اخبار داغ

شیوع ویروس کرونا در جهان تا چه زمانی ادامه دارد؟

شیوع ویروس کرونا در جهان تا چه زمانی ادامه دارد؟
گمانه زنی‌ها درخصوص پایان زمان شیوع ویروس کرونا در جهان، همچنان بین متخصصان و صاحبنظران با اختلاف نظرهایی روبه‌روست، با این حال ویروس کرونا در جهان تا چه زمانی ادامه دارد؟
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  ویروس کرونا از دسامبر ۲۰۱۹ آغاز شد و تاکنون که ماه فوریه نیز رو به پایان است، ادامه داشته است. این ویروس با شیوع گسترده خود تبدیل به یک دغدغه بزرگ و به نوعی اولویت کشور‌های جهان شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور دنیا با کرونا ویروس دست به گریبانند و می‌توان گفت تقریبا همه جهان را به تعطیلی کشانده است، اتفاق نادری که در تاریخ بی سابقه بوده است.

,

پس از چین که خاستگاه و مرکز شیوع ویروس کروناست، دو کشور ایتالیا و کره جنوبی در افزایش آمار مبتلایان پیشتاز بوده‌اند. این روند همچنان ادامه دارد و روزانه به طور صعودی به شمار جان باختگان و مبتلایان ویروس کرونا افزوده می‌شود. اما قرار است شیوع این ویروس تا چه زمان ادامه داشته باشد؟

,

ویروس کرونا که اکنون COVID-۱۹ نامگذاری شده است، در ایتالیا و کره جنوبی بسیار مشکل ساز بوده است. کره جنوبی بالاترین آمار شیوع در خارج از چین را داشته و ایتالیا با ۶۵۰ مورد ابتلا و ۲۱ فوتی بیشترین آمار را در اروپا به خود اختصاص داده است؛ و حالا انگلیس هم میزبان این مهمان ناخوانده چینی است.

,

در مقایسه‌ای که میان ویروس کرونا و سایر بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا توسط کارشناسان انجام شده، چنین برآورد می‌شود که با شروع فصل گرما این ویروس هر چه زودتر رخت بربندد مثل فصل آنفلوآنزا که به طور معمول در بازه زمانی شروع پاییز و پایان بهار است.

,

اما باز هم نمی‌توان نظر قطعی در این باره صادر کرد و به گفته متخصصان این حوزه سه ماه زمان کوتاهی برای اظهار نظر قطعی در مورد فصل کروناست. به طور کلی آنچه آن‌ها درباره کووید ۱۹ می‌توانند بگویند این است که آیا می‌توان بر مبنای رفتار ویروس آنفلوآنزا، سرانجام ویروس کرونا را هم پیش بینی کرد یا خیر؟

,

دلایل مختلفی در آلودگی به آنفلوآنزا و سرماخوردگی در فصل تابستان دخیل است، اما مهمترین آن‌ها این است که هوای گرم و مرطوب می‌تواند تا حد قابل توجهی میزان انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی را کاهش دهد. ناگفته نماند که حداقل باید یک سال از زمان شیوع این بیماری بگذرد تا بتوان این فرضیه را اثبات کرد بنابراین اظهار نظر در این باره هنوز زود است.

,

اگرچه این احتمال وجود دارد که ویروس در دمای گرمتر زنده نماند. اکثر مردم در معرض ویروس جدید قرار نگرفته‌اند و هنوز هیچ تضمینی برای عدم ابتلا وجود ندارد، پس نمی‌توان تنها به این استناد کرد که با فرا رسیدن فصل گرما این ویروس حتما از بین رفته و دیگر کسی به آن مبتلا نمی‌شود.

,

در حال حاضر کارشناسان به مردم توصیه می‌کنند اقدامات لازم برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا را حتما مورد توجه قرار دهند از جمله اینکه به هیچ وجه قبل از حصول اطمینان درباره تمیزی دستها، چشم‌ها، بینی یا دهان را لمس نکنند.

,

اما در کنار نظریه فصل گرما، اظهار نظر دیگری هم در این باره وجود دارد؛ برخی از اپیدمیولوژیست‌ها معتقدند هر اپیدمی دوران خود را دارد و پس از سپری این دوران، خاموش می‌شود.

,

طبق اظهارات یکی از آن‌ها در این باره، از آنجا که بیماری کرونا حالت پیشرونده دارد، یک اپیدمی پیشرو محسوب می‌شود، اما اپیدمی‌های پیشرونده در مدت زمان مشخص و تعریف‌شده‌ای افزایش می‌یابند و سپس به سطح ثابتی رسیده و در نهایت رو به خاموشی می‌گذارند. طبق برآوردی که این اپیدمیولوژیست انجام داده احتمالا طی سه تا چهار هفته پیش رو به روند کاهشی و خاموشی ویروس کرونا خواهیم رسید.

,

به گفته او کووید ۱۹ پدیده بسیار عجیب و غریب و غیر قابل درکی در دانش پزشکی نیست، اپیدمی‌ها می‌آیند و می‌روند. زیرا انسان به لحاظ بیولوژیک و طبیعت، مکانیزم‌های دفاعی و پیشگیرانه‌ای در برابر این بیماری‌ها دارد، اما تلاش برای یافتن رویکردی منطقی برای خاموش کردن اپیدمی‌ها ادامه خواهد داشت تا بتوان بار ناشی از این اپیدمی‌ها را به حداقل رساند.

,

حال باید منتظر ماند و دید تا چه اندازه این پیش‌بینی‌ها که بر مبنای تجربه و دانش پزشکی است به وقوع می‌پیوندد. اما طبق اظهارات متخصصان، کرونا ویروس‌ها نسبت به گرما و حرارت ناتوان بوده و قدرت فعالیت ندارند.

,

علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با اشاره به رعایت توصیه های بهداشتی توسط مردم تهران در روز طبیعت، تصریح کرد: مردم حجت را بر مسئولان تمام کردند و در زمینه مسئولیت پذیری اجتماعی برگ زرینی را در کارنامه مشعشع خود رقم زدند.

,

وی افزود: افکار عمومی در انتظار تصمیمات قاطعانه، عالمانه و در عین حال برخوردار از ظرفیت های علمی و کارشناسی از سوی مسئولان است.

,

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: باید تصمیمات راهبردی ما در سطوح اجرایی کشور و استان مبتنی بر استفاده از نظرات کارشناسان حوزه سلامت باشد.

,

زالی مهمترین آفت مدیریتی در تقابل با اپیدمی را نگاه سهل انگارانه نسبت به بیماری عنوان کرد و افزود: هرگونه خلل در آرایش دفاعی ما در برابر این ویروس که با سختی های فراوان و شهادت تعدادی از عزیزان کادر درمان و پرداخت هزینه های متعدد اقتصادی و اجتماعی از سوی مردم حاصل شده، می تواند باعث خطرات سنگین راهبردی در حملات بعدی ویروس شود.

,

وی با تاکید بر ضرورت خودداری از هرگونه شتابزدگی در تصمیم گیری ها، گفت: هر تصمیم غیرکارشناسانه و بدون توجه به شواهد تاریخی برخورد با اپیدمی ها می تواند مخاطرات سنگینی را برای ما ایجاد کند، بنابراین امروز مردم بیش از هر زمان دیگری از مسئولان انتظار دارند که در تصمیم گیری ها بیش از گذشته از شواهد علمی و نظرات دلسوزانه کارشناسان حوزه سلامت بهره بگیرند.

,

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با تشکر از تلاش های نیروی انتظامی و شهرداری تهران در خصوص مقابله با ویروس کرونا، اظهار کرد: به دلیل طولانی شدن فرآیند مقابله با ویروس بسیاری از مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر منتظر تحقق بسته های حمایتی هستند.

,

 زالی با تاکید بر ضرورت تسریع تحقق این بسته های حمایتی، خواستار حمایت از اقشار آسیب پذیر از جمله صاحبان کسب و کارهای کوچکی شد که درآمد آنان تحت تاثیر اپیدمی قرار گرفته است.

,

وی افزود: تسریع در طراحی برنامه های حمایتی تشویقی و پویا ضروری است؛ زیرا ممکن است هر آن به دلیل تکانه های اقتصادی و اجتماعی ناشی از ویروس نیازمند اجرای برنامه های جدیدی برای اقشار آسیب پذیر باشیم.

,

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران یادآور شد: با توجه به اینکه فرآیند مقابله با ویروس طولانی شده است و پیش بینی دقیقی از زمان پایان این بحران نداریم، برنامه های ما برای حمایت از اقشار آسیب پذیر باید مستمر باشد.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه