اخبار داغ

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خبر داد

شناسایی ۲۵ قلاده پلنگ در قزوین

شناسایی ۲۵ قلاده پلنگ در قزوین
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: در ایران به اندازه کل قاره‌ی اروپا تنوع زیستی داریم، به عنوان نمونه‌ کشور ارمنستان ۱۰ تا ۱۲ قلاده پلنگ دارد، در حالی که فقط در استان قزوین ۲۰ تا ۲۵ قلاده پلنگ شناسایی شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین ؛ نشست یک روزه تخصصی "زیست فناوری، شتابگری در خدمت کشاورزی مدرن، سلامت و محیط زیست" ظهر امروز (چهارشنبه) با همکاری ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) با حضور تعدادی از مسئولان و اعضای هیئت علمی دانشگاه در دانشکده‌ علوم پایه‌ این دانشگاه آغاز شد و اکنون در حال برگزاری است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نقل از صبح قزوین ,

در این نشست حسن عباس‌نژاد اظهار کرد: در دنیای امروز کشورهای مختلف دنیا از نظر توسعه یافتگی به کشورهای جهان سوم، در حال توسعه و توسعه یافته تقسیم می‌شوند.

,

وی افزود: مبنای این تقسیم‌بندی بهره‌مندی از فناوری است و اگر کشوری ثروتمند باشد، اما از فناوری بی‌بهره باشد به آن توسعه یافته گفته نمی‌شود.

,

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین با اشاره به سه منبع توسعه یک ملت و تمدن عنوان کرد: نیروی انسانی، منابع طبیعی و ذخایر ژنتیکی سه منبع توسعه هستند، کشور ما از نظر این سه منبع غنی است؛ زیرا ما در ایران از نیروهای مستعد جوان و کارآمد، منابع طبیعی غنی و تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی بالایی برخورداریم.

,

وی تاکید کرد: در ایران به اندازه کل قاره‌ی اروپا تنوع زیستی داریم، به عنوان نمونه‌ای دیگر کشور ارمنستان 10 تا 12 قلاده پلنگ دارد، در حالی که فقط در استان قزوین ۲۰ تا ۲۵ قلاده پلنگ شناسایی شده است.

,

 باید به دنبال رشد فناوری‌های نوین باشیم

این مقام مسئول گفت: اگر بتوانیم توان رشد فناوری را در کشور ایجاد کنیم، می‌توانیم با این سه منبع و موقعیت جغرافیایی ممتازی که داریم، در دنیا حرفی برای گفتن داشته و تاثیرگذار باشیم؛ اما دارا بودن این سه منبع شرط کافی نیست و باید به دنبال فناوری‌های نوین باشیم.

,  باید به دنبال رشد فناوری‌های نوین باشیم,
,
,

وی تصریح کرد: بشر امروزی به دلیل عدم توجه به مسائل زیست فناوری با مشکلاتی مواجه است و در کشور ما نیز چنین مسائلی وجود دارد، ما در ایران دو و نیم میلیارد تن فرسایش خاک در سال داریم و هزینه‌ هر تن فرسایش خاک در دنیا 20 دلار است، یعنی ما سالانه حدود 50 میلیارد دلار بابت این موضوع هزینه می‌دهیم.

,

عباس‌نژاد اضافه کرد: کویر زایی نیز در کشور ما وجود دارد و پنجاه هزار هکتار از اراضی مستعدمان را هر سال از دست می‌دهیم، همچنین با انوع آلودگی‌های آب، خاک و هوا که زندگی ما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد مواجهیم که نیازمند بحث و توجه مدیریتی است.

,

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین ادامه داد: شاهد افزایش آلودگی در حوزه محیط زیست طبیعی و آسمانی، تحلیل ذخایر زیستی و ژنتیکی کشور هستیم، مقامات عالی کشور هم توجه دارند که به دنبال فناوری‌هایی باشیم‌ که بیش‌ترین تولید محصول را با رعایت ملاحظات زیست محیطی داشته باشد.

,

وی با تاکید بر تهدیدات استفاده‌ نادرست از فناوری اظهار کرد: علی‌رغم کمک این فناوری‌ها در افزایش تولید، بهره‌وری و افزایش توجه به محیط زیست، این امکان را هم دارند که مخرب منابع طبیعی بوده و مشکلاتی را برای انسان‌ها و محیط ایجاد کنند، لذا فعالان محیط زیست همواره دغدغه‌هایی را درباره‌ی این لطمات دارند.

,

این مقام مسئول افزود: در حوزه زیست فناوری به چهار اصل معتقدیم؛ اصل نخست به حاکمیت دائمی بر منابع طبیعی، ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی مربوط می‌شود، اصل دوم نیز به پیشگیری و احتیاط، توجه به مسائل ایمنی و کارشناسی ناظر بر سلامت انسان و محیط زیست در استفاده از محصولات زیست‌فناوری می‌پردازد.

,

عباس‌نژاد در پایان گفت: اصل سوم توسعه‌ی پایدار در استفاده از فناوری زیستی و در نظر گرفتن نیازهای نسل فعلی و آینده است، اصل چهارم نیز تدوین و توسعه حقوق بین الملل محیط زیستی است، یعنی باید کشورهای مختلف به معاهداتشان در عرصه‌ی محیط زیست پایبند باشند.
انتهای پیام/ 

,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه