رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: به دلیل نبود صنایع تبدیلی، سالانه حدود ۲۵ درصد از محصولات کشاورزی استان به ویژه محصول باغی به ضایعات تبدیل میشود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید آنجفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب گفت: ۷۲ هزار هکتار باغ در سطح استان مرکزی شامل درختان میوههای دانهدار، هستهدار و دانهریز وجود دارد که عمده محصولات استان انگور، انار، پسته ،گردو، سیب و هلو است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, دیارآفتاب,آنجفی با اشاره به اینکه استان مرکزی در چند محصول دارای رتبه برتر در سطح کشور است، اظهار کرد: استان مرکزی در تولید انار رتبه دوم، پسته رتبه ششم و انگور رتبه نهم کشور را دارد.
وی ادامه داد: برخی از محصولات باغی استان جنبه صادراتی دارند که این محصولات شامل انار، پسته و کشمش که سالانه میزان آن متغیر است چراکه برخی از محصولات صادراتی در داخل خود استان و برخی هم همچون پسته از خارج استان صادر می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: در سطح استان بیش از ۱۴ هزار تن پسته تولید می شود از این میزان ۷۰ درصد صادرات می شود. تنها ۱۵ درصد آن از خود استان و مابقی از رفسنجان صادرات می شود.
آنجفی با بیان اینکه سال گذشته ۴۷۸ هزار تن محصولات باغی در استان تولید و روانه بازار شده است افزود: امسال پیشبینی میشود این رقم ۱۰ درصد افزایش داشته باشد.
وی اضافه کرد: تاکنون بیش از ۳۰ درصد از محصولات که شامل هلو زودرس، آلبالو، گیلاس، انگور یاقوتی، زردآلو، آلو و گوجه برداشتشدهاند و باقی محصولات تا آذرماه برداشت خواهند شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یکی از مشکلات کشاورزان را نبود کارگاههای فرآوری، سردخانههای موردنیاز و بستهبندی محصولات در استان عنوان کرد و گفت: اگر فرآوری و بستهبندی محصولات بهطور جامعی در استان رقم بخورد قطعاً از بین رفتن بیش از ۲۵ درصد از محصولات باغی استان جلوگیری میشود.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از ضرورتهایی که باید در باغات استان به آن توجه شود انسجام و ایجاد تشکلها و تعاونها است که هماکنون در این خصوص ضعیف هستیم و این موضوع سبب ایجاد ضررهای هنگفتی به کشاورزان شده است.
آنجفی افزود: باید شرایط را به گونه ای پیش ببریم که کشاورزان استان به سمت تشکیل اتحادیه ها و تعاونی ها بروند و قطعاً اینکار تا حد زیادی در تولید و بهره وری محصولات موثر خواهد بود.
انتهای پیام/
آنجفی با اشاره به اینکه استان مرکزی در چند محصول دارای رتبه برتر در سطح کشور است، اظهار کرد: استان مرکزی در تولید انار رتبه دوم، پسته رتبه ششم و انگور رتبه نهم کشور را دارد.
,وی ادامه داد: برخی از محصولات باغی استان جنبه صادراتی دارند که این محصولات شامل انار، پسته و کشمش که سالانه میزان آن متغیر است چراکه برخی از محصولات صادراتی در داخل خود استان و برخی هم همچون پسته از خارج استان صادر می شود.
,رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: در سطح استان بیش از ۱۴ هزار تن پسته تولید می شود از این میزان ۷۰ درصد صادرات می شود. تنها ۱۵ درصد آن از خود استان و مابقی از رفسنجان صادرات می شود.
,آنجفی با بیان اینکه سال گذشته ۴۷۸ هزار تن محصولات باغی در استان تولید و روانه بازار شده است افزود: امسال پیشبینی میشود این رقم ۱۰ درصد افزایش داشته باشد.
,وی اضافه کرد: تاکنون بیش از ۳۰ درصد از محصولات که شامل هلو زودرس، آلبالو، گیلاس، انگور یاقوتی، زردآلو، آلو و گوجه برداشتشدهاند و باقی محصولات تا آذرماه برداشت خواهند شد.
,رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یکی از مشکلات کشاورزان را نبود کارگاههای فرآوری، سردخانههای موردنیاز و بستهبندی محصولات در استان عنوان کرد و گفت: اگر فرآوری و بستهبندی محصولات بهطور جامعی در استان رقم بخورد قطعاً از بین رفتن بیش از ۲۵ درصد از محصولات باغی استان جلوگیری میشود.
,وی اضافه کرد: یکی دیگر از ضرورتهایی که باید در باغات استان به آن توجه شود انسجام و ایجاد تشکلها و تعاونها است که هماکنون در این خصوص ضعیف هستیم و این موضوع سبب ایجاد ضررهای هنگفتی به کشاورزان شده است.
,آنجفی افزود: باید شرایط را به گونه ای پیش ببریم که کشاورزان استان به سمت تشکیل اتحادیه ها و تعاونی ها بروند و قطعاً اینکار تا حد زیادی در تولید و بهره وری محصولات موثر خواهد بود.
,انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه