شبکه های اجتماعی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام کانال تلگرام
اینستاگرام
گروه: استان زنجان
ساعت: 12:34 منتشر شده در مورخ: 1399/01/04 شناسه خبر: 1593040

غذاهای سنتی زنجان از جغور بغور تا آش ترش معروف

غذاهای سنتی زنجان از جغور بغور تا آش ترش معروف
غذاهای سنتی استان زنجان به دلیل داشتن طعم و خواص خاص از اهمیت بالایی در بین غذاهای ایرانی برخوردار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; غذا در تاریخ هر کشوری از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است و ذائقه ساکنان مختلف جهان متفاوت بوده و سلایق مختلفی دارند، اما غذاهای محلی و سنتی همواره نشان دهنده فرهنگ و تاریخ هر منطقه‌ای است که برای آن منطقه ویژه‌تر است.

 
استان زنجان نیز در میان استان‌های کشور دارای غذاهای سنتی خاصی است که مورد توجه سایر مردم نیز قرار گرفته و معمولا در سفر به زنجان از غذاهای سنتی استقبال می‌شود.
 
*جغور بغور
 
جغور بغور یکی از غذاهای سنتی زنجان است که خاص این منطقه بوده و این خوراک دل انگیز مورد توجه مردم سایر استان‌ها نیز قرار گرفته است.
 
این غذای سنتی ترکیبی از جگر به همراه پیاز، گوجه فرنگی و ادویه‌های مخصوص طبخ می‌شود.
 
رب انار چاشنی این غذای زنجانی‌ها بوده و در سفر به زنجان می‌توانید این غذای سنتی را در رستوران‌ها و مراکز جگر پزی میل کنید.
 
*بوغدا آشی
 
بوغدا آشی از آش‌های رایج و سنتی زنجانی‌ها است که از گندم برای پخت آن استفاده شده و در عصرانه میل می‌شود، برای پخت این آش بی‌نظیر ابتدا باید گندم و حبوبات را خیس کرده و سپس طبخ کرد، در این نوع آش از اسفناج تازه و ادویه مخصوص آن استفاده می‌شود.
 
*آش ترش
 
آش ترش یکی دیگر از غذاهای سنتی مردم زنجان است که در جشنواره آش ایرانی نیز مورد استقبال مردم ایران قرار گرفته و بازار داغی دارد.
 
در این آش از حبوباتی همچون عدس، نخود، لوبیا و سبزی و هویج استفاده می‌شود که استفاده از سیر، سرکه، لبو، شکر و آلوچه طعم نابی به آن می‌دهد.
 
*شش‌انداز
 
شش‌انداز یکی از غذاهای سنتی و مقوی مردم زنجان است که در شب چهارشنبه سوری طبخ می‌شود، این غذا را با خرما، گردو، کشمش، پیاز و تخم مرغ طبخ کرده و با شیره انگور میل می‌کنند.
 
*کله جوش
 
کله‌جوش از دیگر غذاهای سنتی زنجانی‌ها است که دستور پخت خاصی داشته و در آن از گوشت، قارچ، پیاز و سبزیجات معطر استفاده کرده و نخود و عدس را اضافه کرده و در نهایت با تخم مرغ و کشک یا ماست آن را آماده می‌کنند.
 
زنجان علاوه بر اینکه دارای جاذبه‌های گردشگری بسیاری از جمله موزه‌ها، صنایع دستی و طبیعت بکر است غذا هم به عنوان یکی از جاذبه‌های این شهر است که به همین دلیل جشنواره غذای اکو و جشنواره آش ایرانی در این شهر برگزار می‌شود که هر ساله علاقه‌مندان بیشماری را به این استان هدایت می‌کند.
 
انتهای پیام/
https://www.dana.ir/1593040
ارسال نظر
نظرات