شبکه های اجتماعی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام کانال تلگرام
اینستاگرام
گروه: استان خراسان رضوی
ساعت: 15:37 منتشر شده در مورخ: 1399/03/11 شناسه خبر: 1614184
مدیر جهاد کشاورزی سرخس خبر داد؛

توسعه ۱۰۰ درصدی کشت دانه روغنی کلزا در سرخس/ 1000 تن کلزا امسال از اراضی سرخس برداشت می‌شود

توسعه ۱۰۰ درصدی کشت دانه روغنی کلزا در سرخس/ 1000 تن کلزا امسال از اراضی سرخس برداشت می‌شود
محمدعلی رهنما با اشاره به اینکه 600 هکتار از اراضی سرخس به کشت محصول کلزا اختصاص ‌یافته گفت: طبق پیش‌بینی کارشناسان جهاد کشاورزی امسال 1000 تن محصول کلزا از اراضی شهرستان سرخس برداشت می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدعلی رهنما در گفتگو با صبح توس، اظهار کرد: امسال 600 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سرخس به کاشت دانه روغنی کلزا اختصاص‌یافته که نسبت به پارسال افزایش 100 درصدی سطح زیر کشت این محصول را داریم.

 مدیر جهاد کشاورزی سرخس خاطرنشان کرد: شهرستان سرخس با توسعه کشت دانه‌های روغنی کلزا هم‌اکنون رتبه دوم استان را در سطح زیر کشت این محصول دارد.

 وی با اشاره به کاشت 4 رقم از ارقام محصول کلزا در اراضی این شهرستان گفت: هایولا، اوکاپی، زرفام و نپتون ازجمله ارقام محصول کلزا هستند که در اراضی شهرستان سرخس کشت شدند.

رهنما تصریح کرد: تا دیروز 260 تن محصول کلزا از اراضی کشاورزی شهرستان برداشت و برای خرید تضمینی به اداره تعاون روستایی تحویل شده است.

مدیر جهاد کشاورزی سرخس بیان کرد: طبق پیش‌بینی کارشناسان جهاد کشاورزی امسال 1000 تن محصول کلزا از اراضی سرخس برداشت می‌شود.

از بین دانه‌های روغنی، «کلزا» به دلیل خاصیت سازگاری با محیط، نیاز آبی کم، ارزش تناوبی بالا، کنترل علف‌های هرز، استفاده بهینه از رطوبت و بارندگی، مقاوم به سرما، برداشت زودهنگام و در نتیجه آماده شدن زمین برای کشت دوم و داشتن ۴۰ درصد روغن بسیار باکیفیت و ۵۷ درصد کُنجاله برای تعلیف دام یکی از دانه‌های روغنی باکیفیت و ایدئال در کشور است که توجه به توسعه کشت آن می‌تواند تحول بزرگی در بخش کشاورزی ایجاد کند.

به گفته کارشناسان باوجود مزایای فراوان توسعه کشت دانه روغنی کلزا در این زمینه به‌شدت به واردات محصول وابسته هستیم.

همچنین بررسی‌های ۲۰ ساله در کشور نشان می‌دهد با حمایت از توسعه کشت داخلی کلزا ازیک‌طرف می‌توان کشور را از وابستگی به واردات این محصول استراتژیک نجات داد، اثرات تحریم در صنعت غذا را خنثی کرد و از طرفی با تولید روغن سالم، ضریب امنیت غذایی و سلامت جامعه را ارتقا بخشید.

انتهای پیام/

https://www.dana.ir/1614184
ارسال نظر
نظرات