شبکه های اجتماعی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام کانال تلگرام
اینستاگرام
گروه: استان کردستان
ساعت: 08:45 منتشر شده در مورخ: 1399/05/14 شناسه خبر: 1633663
مهر باطل بر ۳۰ درصد از جواز سالن های غذاخوری در سنندج؛

کرونا اجاق رستوران ها را خاموش کرد

کرونا اجاق رستوران ها را خاموش کرد
در شرایطی که شیوع ویروس کرونا زندگی عموم مردم کشور را مختل و بسیاری از افراد را خانه نشین کرده است، رستوران‌داران کُردستانی نیز متاثر از این شرایط اجاق خود را خاموش کرده و در انتظار گذر از این بحران نشسته‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، شیوع ویروس کرونا در اغلب بخش‌های اقتصادی و بازار تاثیر منفی گذاشته و این بخش را از رونق انداخته است چراکه با هشدارهای بهداشتی دست‌اندرکاران اغلب مردم این امور خود را متوقف کرده و تنها به گذران زندگی در حد تامین اقلام خوراکی روزمره اکتفا می کنند تا در قطع زنجیره همه گیری این بیماری نقش خود را ایفا کنند.

یکی از بخش هایی که به شدت تحت تأثیر بیماری کرونا قرار گرفته و کارگران مشغول در آنها و مسئولان آن را مستأصل کرده، رستورانهای فعال در سطح شهر است که به ناچار با نبود مشتری و برای رعایت مسایل بهداشتی مربوط به این ویروس دست از کار کشیده اند.

رستوران ها برخلاف همیشه پررونق نیستند

رستوران ها برخلاف همیشه پررونق نیستند و مشتری های دائمی شان به دلیل ترس از ابتلا به بیماری کرونا ترجیح می دهند به اماکن عمومی کمتر مراجعه کنند.

وضعیت در باشگاه های ورزشی و استخرها نیز دست کمی از رستوران ها ندارد. هر دوی صاحبان رستوران ها و باشگاه های ورزشی از این وضع بسیار گلایه مندند.

اگرچه آنها توصیه های ساده بهداشتی را برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا جدی گرفته اند و به قول خودشان این روزها محلول ضد عفونی کننده و دستکش های یکبار مصرف جراحی را یک لحظه هم از خودشان دور نمی کنند اما با این وجود، در برخی از اغذیه فروشی ها و رستوران ها و باشگاه های بدنسازی پرنده پر نمی زند.

یکی از رستوران داران قدیمی در خیابان شهید نمکی سنندج می گوید: بعد از شیوع ویروس کرونا در کردستان، مردم کمتر برای صرف غذا به رستوران مراجعه می کنند.

توصیه های پزشکی از جمله پرهیز از حضور در اماکن عمومی حدود ۱۰ درصد روی مشتری های ما تاثیر گذاشته است.

به گفته مدیر این رستوران، کارشناسان بهداشت دستورالعمل های مرتبط با پیشگیری از ابتلا به کرونا را در اختیار آنها قرار داده اند طبق این دستورالعمل ها تمامی کارکنان و آشپزهای رستوران ها مکلف به پوشیدن دستکش و کلاه شده اند، باید روزی چند مرتبه دست های شان را ضدعفونی کنند، دستکش یکبار مصرف جراحی دست شان کنند. علاوه بر این طبق دستورات وزارت بهداشت  در سردخانه و یخچال باید بسته باشد و درجه شان را افزایش دهیم. همچنین به صندوقدارمان اعلام کرده ام از مشتری ها پول نقد نگیرد و از کارتخوان استفاده کند.

او این را هم می گوید که در روزهای اخیر بازرسی ماموران بهداشت از فضای رستوران و شرایط طبخ غذا افزایش یافته است با این حال برخی رستوران دارها به دلیل کاهش محسوس مشتری و ترس از ابتلا به کرونا ترجیح داده اند، رستوران شان را تعطیل کنند.

۳۰ درصد از رستوران‌های سنندج در حال جمع‌آوری کسب و کارهایشان هستند

منصور خوش ابرو رییس اتحادیه رستوران داران، تالارهای پذیرایی و اماکن عرضه غذای سنندج اظهار داشت: ۸۵۰ رستوران، فست فود، تالار پذیرایی، قهوخانه و سنت سرا در این شهرستان فعال است و ۱۵۰ مورد نیز در حال اخذ مجوز هستند اما متاسفانه۳۰ درصد از رستوران‌های سنندج جواز خود را باطل و در حال جمع‌آوری کسب و کارهایشان هستند.

وی گفت: ۱۰۰ قهوه خانه و چای سرا و ۴۰ تالار پذیرایی هم پنج ماهی است که قفل کرونا درهایشان را تخته کرده و در هر تالار پذیرایی ۱۰ کارگری که به صورت مستقیم مشغول کسب و کار بودند، حالا بیکار شده‌اند.

وی اضافه کرد: شرایط کرونا و افزایش تورم و گرانی باعث شده تا بسیاری از مردم رستوران گردی را از برنامه‌های خود حذف کنند و همین مساله باعث شده بسیاری از اماکن تهیه غذا، حتی به نان شب خود و کارکنان شان محتاج شوند.

وی یادآور شد: در این میان رستوران‌های استیجاری، ضرر و زیان بیشتری متحمل شدند و برای همین نفع خود را در این دیدند که بساطشان را برای همیشه جمع و جواز خود را باطل کنند.

رییس اتحادیه رستوران داران، تالارهای پذیرایی و اماکن عرضه غذای سنندج تاکید کرد: بیمه بیکاری هم شامل حال بسیاری از کارگران این واحدها نشد و حتی با وجود ثبت نام در سامانه کارا، نتوانستند از تسهیلات ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومانی کسب و کارهای متضرر از کرونا بهره مند شوند.

خوش ابرو افزود: آنهایی که قبل از عید مواد اولیه گرفته بودند تا بتوانند در تعطیلات عید، مهمترین بخش از درآمد سالانه خود را کسب کنند، به تعطیلی خوردند و نه تنها درآمدی نداشتند که مواد غذایی شان هم خراب شد و روی دستشان ماند.

رییس اتحادیه رستوران داران، تالارهای پذیرایی و اماکن عرضه غذای سنندج افزود: آنهایی هم که کار می کنند، با ۱۰ درصد ظرفیت مشغول هستند که کفاف هزینه کارگرانشان را هم نمی‌دهد.

خوش ابرو اظهار داشت: افزایش قیمت مواد اولیه از جمله گوشت قرمز، مرغ، برنج و روغن را در کنار افزایش هزینه‌های جاری آب و برق و گاز، حتی قیمت زغال که سه برابر شد و همه اینها دست بدست کرونا دادند و اگر این روال ادامه داشته باشد، بیشتر این اصناف ورشکست می‌شوند.

وی تاکید کرد: پیگیری انجام شده برای حمایت از این قشر، هنوز به جایی نرسیده است.

انتهای پیام/

https://www.dana.ir/1633663
ارسال نظر
نظرات