اخبار داغ

یادداشت؛

نفتکش‌های ایران، پیام پوشالی بودن قدرت آمریکا را به جهان ارسال کردند

نفتکش‌های ایران، پیام پوشالی بودن قدرت آمریکا را به جهان ارسال کردند
نفتکش‌های ایرانی حامل بنزین با پهلو گرفتن در بندر ونزوئلا یک پیغام مهم را به جهانیان و تمام کسانی که در برابر تحریم های یک جانبه آمریکا حق هر گونه عکس العملی را از خود سلب نموده‌اند ارسال کردند و آن چیزی جز اثبات پوشالی بودن قدرت آمریکا نیست.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، محمد ملک‌زاده، در یادداشتی نوشت: بالاخره نفتکش‌های غول پیکر ایرانی علیرغم تهدیدات مکرر آمریکا، پس از عبور مسافت های‌ طولانی، خود را به ساحل ونزوئلا رساندند. به دنبال تصمیم قاطع ایران مبنی بر ارسال محموله‌های بزرگ بنزین به ونزوئلای تحت تحریم ؛اقدام شجاعانه‌ای که شاید بزرگترین قدرت های رقیب آمریکا در جهان نیز جرات انجام آن را نداشته‌ باشند؛ و پس از آنکه دولت آمریکا اعلام کرد با اعزام رزم‌ناوهای خود به منطقه کارائیب، به مقابله با نقض تحریم‌های آمریکا از سوی ایران خواهد رفت، جهان بار دیگر به انتظار نتایج یکی دیگر از چالش‌های بزرگ میان ایران و آمریکا نشست؛ اما همان گونه که در واقعه موشکباران پایگاه آمریکایی عین الاسد؛ توقیف نفتکش انگلیسی و چالش های دیگر میان دو کشور به اثبات رسید، آمریکا هرگز جرات عملی ساختن تهدیدات خود در برابر ایران قدرتمند را ندارد و مواجهه قدرتمندانه ایران در برابر آمریکا، همواره این کشور را به عقب نشینی واداشته است. روزنامه الکترونیکی رای الیوم پس از ورود نخستین نفتکش حامل سوخت ایران به ونزوئلا ضمن ستایش از این اقدام شجاعانه ایران نوشت: «نمی‌دانیم احساس دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که پیگیر رسیدن نخستین نفتکش ایرانی به یکی از بندرگاه های ونزوئلاست، چیست؟ اقدامی که چالش قوی برای تهدیدهای وی و شکست محاصره ظالمانه‌ای است که به ونزوئلا تحمیل کرده، ولی خوب می‌دانیم که احساس فرد شکست خورده خوار شده را دارد».

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پایگاه خبری تحلیلی قم فردا,

رأی الیوم با اشاره به اینکه اقدام تهران، حمایت از ونزوئلا و ملت و رئیس جمهور این کشور و شکست محاصره آمریکاست، تأکید کرد، تفاوت اساسی بین ایران و آمریکا این است که تهران فرآورده ‌نفتی به یک ملت محاصره شده فرستاده که سران آن، «نه» بزرگی به تلاش‌های آمریکا برای به زانو درآوردن کشور خود گفته‌اند، ولی آمریکا نیروهای مزدور خود را برای سرنگونی «نیکولاس مادورو» رئیس جمهور منتخب ونزوئلا فرستاده تا یکی از مزدوران خود را در رأس هرم قدرت این کشور قرار دهد.

,

به گزارش این روزنامه، «رئیس جمهور آمریکا به خوبی پی برده است که ایران هر تهدیدی کرده، آن را عملی کرده است و می‌داند زمانی که ایران، به دولت آمریکا نسبت به هر گونه مزاحمت برای نفتکش های ایرانی، هشدار داد، حتما پاسخ ویرانگری به هر گونه اقدام آمریکا خواهد داد».
 در اینجا به ویژه برای کسانی که هنوز از اقتدار ایران در رژیم گذشته دم می‌زنند جا دارد این اقدام شجاعانه ایران تحت تحریم های ظالمانه آمریکا را با وضعیت ایران در دوره پهلوی مقایسه کنیم. پس از ملی شدن صنعت نفت ایران در سال 1329، و با به رسمیت شناخته نشدن این اقدام از سوی استعمار انگلیس، دولت انگلستان ایران را مورد تحریم نفتی قرار داد و مانع از فروش نفت ایران به دیگر کشورها شد؛ در این مقطع انگلستان علیرغم اینکه در آن دوره اقتدار چندانی نیز برایش باقی نمانده بود، تهدید کرد چنانچه کشتی‌های نفتکش یک کمپانی از دولت ایران (مصدق) نفت خریداری کند مورد تهدید ناوهای جنگی انگلیس قرار خواهد گرفت.
در این بین تنها شرکت خصوصی "ایپم" ایتالیایی تصمیم گرفت با 25 درصد تخفیف و با پرداخت شکر در برابر نفت، نفت ایران را خریداری نماید. یک شرکت خصوصی ایتالیایی با اجاره نفتکش رزماری، در حصار تحریم اقتصادی انگلیس وارد بندر ماهشهر شد و پس از بارگیری نفت با پرچم هندوراس به سمت مقصد خود حرکت کرد، اما به ‌ناگهان کشتی در مسیر اروپا متوقف شد و پس از چند روز بی خبری خبر توقیف نفتکش رزماری توسط انگلیس منتشر شد. در دادگاه عدن انگلیس استدلال کرد که شرکت نفت انگلیس - ایران، مالک قانونی تمام نفت ایران است و رزماری در حال حمل دارایی‌های مسروقه بوده است در نتیجه حکم دادگاه به نفع انگلیس تمام شد، در نهایت با رای دادگاه، نفت ایران به شرکت سابق (انگلیس) رسید و حتی هزینه‌های تخلیه بار و دادرسی نیز از ایران دریافت شد!
در دوره رضا شاه نیز وضع ایران بهتر از این نبود. زمانی که بحرین که جزیی از خاک ایران بود، تحت سلطه انگلیسی‌ها قرار داشت، رضاشاه برای اینکه انگلیسی‌ها را از خود ناراضی نسازد هرگز جرات اعتراض علنی علیه انگلستان و دفاع از اتباع ایرانی این جزیره را پیدا نکرد تا اینکه در سه دهه بعد فرزندش محمدرضا در راستای جلب حمایت امریکا و انگلیس ننگ جدایی بحرین از ایران را به جان خرید. در نهایت بحرین تحت حکومت یک دولت دست نشانده انگلیسی در روز 23 مرداد 1350 رسما استقلال خود را از سرزمین مادری خود ایران اعلام کرد و ایران نخستین کشوری بود که یک ساعت پس از اعلام استقلال، آن کشور را به رسمیت شناخت!
اما ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی زیر تحریم های شدید غرب توانست در دفاع از منافع ملی کشور اقتداری مثال زدنی از خود به نمایش گذارد. در طول هشت سال دفاع در برابر متجاوزان به این سرزمین اجازه نداد یک وجب از خاک ایران از این کشور جدا شود. 67 سال پس از ماجرای نفتکش رزماری، انگلیس اقدام به توقیف یک نفتکش ایرانی(گریس-1) کرد، اما این بار انگلیس در برابر اقدام شجاعانه نیروی دریایی سپاه در توقیف نفتکش انگلیسی مجبور به عقب نشینی و آزادسازی نفتکش ایرانی گریس-1 شد.

,
,
,
,
,

این روزها نیز پس از ارسال محموله‌های بزرگ سوخت به ونزوئلا و جشن مردم آن کشور با پرچم ایران نمادی دیگر از اقتدار ایران را در برابر زورگویی‌های امریکا به نمایش درآورده است. نفتکش‌های ایرانی حامل بنزین با پهلو گرفتن در بندر ونزوئلا یک پیغام مهم را به جهانیان و تمام کسانی که در برابر تحریم های یک جانبه آمریکا حق هر گونه عکس العملی را از خود سلب نموده‌اند ارسال کردند  و آن چیزی جز اثبات پوشالی بودن قدرت آمریکا نیست.


انتهای پیام/

,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه