اخبار داغ

نان با کیفیت، قصه پرغُصه سفره‌‌ها؛

کم‌فروشی در نان ادامه دارد

کم‌فروشی در نان ادامه دارد
سکوت مردم سنندج درخصوص وضعیت پخت نان نشانه رضایت نیست، بلکه برای شکایات خود گوش شنوایی پیدا نمی‌کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  کُردتودی، گندم، مهم‌ترین ماده غذایی بشر است که تاکنون نتوانسته‌اند برای آن جایگزینی بیابند و از حیث پروتئین و سایر مواد با کالری بالا در ردیف بهترین و سالم‌ترین مواد غذایی قرار دارد. 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,  , کُردتودی،,  ,

نان غذای اصلی و پایه مردم است و روزانه قسمت اعظم انرژی، پروتئین، املاح معدنی و ویتامین‌های گروه B مورد نیاز آنها را تأمین می‌کند. 

مهم‌ترین مسأله‌ای که این روزها مردم سنندج در خصوص نان با آن مواجه بوده و از آن گله‌مند هستند، کم فروشی، گران فروشی و افزونی‌های غیرمجاز در برخی نانوایی‌ها است و اکثر این موارد در واحد‌هایی مشاهده می شود که پروانه کسب دارند!!!

بااین‌حال نه‌فقط به گفته مردم که حتی به اذعان خود مسئولان نیز در سال‌های اخیر و با وجود افزایش قیمت نان، اما کیفیت این ماده در سطح استان نه‌تنها بالاتر نرفته، بلکه روندی نزولی و کاهشی نیز داشته؛ به‌نوعی که تقریباً هرروز حجم بسیار بالایی از این ماده صرفاً به‌دلیل بی‌کیفیتی، دور ریخته می‌شود.

مردم رسماً شاکی هستند، آیا مسئولان گوش شنوایی دارند!؟

این پیش‌مقدمه نسبتاً طولانی با همه صغرا و کبرا چیدن‌هایش دست‌مایه این است تا بتوانیم سر اصل مطلب برویم که حرف دل مردم است و کیفیت پایین نان مردم را آزار می دهد.

البته نوع نان و نانوایی‌اش هم چندان مهم نیست، چه لواشی و چه سنگکی و یا بربری، سنتی باشد و یا ماشینی؛ زیرا وجه اشتراک همه این حرف‌وحدیث‌ها فقط نانی است که نمی‌شود با لذت آن را خورده و مطمئن بود که دورریز و ضایعات بیشتر از اصل پیدا نمی‌کند.


هر بی‌کیفیتی‌ که در خصوص نان وجود دارد مربوط به خبازی‌ها نیست

ناصر اسدی رئیس اتحادیه خبازان شهرستان سنندج در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: کل مسائل مربوط به بحث آرد و نان در سطح شهرها و روستاها، پروانه کسب، پخت نان، کیفیت نان و موارد خاص فنی در حوزه اتحادیه صنف خبازی قرار دارد.

وی گفت: در شهرستان سنندج 730 واحد خبازی پروانه کسب دارند و حدود 45 واحد گرده‌پز، کلانه و کولیره به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند که هر بار با آنها برخورد می‌شود پس از مدتی در محله ای دیگر اقدام به فعالیت می‌کنند و این مسأله برای ما دردسر ساز شده است.

رئیس اتحادیه صنف خبازان شهرستان سنندج ابراز داشت: این واحدها چون مجوز ندارند برابر با قانون نظام صنفی باید اتحادیه خبازان نسبت به پلمب این واحدها اقدام کند و با این که بارها این کار صورت گرفته اما متأسفانه پس از مدتی در محله ای دیگر شروع به فعالیت می‌کنند.

رئیس اتحادیه صنف خبازان شهرستان سنندج اظهار داشت: این واگذاری‌های بدون کار کارشناسی، موجب شده کسانی که هیچ تجربه و سر رشته‌ای در زمینه پخت نان ندارند وارد این عرصه شوند و این موضوع بی‌تجربگی، مشکلاتی را دامن‌گیر مردم کرده که بی‌کیفیتی نان یکی از این مشکلات است.

اسدی خاطرنشان کرد: در گذشته وضعیت خبازی‌ها با توجه به اینکه روزانه سهمیه 10 کیسه پخت داشتند بهتر بود و درآمد واحدهایی نانوایی هم جوابگوی هزینه کارگری و ... بود اما اکنون با توجه به تراکم بیش از حد خبازی‌ها فروش نان کم شده و درآمد آنان نیز دیگر جوابگوی هزینه کارگر، گاز، برق و آب و... نیست.

چون درآمد نانوایی‌ها کم شده صاحبان این واحدها دیگر نیروی انسانی را به کار نمی‌گیرند

وی گفت: چون درآمد کارگر و کارفرما در نانوایی‌ها کم شده و از طرفی خمیرمایه ای که قبلا کیسه ای 230 هزار تومان بوده و الان به 300 هزار تومان رسیده و دستگاه های نانوایی 15 میلیون تومانی به 100 میلیون تومان رسیده است مسلماً دیگر برای پخت نان وقت زیادی نمی‌گذارند و در نتیجه کیفیت نان تحت تأثیر قرار می‌گیرد و مسائلی مانند کم‌فروشی و گران‌فروشی نیز به وجود می‌آید.

اسدی گفت: در حال حاضر 2 هزار و 100 نفر در خبازی‌های شهرستان سنندج و روستاهای تابعه مشغول به کار هستند اما چون درآمد نانوایی‌ها کم شده صاحبان این واحدها دیگر نیروی انسانی را به کار نمی‌گیرند و از دستگاه‌های اتوماتیک استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه هر بی‌کیفیتی‌ که در خصوص نان وجود دارد مربوط به خبازی‌ها نیست، اظهار داشت: این بی‌کیفیتی به عوامل دیگری نیز وابسته بوده که صحیح نبودن عمل بوجاری در برخی کارخانجات آردسازی یکی از این مشکلات است و باید این کارخانجات نسبت به تغییر و تجهیز دستگاه‌های از رده خارج شده خود اقدام کنند.

درآمد نانوایی‌ها در سنندج کفاف زندگی کارگران و کارفرمایان نیست

اسدی افزود: کارگران نانوایان همچنان چشم‌انتظار نرخ جدید دستمزد هستند چراکه نزدیک 5 سال است با مزد ثابت کار می‌کنند و این دستمزد فعلی پاسخگوی نیازهای زندگی آنان نیست.

مشکلات نانوایان یکی و دو تا نیست، نزدیک 5 سال است که نرخ جدید نان به نانوا داده نشده اما هزینه‌های تولید این بخش همچون مواد اولیه، هزینه بیمه و حمل و نقل افزایش پیدا کرده است.

ناصر اسدی با بیان اینکه مسئولان درد نانوا و کارگران را نمی‌شنوند، افزود: مسئولی نمی‌پرسد که چرا نانوایی‌ها کم‌فروشی می‌کنند و تا ساعت 10 شب فعالیت می‌کنند اما کارگر آنها راضی به خانه برنمی‌گردد؛ درآمد نانوایی‌ها کفاف زندگی کارگران و کارفرمایان نیست و عرضه و تقاضا با هم همخوانی ندارد.

وی افزود: چنانچه مردم شکایتی از کم فروشی نانوایی های شهر سنندج دارند می تواند با شماره 124 تعزیرات و یا شماره تلفن 33226922 اتحادیه خبازان تماس بگیرند تا با آنها برخورد صورت گرفته و چنانچه تخلفی را مشاهده کنند پلمپ شود.

 

 


قیمت روز نان با وزن


معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرده است:  قیمت نان لواش با وزن چانه 160، وزن نان 120 گرم 250 تومان؛ سنگک یارانه‌ای با وزن چانه 650 و وزن نان 450 گرم یکهزار تومان و قیمت هر سنگک نیمه یارانه‌ای (آزاد پز) با وزن چانه 650 و وزن نان 450 گرم یک‌هزار و 1200 تومان است.

وی با اینکه بربری یارانه‌ای تنها در روستاها عرضه می‌شود، افزوده که بربری یارانه‌ای با چانه 450 و وزن نان 340 گرم به قیمت 900 تومان؛ بربری نیمه یارانه‌ای با کنجد با چانه 450 و وزن نان 340 گرم با قیمت یک‌هزار و 200 تومان در خبازی‌ها عرضه می‌شود.

بختیار خلیقی ابراز کرده که قیمت بربری نیمه‌یارانه‌ای بدون کنجد با چانه 450 و وزن نان 340 گرم یک هزار تومان؛ قیمت نان تافتون نیمه یارانه‌ای با وزن چانه 280 و وزن نان 215 گرم 500 تومان؛ قیمت هر کیلوگرم سنگک اتوماتیک ماشینی با آرد یارانه‌ای 2 هزار تومان و با آراد نیمه یارانه‌ای هم 2 هزار و 400 تومان شده است.

انتهای پیام/

,

نان غذای اصلی و پایه مردم است و روزانه قسمت اعظم انرژی، پروتئین، املاح معدنی و ویتامین‌های گروه B مورد نیاز آنها را تأمین می‌کند. 

,

مهم‌ترین مسأله‌ای که این روزها مردم سنندج در خصوص نان با آن مواجه بوده و از آن گله‌مند هستند، کم فروشی، گران فروشی و افزونی‌های غیرمجاز در برخی نانوایی‌ها است و اکثر این موارد در واحد‌هایی مشاهده می شود که پروانه کسب دارند!!!

,

بااین‌حال نه‌فقط به گفته مردم که حتی به اذعان خود مسئولان نیز در سال‌های اخیر و با وجود افزایش قیمت نان، اما کیفیت این ماده در سطح استان نه‌تنها بالاتر نرفته، بلکه روندی نزولی و کاهشی نیز داشته؛ به‌نوعی که تقریباً هرروز حجم بسیار بالایی از این ماده صرفاً به‌دلیل بی‌کیفیتی، دور ریخته می‌شود.

,

, ,

مردم رسماً شاکی هستند، آیا مسئولان گوش شنوایی دارند!؟

, مردم رسماً شاکی هستند، آیا مسئولان گوش شنوایی دارند!؟,

این پیش‌مقدمه نسبتاً طولانی با همه صغرا و کبرا چیدن‌هایش دست‌مایه این است تا بتوانیم سر اصل مطلب برویم که حرف دل مردم است و کیفیت پایین نان مردم را آزار می دهد.

,

البته نوع نان و نانوایی‌اش هم چندان مهم نیست، چه لواشی و چه سنگکی و یا بربری، سنتی باشد و یا ماشینی؛ زیرا وجه اشتراک همه این حرف‌وحدیث‌ها فقط نانی است که نمی‌شود با لذت آن را خورده و مطمئن بود که دورریز و ضایعات بیشتر از اصل پیدا نمی‌کند.

,

, ,


هر بی‌کیفیتی‌ که در خصوص نان وجود دارد مربوط به خبازی‌ها نیست

,
, هر بی‌کیفیتی‌ که در خصوص نان وجود دارد مربوط به خبازی‌ها نیست,

ناصر اسدی رئیس اتحادیه خبازان شهرستان سنندج در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: کل مسائل مربوط به بحث آرد و نان در سطح شهرها و روستاها، پروانه کسب، پخت نان، کیفیت نان و موارد خاص فنی در حوزه اتحادیه صنف خبازی قرار دارد.

,

وی گفت: در شهرستان سنندج 730 واحد خبازی پروانه کسب دارند و حدود 45 واحد گرده‌پز، کلانه و کولیره به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند که هر بار با آنها برخورد می‌شود پس از مدتی در محله ای دیگر اقدام به فعالیت می‌کنند و این مسأله برای ما دردسر ساز شده است.

,

رئیس اتحادیه صنف خبازان شهرستان سنندج ابراز داشت: این واحدها چون مجوز ندارند برابر با قانون نظام صنفی باید اتحادیه خبازان نسبت به پلمب این واحدها اقدام کند و با این که بارها این کار صورت گرفته اما متأسفانه پس از مدتی در محله ای دیگر شروع به فعالیت می‌کنند.

,

رئیس اتحادیه صنف خبازان شهرستان سنندج اظهار داشت: این واگذاری‌های بدون کار کارشناسی، موجب شده کسانی که هیچ تجربه و سر رشته‌ای در زمینه پخت نان ندارند وارد این عرصه شوند و این موضوع بی‌تجربگی، مشکلاتی را دامن‌گیر مردم کرده که بی‌کیفیتی نان یکی از این مشکلات است.

,

اسدی خاطرنشان کرد: در گذشته وضعیت خبازی‌ها با توجه به اینکه روزانه سهمیه 10 کیسه پخت داشتند بهتر بود و درآمد واحدهایی نانوایی هم جوابگوی هزینه کارگری و ... بود اما اکنون با توجه به تراکم بیش از حد خبازی‌ها فروش نان کم شده و درآمد آنان نیز دیگر جوابگوی هزینه کارگر، گاز، برق و آب و... نیست.

,

, ,

چون درآمد نانوایی‌ها کم شده صاحبان این واحدها دیگر نیروی انسانی را به کار نمی‌گیرند

, چون درآمد نانوایی‌ها کم شده صاحبان این واحدها دیگر نیروی انسانی را به کار نمی‌گیرند,
وی گفت: چون درآمد کارگر و کارفرما در نانوایی‌ها کم شده و از طرفی خمیرمایه ای که قبلا کیسه ای 230 هزار تومان بوده و الان به 300 هزار تومان رسیده و دستگاه های نانوایی 15 میلیون تومانی به 100 میلیون تومان رسیده است مسلماً دیگر برای پخت نان وقت زیادی نمی‌گذارند و در نتیجه کیفیت نان تحت تأثیر قرار می‌گیرد و مسائلی مانند کم‌فروشی و گران‌فروشی نیز به وجود می‌آید.
,

اسدی گفت: در حال حاضر 2 هزار و 100 نفر در خبازی‌های شهرستان سنندج و روستاهای تابعه مشغول به کار هستند اما چون درآمد نانوایی‌ها کم شده صاحبان این واحدها دیگر نیروی انسانی را به کار نمی‌گیرند و از دستگاه‌های اتوماتیک استفاده می‌کنند.

,

وی با بیان اینکه هر بی‌کیفیتی‌ که در خصوص نان وجود دارد مربوط به خبازی‌ها نیست، اظهار داشت: این بی‌کیفیتی به عوامل دیگری نیز وابسته بوده که صحیح نبودن عمل بوجاری در برخی کارخانجات آردسازی یکی از این مشکلات است و باید این کارخانجات نسبت به تغییر و تجهیز دستگاه‌های از رده خارج شده خود اقدام کنند.

,

درآمد نانوایی‌ها در سنندج کفاف زندگی کارگران و کارفرمایان نیست

, درآمد نانوایی‌ها در سنندج کفاف زندگی کارگران و کارفرمایان نیست,

اسدی افزود: کارگران نانوایان همچنان چشم‌انتظار نرخ جدید دستمزد هستند چراکه نزدیک 5 سال است با مزد ثابت کار می‌کنند و این دستمزد فعلی پاسخگوی نیازهای زندگی آنان نیست.

,

مشکلات نانوایان یکی و دو تا نیست، نزدیک 5 سال است که نرخ جدید نان به نانوا داده نشده اما هزینه‌های تولید این بخش همچون مواد اولیه، هزینه بیمه و حمل و نقل افزایش پیدا کرده است.

,

ناصر اسدی با بیان اینکه مسئولان درد نانوا و کارگران را نمی‌شنوند، افزود: مسئولی نمی‌پرسد که چرا نانوایی‌ها کم‌فروشی می‌کنند و تا ساعت 10 شب فعالیت می‌کنند اما کارگر آنها راضی به خانه برنمی‌گردد؛ درآمد نانوایی‌ها کفاف زندگی کارگران و کارفرمایان نیست و عرضه و تقاضا با هم همخوانی ندارد.

,

وی افزود: چنانچه مردم شکایتی از کم فروشی نانوایی های شهر سنندج دارند می تواند با شماره 124 تعزیرات و یا شماره تلفن 33226922 اتحادیه خبازان تماس بگیرند تا با آنها برخورد صورت گرفته و چنانچه تخلفی را مشاهده کنند پلمپ شود.

,

 

,

 

,


قیمت روز نان با وزن

, ,
, قیمت روز نان با وزن,


معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرده است:  قیمت نان لواش با وزن چانه 160، وزن نان 120 گرم 250 تومان؛ سنگک یارانه‌ای با وزن چانه 650 و وزن نان 450 گرم یکهزار تومان و قیمت هر سنگک نیمه یارانه‌ای (آزاد پز) با وزن چانه 650 و وزن نان 450 گرم یک‌هزار و 1200 تومان است.

,
,

وی با اینکه بربری یارانه‌ای تنها در روستاها عرضه می‌شود، افزوده که بربری یارانه‌ای با چانه 450 و وزن نان 340 گرم به قیمت 900 تومان؛ بربری نیمه یارانه‌ای با کنجد با چانه 450 و وزن نان 340 گرم با قیمت یک‌هزار و 200 تومان در خبازی‌ها عرضه می‌شود.

,

بختیار خلیقی ابراز کرده که قیمت بربری نیمه‌یارانه‌ای بدون کنجد با چانه 450 و وزن نان 340 گرم یک هزار تومان؛ قیمت نان تافتون نیمه یارانه‌ای با وزن چانه 280 و وزن نان 215 گرم 500 تومان؛ قیمت هر کیلوگرم سنگک اتوماتیک ماشینی با آرد یارانه‌ای 2 هزار تومان و با آراد نیمه یارانه‌ای هم 2 هزار و 400 تومان شده است.

,

انتهای پیام/

,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه