اخبار داغ

زیر سایه سنگین ضعف در سیاست خارجه؛

مرز به ظرفیتی مغفول در سیستان و بلوچستان تبدیل شد/لزوم بازنگری در توسعه روابط با همسایگان

مرز به ظرفیتی مغفول در سیستان و بلوچستان تبدیل شد/لزوم بازنگری در توسعه روابط با همسایگان
فدا حسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اعتقاد دارد نیاز به بازنگری در توسعه روابط با همسایگان مشهود است زیرا نتوانسته ایم از فرصت های متعدد هم مرز بودن با کشورهای مختلف بهره کافی و مناسبی ببریم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سیستان و بلوچستان به دلیل هم مرز بودن با دو کشور افغانستان و پاکستان و همچنین مرز دریایی و دسترسی به آب های بین المللی در منطقه ای استراتژیک قرار داشته به گونه ای که می تواند به عنوان تنها راه ارتباطی کشوی چون افغانستان با آبهای آزاد به پل اقتصادی منطقه تبدیل شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,

همچنین نیاز شدید کشورهای همسایه به انرژی ایران می تواند این استان را به مرکزی برای صادرات نفت، گاز و برق به کشورهای همسایه تبدیل کند اما عدم همکاری های چندجانبه با این کشورها و ضعف در برقراری ارتباطات تجاری موجب شده تا از این فرصت بی نشطی هیچ استفاده ای نشود.

,

ضعف سیاست خارجه کشور در برقراری روابط با همسایگان مشهود است

, ضعف سیاست خارجه کشور در برقراری روابط با همسایگان مشهود است,

در همین رابطه فدا حسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اهمیت توسعه همکاری های چندجانبه با کشورهای همسایه از سوی جمهوری اسلامی ایران، گفت: وقتی وزراء دولت در صحن علنی قوه مقننه در خصوص فعالیت وزارتخانه هایشان صحبت می کنند صرفا به مباحث کلیشه ای می پردازند که بیانگر توجه کافی نداشتن به این مولفه است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در واقع سطح همکاری ها با کشورها باید در سطوح منطقه ای و بین المللی باشد تا بتوان حلقه تحریم ها و تنگناها را خنثی کنیم.

وی با اشاره به صحبت های ظریف در خصوص عملکرد وزارت امور خارجه در راستای توسعه همکاری های منطقه ای، ادامه داد: به نظر می رسد وزیر یاد شده باید پاسخ دهد چه موقعی اجلاس کشورهای فارسی زبان و وزراء کشورهای اسلامی و غیره را برگزار کرده اند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت دیپلماسی اقتصادی کشورمان با کشورهای همسایه، تصریح کرد: نیاز به بازنگری در توسعه روابط با همسایگان مشهود است؛ متاسفانه نتوانسته ایم از فرصت های متعدد هم مرز بودن با کشورهای مختلف بهره کافی و مناسبی ببریم.

مالکی افزود: به عنوان مثال مرز بین ایران و پاکستان حدود یک هزار کیلومتر است که بر این اساس باید تبادلات تجاری‌مان معادل 5 میلیارد دلار باشد در حالی که اکنون با هزار اما و اگر تقریبا یک یک میلیون دلار است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید اذعان کرد شاید رفت و آمدهایی بین همسایگان وجود داشته اما اجلاس تخصصی برگزار نشده که روسای جمهور دو کشور و چندین وزیر در آن حضور یابند و توافقنامه های مختلفی برای افزایش مناسبات اقتصادی به امضاء برسد.

انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه