رئیس سازمان صمت کردستان گفت: اگر واحد نانوایی در کردستان کمفروشی و گرانفروشی کرد، واحدش پلمپ می شود تا درس عبرتی برای سایرین شود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، سالها مردم کردستان نسبت به بی کیفیت بودن نان که قوت غالب آنهاست، معترض بوده و اکنون هم رضایتی از میزان مرغوبیت آن ندارند ولی بدلایل مختلف از جمله مصرف مداوم و زیاد این ماده غذایی به نداشتن کیفیت آن عادت کردهاند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کردتودی,این عادت و تا حدودی سکوت در مقابل بی کیفیتی نان و همچنین خرید آن به منزله مهر تاییدی بر نحوه تولیدش نیست بلکه دلیل آن به مشکلات و دغدغههای بیشمار مردم بر میگردد که توان و انرژی پرداختن آنها به میزان مرغوبیت قوت غالبشان را گرفته است.
,دغدغه گرانی و افزایش قیمتها به اندازه کافی زندگی مردم را بویژه در استانهایی همچون کردستان که درآمد سرانه آن پایینتر از میانگین کشوری است تحت تاثیر قرار داده و حدود پنج ماه نیز اثرات ناشی از شیوع ویروس کرونا به آن اضافه شده است.
,ظهر روز گذشته جلسه کارگروه اصلاح نظام یارانه آرد و نان در استانداری کردستان مبنی بر قطع شدن سهمیه آرد نانوایی های متخلف برگزار شد.
,, ,
اکثر مردم کردستان از کیفیت نان ناراضی هستند
, اکثر مردم کردستان از کیفیت نان ناراضی هستند, اکثر مردم کردستان از کیفیت نان ناراضی هستند,محمد درهوزمی اظهار کرد: هیچ وقت در کردستان نان مطلوبی تهیه نشده است و کیفیت نان در این استان غیرقابل قبول است.
,وی نظارت بر عملکرد خبازیها را در راستای عرضه نان با کیفیت مهم برشمرد و گفت: به ندرت در سنندج نانوایی یافت میشود که وزن چانهای برابر با وزن مصوب در این کارگروه باشد.
,رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان افزود: اتحادیهها مسئول نظارت بر خبازیها و اتاق اصناف متولی این امر است.
,درهوزمی با اشاره به اینکه در اغلب نانواییهای استان از آرد لواش برای سنگک و یا بالعکس استفاده میکنند که کیفیت نان را کاهش میدهد، تاکید کرد: اگر خبازیهای متخلف برخورد قاطع نشود، بیکیفیتی نان همچنان ادامه دارد.
,وی با بیان اینکه اکثر مردم از کیفیت نان ناراضی هستند، ادامه داد: سلامت مردم با مصرف نانهای بیکیفیت در خطر است، مردم طرفدار نان سفید نیستند بلکه نان مرغوب و سالم باید عرضه شود.
,رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: نارضایتی مردم از کیفیت نان، استفاده از نمک نامرغوب، وزن کم چانه، شوری نان و دیگر موارد به جد در سطح استان و شهرستانها باید نظارت و پیگیری شود.
,درهوزمی با بیان اینکه ما در سازمان صنعت و معدن باید توان بازدارندگی متخلفین را داشته باشیم خواستار شد اختیار برخورد با متخلف را به این ارگان واگذار کنند.
,وی تصریح کرد: اگر واحد نانوایی در کردستان کمفروشی و گرانفروشی کرد، واحدش پلمپ می شود تا درس عبرتی برای سایرین شود.
,, ,
با نانواییهای متخلف، برخورد خواهد شد
, با نانواییهای متخلف، برخورد خواهد شد, با نانواییهای متخلف، برخورد خواهد شد,در ادامه خالد جعفری اظهار کرد: با توجه به کارخانههای آرد پیشرفته در استان و فاصله کم عدم انطباق با استانداردهای آرد، علیرغم اصلاح قیمت نان، تعداد نانواییها باید اصلاح کنترل و نظارت شوند.
,وی به مصوبات جلسه گذشته در خصوص کنترل کیفیت نان و آموزش به نانواها گریزی زد و افزود: امروزه استفاده از دستگاههای اتوماتیک برای تولید نان هم اقتصادیتر و هم نان با کیفیت بهتری پخت می شود لذا این اصلاحات باید در واحدهای تولید نان انجام شود.
,معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: در تهیه نان و عرضه به مردم باید نظارتکافی توسط دستگاههای مرتبط صورت گیرد تا نان با کیفیت به دست مصرف کننده برسد.
,جعفری با بیان اینکه در حال حاضر وزن نان مجددا کاهش دارد، افزود: سازمان صنعت معدن، تعزیرات و اتاق اصناف مسئول بررسی این امر هستند.
,وی عدم مطالبهگری مردم استان نسبت به حق و حقوق خود را یکی از مشکلات بیان کرد و گفت: اعتراض عمومی میتواند کیفیت نان را افزایش دهد.
,معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان خطاب به شهروندان اظهار کرد: نسبت به نانواییهای متخلف اعتراض کنید و سیستم اداری موظف است از فرد معترض برای رسیدن به حقوقش حمایت کند.
,جعفری با اشاره به اینکه با نانواییهای متخلف برخورد خواهد شد، عنوان کرد: از این به بعد در هر نانوایی که تخلف در خصوص وزن چانه، قیمت و عدم انطباق آرد با نوع نان مشاهده شود سهمیه آرد آن واحد قطع میگردد.
,وی در پایان بر اصلاح کیفیت نان در استان تاکید کرد و گفت: برخورد با متخلف در راستای حفظ شان مصرفکنندگان و نهادینه شدن عرضه نان با کیفیت ضروری است.
,, ,
۲۶ درصد آرد و نان کردستان با استانداردها منطبق نیستند
, ۲۶ درصد آرد و نان کردستان با استانداردها منطبق نیستند, ۲۶ درصد آرد و نان کردستان با استانداردها منطبق نیستند,شهلا حسنزاده هم اظهار کرد: طی چهار ماهه اول امسال ۲۶ مورد نمونهبرداری از واحدهای تولید آرد و نان در استان انجام شده است.
,وی خاطرنشان کرد: طی نمونهبرداری از واحدهای تولیدی آرد و نان استان، ۷۵ درصد کل نمونهها منطبق و ۲۶ ورصد با استاندارها نامنطبق بوده است.
,معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد کردستان گفت: در مدت زمان یادشده ۱۵ مورد ارزیابی از سیلو و ۱۷ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی انجام شده است.
,حسنزاده با بیان اینکه طی ۲۹ گشت بازرسی کارشناسان این اداره کل، ۱۷۸ مورد از واحدهای عرضه آرد در استان بازرسی شده است.
,وی استفاده از نمک غیراستاندارد، کیفیت پایین آرد و استفاده از آرد غیرمرتبط با پخت انواع نان، عدم رعایت اصول بهداشتی و استفاده از جوش شیرین در برخی واحدهای صنفی تولید نان را از جمله موارد شناسایی شده در نانواییهای استان اعلام کرد.
,معاون ارزیابی انطباق ادارهکل استاندارد کردستان با بیان اینکه تعداد عدم انطباق در زمینه فاکتور موثر بر کیفیت آرد در ۴ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر است، افزود: امسال در ۲۶ نمونه ارزیابیشده، پنج مورد میزان پروتئین، یک مورد خاکستر و یک مورد گلوتن آرد پایین بوده است.
,حسنزاده تصریح کرد: هر واحد نانوایی باید یک مدیر کنترل کیفی برای نظارت بر کیفیت نان داشته باشد.
,کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این جلسه گفت: در سال جاری ۵۴ مورد بازرسی و ۵۵ مورد نمونهبرداری از کارخانجات آرد استان انجام شده که از این تعداد ۹۰ درصد با استانداردها انطباق و ۶ مورد نامتطبق بوده است.
,سعیدی افزود: از لحاظ شاخصهای ایمنی آرد ۸۸ درصد انطباق وجود دارد.
,وی به بررسی شاخصهای ایمنی آردو نان در استان گریزی زد و گفت: اصلاح الگوی مصرف نان در نانواییها و ارتقای سطح کارخانجات آرد از نظر پیشنیازی و شرایط رعایت بهداشتی از جمله این شاخصها است.
,, ,
آزمایشگاه پخت نان، حلقه مفقوده کارخانه تولید آرد است
, آزمایشگاه پخت نان، حلقه مفقوده کارخانه تولید آرد است, آزمایشگاه پخت نان، حلقه مفقوده کارخانه تولید آرد است,جمال صالحی هم اظهار کرد: نان یک مواد غذایی پیچیده و مستلزم رعایت فرایند اصول تهیه است.
,وی بیان کرد: در استان کردستان جهت ارتقای کیفیت آرد این اختیار به کارخانهها واگذار شده که در خصوص خرید گندم آزاد هستند از هر نقطهای که مایلند گندم خریداری کنند.
,مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کردستان گفت: مهمترین عامل کیفیت، رقابت است امادر ارتباط با مصرف آرد و گندم یک روش علمی را میطلبد که در این رابطه خبازیها یک فرمول مشترک برای خمیرگیری ندارند.
,صالحی در ادامه آزمایشگاه پخت نان را حلقه مفقوده در کارخانه تولید آرد بیان کرد و گفت: برای مصرف هر نوع آردی روی کیسه آن باید یک فرمولاسیون جهت پخت نان مرتبط با آرد وجود داشته باشد.
,وی عدم حضور کارفرماها در واحدهای خبازی را عمدهترین مشکل این حوزه عنوان کرد و گفت: در سنندج اغلب خبازیها اجارهای است و خود کارفرما در واحد نانوایی حضور ندارد.
,مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کردستان، با بیان اینکه عدم آرد متناسب با نوع پخت و نان به کرات مشاهده میشود افزود: از آرد سنگگ برای لواش یا بربری و بالعکس استفاده میشود.
,صالحی افزود: در سطح خبازیها فرایند تخمیر و خمیرگیری انجام نمیشود که این امر منجر به تولید و عرضه نان نامرغوب در سنندج شده است.
,وجود مشکل تا زمانی که مورد پذیرش قرار نگیرد برای برطرف کردن آن هم نمیتوان راهکاری را یافت بنابراین همچنان مساله به قوت خود باقی خواهد ماند و بیکیفیت بودن نان در کردستان هم یکی از این موارد است که نهادهای مرتبط دلیل آن را مدام بین یکدیگر پاسکاری میکنند.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه