اخبار داغ

وقتی اعتماد به توان داخلی منجر به خودکفایی می‌‌شود؛

کارخانه قند تربت حیدریه؛ موفق‌ترین واحد تولیدی شرق کشور

کارخانه قند تربت حیدریه؛ موفق‌ترین واحد تولیدی شرق کشور
کارخانه قند تربت حیدریه با سرمایه گذاری 6 هزار میلیارد ریالی، روزانه با ظرفیت مصرف 3 هزار تن چغندر و تولید 750 تن شکر خام طی سال‌های اخیر به عنوان موفق‌ترین واحد تولیدی شرق کشور، بخش مهمی از شکر با کیفیت و مورد نیاز جامعه را تامین می‌کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ کارخانه قند تربت حیدریه با قدمت تقریبا 70 ساله از کشور چکسلواکی سابق، در مساحت حدود 30 هکتار در سال 1329 توسط دولت وقت تأسیس و در سال 1351 طبق تصمیمات دولت در اجرای قانون فروش کارخانه های دولتی، از شرکت کارخانه های دولتی جدا و بر اساس اساسنامه جدیدی به شرکت سهامی خاص قند تربت حیدریه تبدیل شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح توس,

مرکز اصلی شرکت واقع در شمال شرقی شهر تربت حیدریه ورودی خیابان خرمشهر می باشد که از همان سالهای ابتدای با ظرفیت 750 تن چغندر در شبانه روز فعالیت می کرد و این توان را در سال 59 به حدود 1200 تن در شبانه روز رساند.

,

در برنامه های مطالعاتی و بلند مدت این واحد تولیدی پیش بینی ظرفیت 4 هزار تن چغندردر شبانه روز ارائه شده که در حال حاضر با سرمایه گذاری 6 هزار میلیارد ریالی روزانه  با ظرفیت  3 هزار تن چغندر در حال فعالیت است و طی سالهای اخیر  بعنوان موفق ترین واحد تولیدی شرق کشور، بخش مهمی از شکر مورد نیاز جامعه را تامین می کند.

,

کارخانه قند تربت حیدریه برای ارتقای تولید ملی و افزایش تولید چغندر قند با رویکرد تشویق چغندرکاران، از مدتی قبل اقدام به انعقاد قرارداد خرید چغندر با کشاورزان کرد.

,

اقدام این شرکت به صورت اعمال سیاستهای تشویقی و آموزشی، ترویج روش های بهینه کشت، جلب رضایت کشاورزان با اعزام کارشناسان کشاورزی به مزارع، ارائه خدمات مکانیزه و توزیع نهاده های کشاورزی بوده است.

,

برای بیش از 3 هزار نفر اشتغال ایجاد شده است

, برای بیش از 3 هزار نفر اشتغال ایجاد شده است,

, ,

مدیرعامل کارخانه فند تربت حیدریه در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر با بیش از 2 هزار چغندر کار قرار داد انعقاد کردیم که حدود 1800 نفر آنها کمتر از 50 تن چغندر در سال تولید می کنند اما با توجه به شعاع خدمات این واحد تولیدی که 200 کیلومتر اطراف را شامل می شود در مراحل کاشت، برداشت و همچنین بذر مورد نیاز با کشاورزان همکاری می کنیم.

,

محمود انتظاری خاطر نشان کرد: با توجه به فعالیت مستقیم 500 نفر در واحد تولیدی اگر متوسط اعضای خانواده هر نفر را، چهار نفر در نظر بگیریم، اکنون 10 هزار نفر از سفره این واحد تولیدی ارتزاق می کنند.

,

در حال حاضر با همت و تلاش متخصصان داخلی و بدون نگاه به خارج و با اشتغالزایی 500 نفر بصورت مستقیم ظرفیت این واحد تولیدی روزانه به 3 هزار تن چغندر و 750 تن شکر خام رسیده و این واحد تولیدی در سالهای اخیر بعنوان تولید کننده برتر شکر با کیفیت در کشور مطرح شده است.

,

طلب 180 میلیارد ریالی از دولت

, طلب 180 میلیارد ریالی از دولت,

مدیر عامل کارخانه قند تربت حیدریه اظهار داشت: با توجه به شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی کنونی، این واحد تولیدی نه تنها یک ریال بدهی مالیاتی و یا حقوق معوق به پرسنل ندارد، بلکه اکنون بابت مابه تفاوت قیمت شکر (یارانه دولتی) نیز، مبلغ 180 میلیارد ریال از دولت طلب دارد.

,

 انتظاری در ادامه با بیان اینکه برای پرداخت حقوق پرسنل این واحد تولیدی ماهانه 20 میلیارد ریال پرداخت می شود، افزود: این در حالی است که نگهداری از این واحد تولیدی روزانه بین 600 تا 700 میلیون ریال هزینه دارد اما با همین شرایط و به همت پرسنل این واحد تولیدی اکنون ظرفیت کارخانه  به ۲۵۷ هزار تن مصرف چغندر و تولید ۴۲ هزار تن شکر در سال رسیده است.

,

به گفته وی ۹۶.۳ درصد سهام کارخانه مربوط به آستان قدس و از مجموع 3.7 درصد باقی مانده 2 درصد مربوط به پرسنل کارخانه و بقیه از آن سهامداران  قدیمی می باشد.

,

گلایه تولید کنندگان شکر از نرخ های تکلیفی و  قیمت گذاری نامناسب  توسط دولت

, گلایه تولید کنندگان شکر از نرخ های تکلیفی و  قیمت گذاری نامناسب  توسط دولت,

, ,

مدیرعامل کارخانه قند تربت حیدریه یکی از اساسی ترین و یا مهمترین دغدغه واحد های تولیدی شکر را نرخ های تکلیفی و قیمت گذاری نامناسب شکر توسط دولت اعلام کرد و افزود: در شرایطی که قیمت هر کیلو تولید شکرخام برای تولید کننده 4200 تومان هزینه دارد اما متاسفانه دولت با نرخ تکلیفی 4050 تومان علاوه بر عدم حمایت از واحد های تولیدی داخل، باعث ضرر و زیان به انها شده است.

,

مدیرعامل کارخانه قند تربت حیدریه از دلالان بعنوان یکی از مشکلات بازار شکر یاد کرد و افزود: دلالان اجازه نمی دهند تا محصول کارخانه را به قیمت مناسب بفروش برسانیم و گاهی این دلال بازی های باعث شده که شکر را به زیر قیمت فروخته ایم.

,

انتظاری بیان داشت: بخشنامه های دولتی برای ما قابل اجراست اما برای دلالان اینگونه نیست و این باعث آسیب به واحدهای تولیدی شده است.

,

انتظاری گفت: این در حالی است که قیمت هرتن چغندر قند با عیار 16 حدود 374 هزار تومان به اضافه 61 هزار تومان کمک هزینه برای حمل بار توسط این واحد تولیدی پرداخت می شود و تقاضا داریم تا دولتمردان برای پیشرفت بهتر و اینکه چرخ این واحد های تولیدی که  برای بیش از 3 هزار نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده همچنان بچرخد.

,

وی بیان کرد: با همین وجود و با توجه به مشکل بوجود امده در تابستان امسال و عدم کنترل قیمت شکر برای نخستین بار در طول عمر کارخانه، از اواسط اردیبشهت ماه این واحد تولیدی را فعال و از ابتدای خرداد  تا هشتم مرداد ماه موفق شدیم ۴۰ هزار تن شکر را تولید و تحویل دولت دهیم.

,

مدیرعامل کارخانه قند گفت: انتظار بر این است با توجه به استهلاک تجهیزات و لزوم بروز رسانی آن و همچتین افزایش سرمایه و پرداخت بموقع مطالبات کشاورزان و کارگران قیمت گذاری شکر بصورت مناسب توسط دولت انجام تا بتوانیم با رعایت ملزومات قانونی نسبت به فروش محصول خود بهتر عمل کنیم‌.

,

انتظاری با بیان اینکه هیچگونه بدهی به کشاورزان، رانندگان و یا کارگران ندارد، گفت: انتظار داریم همانگونه که در مدیریت و هدایت بزرگترین واحد تولیدی تربت حیدریه شفاف و حساب شده عمل می شود، بتوانیم با کمک دولت در بازار فروش محصولات متناسب با فعالیت هایمان عمل کنیم‌.

,

راه اندازی تصفیه خانه کارخانه قند تربت حیدریه

, راه اندازی تصفیه خانه کارخانه قند تربت حیدریه,

, ,

وی در بخش دیگری به تاسیسات تصفیه خانه کارخانه اشاره واظهار داشت: کارهای مطالعاتی احداث تصفیه خانه از سال ۹۱ با هدف کنترل پساب کارخانه آغاز و اکنون با صرف بالغ بر صد میلیارد ریال اعتبار استخر تصفیه ‌خانه همراه با استانداردهای زیست راه اندازی شده است.

,

انتظاری افزود: تا قبل احداث تصفیه خانه ۳۳ لیتر بر ثانیه و حتی بیشتر از این میزان در سال ‌های قبل آب استفاده می کردیم، اما اکنون میزان مصرفی آب خود را به زیر ۱۷ لیتر در ثانیه رساندیم زیرا آب آلوده به پساب دوباره فرآوری و به چرخه مصرف کارخانه باز می گردد.

,

100 درصد برق مصرفی توسط توربین های بخار تامین می شود

, 100 درصد برق مصرفی توسط توربین های بخار تامین می شود,

, ,

وی گفت: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و نیز تحقق شعار سال مبنی بر رونق تولید، بالغ بر بالغ بر 600 میلیارد ریال دارایی های بلا استفاده کارخانه را مجدداً به چرخه تولید بازگرداندیم که یکی از آن ها راه اندازی توربین تولید برق می باشد.

,

انتظاری با بیان اینکه بخش تولید برق کارخانه مجهز به سه دستگاه توربین است، افزود: این بخش شامل یک توربین زیمنس با تولید ۷ مگاوات، یک توربین لهستانی با تولید ۵.۵ مگاوات و یک توربین هلندی با ظرفیت 2.2 مگاوات برق است که در راستای حرکت های جهادی و استفاده از نیروی کار ایرانی ظرف سه سال اخیر موفق شدیم با راه اندازی مجدد آن ها 100 درصد  برق مصرفی کارخانه را از همین اتاق تامین و به برق شهری بی نیاز شویم.

,

وی میزان برق مورد نیاز کارخانه را ۶.۵ مگاوات عنوان و اظهار کرد: همین میزان نیز برق مازاد تولید و قادر خواهیم بود در شرایط اضطراری در تامین برق شهری نیز کمک کنیم.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه