارالمپیک کوتاه بود.

حالا و پس از یک سال حواشی رنگارنگ قرار است این فدراسیون بالاخره تعیین تکلیف شود. بنا بر اعلام فدراسیون ترای اتلون و با تایید وزارت ورزش انتخابات این فدراسیون ۲۹ فروردین برگزار خواهد شد. برای این انتخابات ۹ کاندیدا به نام های امین احمدی، حمید براتی، محمد کاظم حججی، محمد نصیری، ایرج عرب، سیدکمال پیمبری، مهدی گودرزی، علی‌اکبر حسن‌پورحیدری و جاسم منوچهری ثبت نام کرده‌اند. 

بنا بر گفته ارشدی سرپرست دبیری فدراسیون و دبیر مجمع انتخاباتی ۹ کاندیدا تایید صلاحیت مدیریتی شده‌اند اما هنوز تایید صلاحیت دستگاه نظارتی نیامده است.

با این وجود برگزاری انتخابات در تاریخ فوق با اشکالات عدیده قانونی روبروست که امکان برگزاری آن را سلب کرده. مهمترین اقدام غیرقانونی در تشکیلات فدراسیون انتخابات کمیسیون های سه گانه است. بر طبق اساسنامه فدراسیون های ورزشی کمیسیون های سه گانه شامل کمیسیون ورزشکاران، داوران و مربیان جزو مجمع به شمار می روند و حق رای دارند. بر طبق همین اساسنامه فدراسیون های ورزشی مکلفند که پس از نامنویسی از کاندیداها، انتخابات کمیسیون های سه گانه را با یک فرآیند شفاف و دموکراتیک برگزار کرده و برگزیدگان مشخص شوند تا در نهایت کمیسیون ها نفرات برگزیده خود را برای حضور در مجمع انتخاباتی معرفی کنند. در دوران گودرزی انتخابات کمیسیون های سه گانه برگزار نشد و یکی از دلایل عدم برگزاری مجمع در دوران وی همین مشخص نبودن منتخبین کمیسیون ها بود.

در دوره سرپرستی نامنی سرانجام این انتخابات برگزار شد اما سرپرست وقت فدراسیون کوشید به جای انتخابات، کمیسیون ها را با انتصابات مشخص کند! با توجه به اینکه تیم قبلی سودای ریاسیت بر فدراسیون را داشت، انتخابات کمیسیون ها را به شکل کاملا مبهم و با ایرادات قانونی بسیار برگزار کرد و هرگز روند قانونی و دموکراتیک آن از زمان ثبت نام تا برگزاری انتخابات طی نشد. به گونه ای که در برخی از کمیسیون ها حتی تعداد افراد کاندیدا به حدنصاب قانونی نیز نرسید و عملا انتخابات به شکل انتصابی انجام شد. چه آنکه در انتخابات کمیسیون ها اصل بر این بود که نفراتی برگزیده شوند که تنها ویژگی آنها مخالفت با رئیس سابق باشد! انتخاب نفرات برگزیده کمیسیون ها به شکل انتصابی عملا آن را از درجه اعتبار ساقط کرده و کاملا غیرقانونی است اما متولیان فدراسیون ترجیح دادند که مجمع انتخاباتی با نفرات انتصابی برگزار شود تا آرا به سبد رئیس سابق ریخته نشود و نفرات منصوب در کمیسیون ها به کاندیداهای دیگر رای بدهند. آنچه یک تخلف آشکار و محرز است و می تواند برگزاری انتخابات فدراسیون را در صورت برگزاری باطل کند.

آش به اندازه ای شور شده بود که نفرات برگزیده کمیسیون ها تاییدیه دفتر امور مشترک فدراسیون ها را نداشتند و در نهایت با لابی های صورت گرفته انجام شد تا برای انتخابات فدراسیون مشکلی نباشد.

این تنها اشکال وارده به برگزاری انتخابات پیش رو نیست. ایراد قانونی دیگر در مسیر برگزاری انخابات بحث تعارض منافع است. سرپرست دبیری فعلی فدراسیون و دبیر مجمع انتخاباتی و بازرس جملگی کارمندان دفتر امور مشترک فدراسیون ها هستند. جایی که رئیس آن سرپرست سابق فدراسیون بوده و البته پیش از این سودای ریاست داشته!

جالب است که انتصاب دبیر فدراسیون نیاز به مصوبه مجمع دارد که در این مورد رعایت نشده و از سوی دیگر حضور تیم مدیریتی فدراسیون ار دفتر امور مشترک می تواند احتمال مهندسی آرا را به نفع یک گزینه خاص بالا ببرد. در فدراسيونی كه بازرس و سرپرست سابق فدراسيون و سرپرست دبيری همه از كاركنان دفتر امور مشترک باشند، فقط ممكن است كه عنوان دبيری فدراسيون بدون نياز به مراحل قانونی پيش بينی شده در اساسنامه در مكاتبات به صورت خلاف واقع استفاده شود و جالب اینکه با آن برخورد قانونی نشود!

تمامی این اشکلات جدی و غیرقانونی در بدنه فدراسیون ترای اتلون سبب شده که برگزاری انتخابات در 29 فروردین با ایرادات جدی و قانونی روبرو باشد و در صورت پافشاری بر این بی قانونی و برگزاری انتخابات، قطعا ابطال آن را از سوی مراجع قانونی و نظارتی به همراه خواهد داشت. اتفاقی که پیش از این فدراسیون های دیگری چون کشتی، ژیمناستیک، کاراته، گلف و... شاهد بودیم و همین می تواند بلاتکلیفی و تشتت را در این فدراسیون مهم و المپیکی بیشتر کند. بنابراین به نظر می رسد وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی برگزاری انتخابات باید هرچه سریعتر به این ماجرا ورود کرده و برگزاری انتخابات را تا زمان برطرف شدن ایرادات قانونی به تعویق بیندازد تا شاهد یک انتخابات باطله دیگر نباشیم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه