اخبار داغ

ماسک اجباری، سلامت یا درآمد/ سایه سنگین کرونا بر مایحتاج مردم!

ماسک اجباری، سلامت یا درآمد/ سایه سنگین کرونا بر مایحتاج مردم!
رئیس جمهور در جلسه امروز ستاد ملی کرونا گفت: "اگر کسی ماسک نزد اداره‌های دولتی خدماتی به او ندهند و اجازه سوارشدن بر مترو و اتوبوس را هم به آن‌ها ندهید اگر هم به محل کار آمدند آنان را برگردانیدو غیبت برایشان رد کنید".
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آناج، «از حضور در تجمعات انسانی شدیدا پرهیز کنید» این جمله‌ای است که در طی این چند ماه گذشته بارها و بارها به گوشمان خورده است، چه آن زمان که اخبار نگاه می‌کنیم و چه اوقاتی که سرمان در گوشی هست و لابلای مطالب مختلف دنیای مجازی به دنبال خبرهای جدید از ویروس کرونا یا همان کووید19 هستیم. از حق هم نگذریم تقریبا همه اخبار رنگ و بوی کرونایی گرفته است، البته چاره‌ای هم نداریم چون از اواخر پاییز گذشته در نظام خبری جهان واژه دلهره‌آوری به نام کرونا جای گرفته که بزرگ و کوچک را ترسانده است. ابتدا در چین و سپس در کشورهای مختلف از جمله ایران هم خبرها تغییر کرده و کرونا با اختلاف حداکثری صدرنشین اخبار شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آناج,

سایر خبرها و مطالب نیز با عیار کرونا سنجیده می‌شود و خلاقان عرصه رسانه‌ای هم گاه در مقام مقایسه کننده برآمدند. به طور مثال وقتی دلار وارد 19 هزار تومان شد نوشتند: کووید19 یا دلار 19 هزاری؟

,

به هرحال خوشبختانه یا متاسفانه همه چیز تقصیر کرونا است، وضعیت اقتصادی کشور هم به کرونا ربط داده می‌شود، آخر باید از مسئولان پرسید؟ افزایش قیمت نان، مرغ، حبوبات و انواع و اقسام مایحتاج زندگی مردم  چه ربطی به کرونا دارد؟ آیا نخود و لوبیا هم مانند ماسک در پیشگیری از کرونا مفید هستند؟ اگر نیستند چرا قیمتشان سربه فلک کشیده؟

,

سخن از ماسک شد و به یکباره یاد و نام این وسیله بهداشتی در خاطرمان  زنده  شد.  چند روزی بود که گفته می‌شد کرونا به ایران هم سفر کرده است که به یکباره کاملا به صورت خودجوش ماسک در داروخانه‌ها غیب شد. ماسکی که تا همین چند وقت پیش قیمتی نداشت و داروخانه ها در ازای پول خرد یک با دو بسته از این وسیله بهداشتی و گاها زینتی به مشتری می‌دانند. نکته جالبی هم در ارتباط با استفاده از ماسک وجود دارد که شنیدنش خالی از لطف نیست. ماسک قبل از ایام کرونا کارکردهای مختلفی داشت. عده‌ای به عنوان زینت استفاده می‌کردند، بدین ترتیب که با زدن ماسک در کوی و برزن خود را به عنوان چهره روشنفکر معرفی کرده و پُزش را می‌دادند. برخی ها نیز به عنوان نماد اعتراض به مسائل شهری استفاده می‌کردند یعنی هرزمان که به کوه عینالی تبریز خیره شده و بجای کوه سرخ و سبز توده خاکستری دیده می‌شد یعنی هوای تبریز قمر در عقرب است. بماند که دسته سومی هم وجود داشت که برای در امان ماندن از دوربین‌های امنیتی در مواقع خاص از این وسیله کم هزینه استفاده می‌کردند که رُخشان در خفا بماند. البته عده کثیری هم از چسب زخم  بهره میبردند و بالاخره چسب و ماسک در حکم پول خرد برای داروخانه ها و مردم بود.

,

علی‌ایحال از بحث اصلی دور نشویم. کرونا که آمد فورا ستادهای ریز و درشتی در کشور شکل گرفت که بزرگترینشان ستاد ملی مقابله با کرونا بود. البته گفته می‌شود تمامی تصمیمات مربوط به کرونا از دل جلسات این ستاد ملی بیرون می‌آید. مسئولان مرتبط با کرونا در ابتدا اینگونه می‌گفتند که نیازی به استفاده همگانی از ماسک نیست و فقط افراد مبتلا باید استفاده کنند. با این حال ماسک شدیدا کمیاب و به قله کوه قاف سفر کرد. یعنی ماسک معمولی در زمان قبل از کرونا بسته ای 2 هزار تومان بود، بعد از کرونا یک شبه به عددی 10 هزار و بالاتر هم رسید آن هم اگر شانس داشتیم و می‌توانستیم پیدا کنیم.

,

خدا پدر این گروه‌های جهادی را بیامرزد که همیشه و در سختی‌ها گره گشای مشکلات شدند. کارگاه‌های خانگی تولید ماسک در سرتاسر کشور شکل گرفت و تولید سراسری ماسک آغاز شد. حال و هوای زمان دفاع مقدس در اذهان تداعی می‌شد البته ماکه آن زمان را ندیده‌ایم  ولی آنچه که خوانده‌ایم و از بزرگترها شنیده‌ایم می‌گویند مردم در آن زمان به شکل عجیب  شانه به شانه هم ایستاده و با تمام وجود از کشور در مقابل دشمن بعثی دفاع کردند، حماسه‌هایی آفریده شده که تاریخ باید به بلندای خود دست بر سینه در مقابل ملت ایران کُرنش کند. حال بماند که چه بر سر ملت آمده که این روزها به خون هم تشنه شده و کلاه گذاشتن سر یکدیگر را از افتخارات خود می‌دانند.

,

کرونا هنوز تمام نشده بلکه به فاصله کوتاهی از اندک فروکش کردن، دوباره تیک‌آف کرده و روزانه بیش از دو هزار نفر را مبتلا می‌کند. در این میان بیچاره کسانیکه بدنشان ضعیف بوده و عمرشان به دنیا باقی نبود. در استان‌ها نیز تصمیماتی به فراخور وضعیت مناطق مختلف گرفته ‌شود ولی در نهایت با مخالفت ستادهای استانی از دستور کار خارج می‌شود، همین چند هفته پیش بود که فرمانداری تبریز پیشنهاد تعطیلی اتوبوس‌های تندرو تبریز معروف به (BRT) را مطرح کرد ولی ستاد استادی مقابله با کرونا مخالفت کرد.

,

به هرحال قصه ماسک سردراز دارد جدیدترین گفته‌های مسئولان درباره ماسک به استفاده همگانی آن اشاره دارد به طوریکه تاکید می‌شود همه افراد به محض خروج از منزل از ماسک استفاده کنند، کیفیت و نوع ماسک نیز خود حکایتی دیگر دارد. قبلا گفته می‌شد از ماسک فیلتردار استفاده شود ولی الان در تغییر 180درجه ای گفته می‌شود، ماسک فیلتر دار بازدم فرد را به بیرون منتقل می‌کند و در نتیجه  محیط اطراف را آلوده می‌کند. از امروز هم که بنابر ابلاغ ستادملی کرونا استفاده از ماسک در  همه اماکن عمومی اجباری است و کسانیکه ماسک استفاده نمی‌کنند از دریافت خدمات دولتی محروم خواهند شد.

,

رئیس جمهور در جلسه امروز ستاد ملی کرونا گفت: "اگر کسی ماسک نزد اداره‌های دولتی خدماتی به او ندهند و اجازه سوارشدن بر مترو و اتوبوس را هم به آن‌ها ندهید اگر هم به محل کار آمدند آنان را برگردانیدو غیبت برایشان رد کنید".

,

دو نکته مهم درباره سخنان رئیس جمهور وجود دارد. اول اینکه آیا ستاد ملی کرونا بعد از گذشت 5ماه از شیوع کرونا در کشور به این نتیجه رسیده و آیا نمی‌توانسته این اقدامات را در اوایل سال انجام دهد؟ دومین نکته این سوال را در ذهن‌ها متبادر می‌کند که آیا همه مردم به این قانون احترام خواهند گذاشت یانه؟ چراکه تجارب گذشته نشان داده که مردم در شدیدترین وضعیت کرونا هم ماسک را به صورت همگانی استفاده نمی‌کردند و آیا ابلاغیه جدید دولت تاثیری خواهد داشت یانه؟

,

مطلب دیگری هم در ارتباط با ماسک اجباری وجود دارد این است که اگر جمعیت ایران را 80میلیون نفر در نظر بگیریم و نیمی از این جمعیت در اجتماع حضور داشته باشند، آیا این مقدار ماسک در کشور وجود دارد؟ ذکر این نکته هم لازم است که در ایام کرونا، شاهد احتکار شدید اقلام پزشکی از جمله ماسک و دستکش بودیم و در کل باید پرسید آیا با اجباری شدن استفاده از ماسک در کشور شاهد همان آش و همان کاسه قحطی ماسک خواهیم بود یانه؟

,

 

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه