شبکه های اجتماعی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام کانال تلگرام
اینستاگرام
گروه: استان خراسان جنوبی
ساعت: 11:30 منتشر شده در مورخ: 1399/04/30 شناسه خبر: 1628641
با بررسی وضعیت نانوایی‌ها مطرح شد؛

گلایه مردم از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برخی نانوایی‌ها/ نانوایان منتظر ارائه سهمیه اقلام بهداشتی

گلایه مردم از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برخی نانوایی‌ها/ نانوایان منتظر ارائه سهمیه اقلام بهداشتی
مردم از برخی نانوایی‌ها به دلیل عدم‌رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی گلایه دارند و آن را تهدیدی برای سلامتشان می‌دانند. نانوایان نیز خواهان حمایت دولت و ارائه سهمیه اقلام بهداشتی هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، با شروع اوج دوم ویروس کرونا، عده زیادی از مردم به این ویروس مبتلا شدند و با توجه به این‌که نان از اصلی‌ترین خوراکی‌های سبد غذایی مردم است، رعایت نکات بهداشتی هنگام خرید و مصرف آن نقش بسیار مهمی در کاهش انتقال ویروس کرونا دارد. اما متأسفانه این‌روزها علی‌رغم شیوع مجدد کرونا، برخی از نانوایی‌ها بسیار عادی برخورد می‌کنند و در آن بهداشت رعایت نمی‌شود و مردم از این موضوع گلایه دارند.

در همین راستا به چند نانوایی در شهر بیرجند سر زدیم و با مردم و مسئولان این نانوایی‌ها گفت‌وگویی داشتیم.

محمد حسنی یکی از شهروندان بیرجندی که در حال کارت کشیدن در نانوایی بود، در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: متأسفانه بعضی از نانوایی‌های سطح شهر موارد بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و ماسک و دستکش ندارند.

وی افزود: بارها شاهد بودم که نانوا بدون توجه به نکات بهداشتی با همان دستی که پول را دریافت می‌کند، نان را تحویل مشتری می‌دهد و به این موضوع که باعث انتقال ویروس می‌شود، توجه ندارد.

این شهروند بیرجندی تصریح کرد: البته در بیشتر نانوایی‌ها کارتخوان‌ها در دسترس مشتریان قرار گرفته و کارکنان نانوایی به پول‌های نقد دست نمی‌زنند و امیدوارم این موضوع به یک فرهنگ تبدیل شود.

علی یوسفی یکی دیگر از شهروندان بیرجندی نیز در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: متأسفانه بعضی از نانوایی‌های سطح شهر دستگاه کارت‌خوان ندارند و پول نقد از مشتری دریافت می‌کنند و همین موضوع باعث انتقال آلودگی می‌شود.

وی افزود: در نانوایی باید یک نفر مسئول کارت کشیدن باشد یا این‌که دستگاه کارت‌خوان در دسترس مشتری قرار گیرد تا خود او کارت بکشد.

لوازم بهداشتی در اختیار نانوایی‌ها قرار گیرد

درویشی یکی از نانوایان بیرجندی در گفت‌وگو با خاورستان، دلیل استفاده نکردن از ماسک و دستکش یکبار مصرف را نداشتن این اقلام بیان کرد و گفت: لوازم بهداشتی در اختیار نانوایان قرار نمی‌گیرد و باید با هزینه خودمان لوازم بهداشتی را برای کارگران تأمین کنیم.

وی افزود: هزینه‌های نانوایی از سال گذشته تاکنون چندین برابر افزایش پیدا کرده است و ما نمی‌توانیم دستکش و ماسک تهیه کنیم و بهتر است یک سهمیه دستکش و ماسک برای ما در نظر بگیرند تا استفاده کنیم.

این نانوای بیرجندی ادامه داد: ما توانایی به کارگیری نیروی جدید در نانوایی را نداریم و به همین دلیل کارت‌خوان را در اختیار مشتری قرار می‌دهیم تا خود او کارت بکشد و از انتقال بیماری جلوگیری شود.

انجام هفته‌ای سه بار گشت مشترک از نانوایی‌ها

اکبر مرادی رئیس اتحادیه نانوایان خراسان‌جنوبی در گفت‌گو با خاورستان، اظهار کرد: در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی به نانوایی‌های سطح استان پیامک داده شده است و همچنین به صورت حضوری به آن‌ها گفته شده است که نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی افزود: نانوایی‌هایی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند پلمپ می‌شوند.

رئیس اتحادیه نانوایان خراسان‌جنوبی گفت: اتحادیه نانوایان هفته‌ای سه بار گشت مشترک با اداره غله و بازرسی صمت از نانوایی‌ها دارد.

وی با اشاره به این‌که مرکز بهداشت هر محله بر نانوایی‌های آن محل نظارت دارد، افزود: هزینه‌های جانبی نانوایی‌ها از سال گذشته تاکنون بین 40 تا 100 درصد افزایش پیدا کرده است اما نرخ نان همان نرخ سال گذشته است و نانوایی‌ها نمی‌توانند دستکش و ماسک مورد نیاز خود را تهیه کنند. 

مرادی با بیان این‌که متأسفانه ماسک و دستکش رایگان در اختیار نانوایی‌ها قرار نمی‌گیرد، تصریح کرد: اگر نانوایان نکات بهداشتی را رعایت نکنند سهمیه آرد آن‌ها توسط مرکز بهداشت کسر می‌شود.

وی با بیان این‌که هم مردم و هم نانوایی‌ها باید نکات بهداشتی را رعایت کنند، افزود: مردم در صورت مشاهده تخلف می‌توانند با شماره 32220595 بازرسی اتحادیه نانوایان یا شماره 124 بازرسی صنعت، معدن و تجارت تماس بگیرند.

بیشترین شکایت‌های مردمی از عدم‌رعایت پروتکل‌ها در نانوایی‌هاست

همچنین محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا، اظهار کرد: همچنان مهمترین توصیه‌های ستاد ملی کرونا، زدن ‌ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستن دست‌ها به عنوان اصلی‌ترین عوامل در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا است.

وی افزود: در حال حاضر بیشترین حجم شکایت‌های مردمی از عدم‌رعایت پروتکل‌ها در نانوایی‌هاست که می‌طلبد کمیته نظارت بر این واحدها کنترل بیشتری داشته باشد.

تشدید نظارت بر نانوایی‌ها از 28 تیرماه/ پلمپ شش نانوایی در بیرجند

امیرمهدی زنگویی رئیس مرکز بهداشت بیرجند نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران از اجرای پویش تشدید نظارت بر نانوایی‌ها خبر داد و اظهار کرد: طرح تشدید نظارت بر نانوایی‌های استان به‌منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در استان آغاز شد.

وی با تأکید بر اینکه به‌کارگیری کارگران دارای علائم بیماری کرونا در نانوایی‌ها ممنوع است، بیان کرد: تمامی کارکنان نانوایی باید از ماسک، کلاه، دستکش و لباس کار مناسب استفاده کنند.

رئیس مرکز بهداشت بیرجند دریافت وجه نقد در نانوایی‌ها را ممنوع اعلام کرد و با تأکید بر این‌که باید پرداخت از طریق کارتخوان انجام شود، عنوان کرد: فردی که مسئول اخذ وجه از طریق کارتخوان است به‌هیچ عنوان نباید با نان تماس داشته باشد.

زنگویی اعلام کرد: کارشناسان بهداشت محیط با مراجعه به نانوایی‌های سطح شهر در مرحله اول به نانوایان متخلف تذکر و ۴۸ ساعت به آنان مهلت می‌دهند و در صورتی که تخلفات بهداشتی ادامه داشته باشد برخورد قانونی انجام و واحد متخلف پلمپ می‌شود.

وی با اشاره به تشدید نظارت بر نانوایی‌ها از ۲۸ تیرماه، ادامه داد: در اجرای برنامه‌های پیشگیری کرونا، پنج تیم بهداشتی در بیرجند سازماندهی شده که با همکاری بازرسان سازمان صمت، اتاق اصناف و اداره اماکن نظارت بر نانوایی‌ها را انجام می‌دهند.

رئیس مرکز بهداشت بیرجند از پلمپ شش نانوایی متخلف به‌دلیل رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی کرونا در بیرجند خبر داد و از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی یا رعایت نکردن موارد فوق مراتب را با سامانه تلفنی ۱۹۰ درمیان بگذارند تا با افراد متخلف برخورد شود.

انتهای پیام/

https://www.dana.ir/1628641
ارسال نظر
نظرات