اخبار داغ

وزیر راه و شهرسازی:

آخرین جزئیات از تسهیلات خرید مسکن/ شهرک سازی در حریم شهرها برای افزایش قدرت خرید مردم است

آخرین جزئیات از تسهیلات خرید مسکن/ شهرک سازی در حریم شهرها برای افزایش قدرت خرید مردم است
اسلامی گفت: پیشنهاد افزایش تسهیلات متناسب با قدرت پرداخت اقساط به بانک مرکزی ارائه شده و ۲گام دیگر برای تصویب آن مانده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد اسلامی وزیر راه وشهرسازی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه جامعه هدف ۴۰۰ هزار واحد طرح اقدام ملی بخش عمده‌ای از مردم جامعه هستند گفت: این اقشار شامل تمامی حقوق بگیران دستگاه دولتی و نیرو‌های مسلح هم می‌شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
 
,
وی با بیان اینکه تمامی اراضی متعلق به نیرو‌های مسلح در اجرای این طرح استفاده می‌شود و به ۴۰۰ هزار واحد مسکونی اضافه می‌شود، گفت: طبق مصوبه مقام معظم رهبری و مجوز‌های دریافت شده در بیش از ۱۶ پادگانی که در خارج شهر قرار دارند می‌توان واحد مسکونی و ساخت وساز برای نیرو‌های مسلح ساخته شود.
,
 
,
اسلامی اظهار کرد: برای ساخت این واحد‌ها تعدادی اراضی ما در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم تعدادی اراضی هم پادگان‌ها و سایر دستگاه‌ها واگذار میکنند تا از طریق آن‌ها بتوانیم مبادرت به ساخت وساز برای تمامی اقشار جامعه از جمله نیرو‌های مسلح کنیم.
,
 
,
وزیر راه وشهرسازی با اشاره به جریان سازی برای استفاده از تمامی زمین‌های متعلق به وزارت راه وشهرسازی گفت: این ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در شهر‌های جدید و بافت فرسوده ساخته و توزیع می‌شود و برای ساخت این پروژه‌ها با سازندگان متخصص وحرفه‌مند تفاهم نامه منعقد کرده ایم.
,
 
,
اسلامی با بیان اینکه ساخت واحد مسکونی برای شهر‌های دارای متقاضی برنامه ریزی شده و برای جذب متقاضی در سایر شهر‌ها هم به دنبال شهرک سازی در حریم شهر‌ها و شهر‌های جدید هستیم افزود: در جریان این شهرک‌سازی‌ها می‌توانیم محیط مسکونی متفاوتی برای متقاضیان با هر استطاعت مالی ایجاد کنیم.
,
 
,
او با اشاره به کمبود زمین در شهر‌های بزرگ و امکان اینکه اقشار جامعه هدف با این میزان درآمد نمی‌توانند در شهر‌های بزرگ صاحبخانه بشود گفت: طی رایزنی‌های که با شرکت شهر‌های جدید انجام شد احداث شهرک‌ها در این حریم شهر‌ها را ابلاغ کردیم و در ۱۷ شهر جدید نقاط را شناسایی و پروژه‌ها را در آنجا اجرایی خواهیم کرد.
,
 
,
اسلامی با بیان اینکه باز آفرینی شهری در کشور دارای ۲ بخش است، گفت: یک بخش آن مربوط به بافت‌های قدیمی و فرسوده است که در محلات قدیمی خانه‌های ناپایدار وجود دارد و تمامی آن‌ها باید نوسازی و به‌سازی شود.
,
 
,
او ادامه داد: پیشرفت این بافت‌های فرسوده در کشور زیر ۵۰ درصد و بالای ۴۰ درصد است که بیشترین آن‌ها در استان تهران قرار دارد و محوریت نوسازی و بازسازی این واحد‌ها مردمانی هستند که در آن‌ها زندگی می‌کنند.
,
 
,
وزیر راه و شهرسازی افزود: متقاضیان این واحد‌ها باید پروانه‌های ساختمانی را از شهرداری‌ها بگیرند که هزینه پروانه ساختمانی و بخش عمده‌ای از تسهیلات نوسازی این واحد‌ها هم از سوی دولت و وزارت راه و شهرسازی پرداخت می‌شود.
,
 
,
اسلامی بیان کرد: طبق هر تراکمی که شهرداری‌ها اجازه ساخت ان را می‌دهند وزارت راه و شهرسازی نیمی از تسهیلات مربوط به ساخت را پرداخت می‌کند که همین امر نقش موثری در توسعه و گسترش نوسازی و بازآفرینی شهری را دارد.
,
 
,
او با بیان اینکه برنامه احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده که در درون هسته مرکزی شهر‌ها قرار دارد به عنوان مهمترین و اولویت دار‌ترین برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌رود و دولت برای این برنامه ۲۷۰ محله را تعریف کرده که نوسازی برای آن‌ها قانون و تسهیلات هم تعریف شده است.
,
 
,
وزیر راه و شهرسازی به بحث حاشیه نشینی هم اشاره کرد و گفت: رفع و مهار حاشیه نشینی از سوی وزارت راه وشهرسازی در چند استان در اولویت قرار دارد که عبارت است از سیستان و بلوچستان، خوزستان و خراسان رضوی.
,
 
,
اسلامی بیان کرد: مهار حاشیه نشینی در این استان‌ها دارای اولویت فوری است علاوه بر شرکت باز‌آفرینی شهری بنیاد مسکن هم ماموریت دارد با استفاده از ستاد‌های معین این اقدامات را انجام دهد.
,
 
,
او گفت: این استان‌های معین همانند زمان سیل و زلزله که فعالیت‌های گسترده‌ای را در مناطق مختلف انجام می‌دهد باید حاشیه نشینی را در این استان‌ها مهار کند و ما هم اکنون برای اجرای این طرح زمین‌هایی را که در اختیار وزارت راه و شهرسازی بود را به آن‌ها واگذار کرده‌ایم.
,
 
,
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در شهر چابهار حاشیه نشینی به سرعت در حال رشد بود بنابراین ۱ هزار هکتار زمین به این مناطق تخصیص دادیم تا با استفاده از روش‌های مختلف و در حریم شهر‌ها از حاشیه نشینی جلوگیری شود گفت: با احداث واحد مسکونی شناسایی و تعیین هویت مالکان توانستی از حاشیه نشینی جلوگیری کنیم و هم اکنون این برنامه‌ها را در سیستان و بلوچستان، زاهدان و خوزستان نیز آغاز کرده ایم.
,
 
,
اسلامی توضیح داد: سعی کرده‌ایم هر فعالیتی را به اسم حاشیه نشینی مهار کنیم و با ساخت واحد مسکونی و یا بازسازی واحد‌ها و ارائه تسهیلات از گسترش این مشکل جلوگیری کنیم.
,
 
,
او به تاکید مقام معظم رهبری و تدبیر رئیس جمهور برای شناسایی و واگذاری زمین‌هایدولتی هم اشاره کرد و گفت: تمامی زمین‌های دولتی که در هسته مرکزی شهر‌ها قرار دارند طبق قانون باید شناسایی و در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد تا از طریق آن بتوانیم طرح اقدام ملی را انجام داده و بتوانیم بازآفرینی شهری را به مرحله اجرایی شدن برسانیم.
,
 
,
وزیر راه و شهرسازی گفت: وزارت اقتصاد و دارایی ماموریت دارد که زمین‌های که در فهرست ما قرار دارد را شناس ایی کند و با برنامه ریزی بر روی آن‌ها بتوانیم این طرح‌ها را اجرایی و برنامه بازآفرینی شهری را هم انجام دهیم.
,
 
,
اسلامی در ادامه به تسهیلات بازآفرینی شهری هم اشاره کرد و گفت: طبق قانون بافت‌های فرسوده و آیین نامه اجرایی آن منابع تسهیلات بازآفرینی شهری از صندوق توسعه ملی پرداخت شده و از محل آن هم امکانات درون محلات هم باید تامین شود.
,
 
,
او گفت: یارانه تسهیلات بانکی و هزینه‌های پروانه ساختمانی به صورت رایگان و منابع آن از طریق صندوق توسعه ملی پرداخت می‌شود؛ بنابراین انبوه سازان و سازندگانی که تمایل به ساخت واحد‌های مسکونی در بافت‌های فرسوده دارند می‌توانند به راحتی وارد این طرح‌ها شوند.
,
 
,
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: تعدادی از انبوه سازان هم اکنون وارد این پروژه‌ها شدند و قرارداد ساخت آن‌ها هم منعقد شده البته تعدادی از این واحد‌ها در شهر‌های مختلف قرار دارد.
,
 
,
اسلامی افزود: در گذشته تسهیلاتی که برای شهر تهران پرداخت می‌شد و قابل انتقال به خریدار و سازنده بود، ۱۰۰ میلیون تومان و در شهر‌های متوسط ۶۰ میلیون تومان و در شهر‌های کوچک ۴۰ میلیون تومان بود. هم اکنون تسهیلات رشد چشمگیری یافته به طوری که به کلانشهر‌ها ۱۶۰ میلیون در شهر‌های متوسط به ۱۰۰ میلیون و شهر‌های کوچک نیز به ۸۰ میلیون تومان هم افزایش یافته است.
,
 
,
او به افزایش تسهیلات متناسب با میزان پرداختی اقساط هم اشاره کرد و گفت: به دنبال آن بودیم که مصوبه‌ای را از شورای پول و اعتبار دریافت کنیم تا کسانی که قادر به پرداخت اقساط بیشتری هستند بتوانند تسهیلات بیشتری را دریافت کنند، هم اکنون این  موضوع در حال بررسی‌های بیشتر از سوی بانک مرکزی است و باید ۲ گام دیگر پیگیری شود تا بتوانیم بعنوان تبصره اضافه کنیم.
,
 
,
اسلامی درباه مدت بازپرداخت تسهیلات هم گفت: بستگی به خود وام گیرنده دارد که کدام را انتخاب کند؛ البته حداکثر اقساط ۱۵ ساله است.
,
 
,
انتهای پیام/
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه