سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، روز اول ماه سپتامبر در تقویم میلادی به نام «روز جهانی داور» نامگذاری شده است. مجریان پرتلاش عدالت که در مسیر اجرای عدالت و انصاف، خستگیناپذیر به تلاش خود ادامه میدهند.
به مناسبت این روز گفتوگویی با «اسماء نیکور» بانوی داور بینالمللی تبریز در رشته قایقرانی انجام دادهایم که این مصاحبه را یه شرح زیر میخوانید:
علاقه به رشتههای آبی باعث شد داور شوم
آناج: لطفا خودتان را برای مخاطبان ما معرفی کرده و بگویید که چطور شد وارد حرفه داوری شدید؟
اسماء نیکور هستم و ورزش را با شنا آغاز کردم. با توجه به اینکه خانواده ورزشی دارم و برادرم در رشته نجات غریق فعالیت دارد و دیگر اعضای خانوادهام هم در ورزشهای آبی فعال هستند از ابتدا به ورزشهای آبی علاقمند بودم و با توجه به همین علاقه به سمت داوری در رشته روئینگ جذب شدم.
آناج: با در نظر گرفتن مسئولیت سنگینی که داوران برای اجرای عدالت دارند، این کار برایتان سخت نیست؟
داوری قطعا مسئولیت سنگینی است اما همیشه سعی میکنم که اطلاعاتم را به روز نگه دارم و قبل از مسابقات کتابهای داوری و قوانین را مطالعه میکنم. کتابهای داوری در رشته روئینگ به زبان انگلیسی و فرانسوی است و رشته تحصیلی من هم زبان است و به همین دلیل مشکلی از این بابت ندارم و همیشه اطلاعاتم را به روز نگه میدارم.
مسابقات آسیایی را بخاطر مشکلات مالی از دست دادم
آناج: از دغدغهها و مشکلاتتان در این حرفه برایمان صحبت کنید.
اصلیترین مشکل در این حرفه نبود حمایت مالی از داوران است. من در مسابقات آسیایی و جهانی قضاوت داشتهام اما سال گذشته مسابقه آسیایی تایلند را به دلیل اینکه فدراسیون اعلام کرد هزینه ایاب و ذهاب را پرداخت نمیکند شرکت نکردم. اخیرا هم به مسابقه دیگری دعوت شده بودم که چون فدراسیون ساپورت مالی انجام نمیداد فرم داوری را به کل پر نکردم. این برای یک داور خیلی بد است که دائما از قضاوت انصراف بدهد اما به دلیل مشکلات مالی و عدم حمایت فدراسیون مجبور شدم این کار را انجام دهم.
آناج: مهمترین رقابتی که تا الان سوت زدهاید در کدام مسابقات بوده است؟
مهمترین رقابتی که در آن بودم اول مسابقات بازیهای آسیایی و بعد از آن مسابقات جهانی بود که در آن قضاوت کردم. البته همه مسابقات باارزش هستند اما این دو مسابقه مهمتر بودند.
خوشحالم در داوری روسفیدم
آناج: حتما بعد از مسابقات عملکردتان را مورد بازبینی قرار میدهید، اشتباهی داشتید که بعد از آن عذاب وجدان بگیرید یا اعتراضی که ناراحتتان کرده باشد؟
از آنجایی که سرداور و سیستم در مسابقات روئینگ وجود دارد خوشبختانه اشتباهی نبوده و خوشحالم که اعتراضی هم به داوریام انجام نشده و از این بابت روسفید هستم.
آناج: در این سالها که قضاوت کردید، تجربه شیرینی هم از داوری دارید؟
تجربه شیرینم مربوط به مسابقات آسیایی جوانان است که تیم کشورمان هم شرکت داشت. همه منتظر آغاز رقابت بودیم و همانطور که میدانید تمام مکالمات باید به زبان انگلیسی باشد اما قبل از شروع مسابقات و در حالیکه هیچ صدایی نبود بچههای تیم ایران به فارسی بلند از من پرسیدند خانم نیکور تا زمان استارت چقدر مانده است؟ {باخنده}خوشبختانه سرداور خوبی داشتم و به من اجازه داد که به فارسی به بچهها توضیح دهم اما برای من هم تجربهای شد که در چنین مواقعی چه کار باید بکنم.
آرزوی قضاوت در المپیک
آناج: آرزویتان در داوری چیست؟
آرزویم قضاوت در المپیک است و امیدوارم که به این آرزو برسم.
آناج: الگویتان در این عرصه چه کسانی بودهاند؟
الگوی داوری که همیشه در ذهنم دارم و از قضاوت ایشان لذت میبرم آقای ابراهیم فیروزی داور والیبال و رئیس کمیته داوران فدراسیون والیبال کشور هستند که برایشان احترام زیادی قائل هستم.
حقالزحمهای داوری میکنیم
آناج: فکر میکنید تا چه زمانی میتوانید داوری را ادامه دهید؟
تا زمانی که سن قانونی داوری اجازه دهد میخواهم داوری کنم. به جز مسابقات مهم از داوری در این رشته درآمدی نداریم و در مسابقات مهم حقالزحمهای دریافت میکنیم. تنها خواسته ما این است که حداقل حمایتها انجام شود و حداقل هزینه ایاب و ذهاب ما پرداخت شود چون ماهم از کار و زندگیمان برای این قضاوتها میزنیم و حداقل بابت رفت و آمد نگرانی نداشته باشیم.
شایعه پناهندگی؟ به کشورم افتخار میکنم
آناج: اخیرا اعلام شد که شما به کانادا مهاجرت کرده و پناهنده شدهاید در مورد این خبر هم توضیحی میدهید؟
شایعه پناهنگی کاملا کذب بود و من برای تحصیل به کانادا رفته بودم. خودتان هم میبینید که در حال حاضر در ایران هستم و هیچ وقت به پناهنگی فکر نکرده و نمیکنم و به کشورم افتخار میکنم.
آناج: در این مدت پیشنهادی از سایر کشورها برای قضاوت داشتید؟
در زمان تحصیل در کانادا پیشنهاد قضاوت داشتم و اگر هم هرجایی قضاوت کنم به عنوان داور ایرانی قضاوت میکنم. من حالا داور بینالمللی و تحت نظر فدراسیون جهانی هستم و ممکن است در کشورهای مختلف قضاوت کنم اما همیشه در مسابقات به عنوان داور ایرانی قضاوت خواهم کرد.
آناج: نام علیرضا فغانی را شنیدید؟
بله، شنیدم و فقط میدانم که از داوران بینالمللی کشورمان هستند.
امیدوارم از داوران حمایت کنند
آناج: کلام آخر؟
از شما ممنونم که برای داوران و دیده شدنشان ارزش قائل هستید و از فدراسیون و هیات قایقرانی استان هم تنها درخواستی که دارم حمایت از داوری و ساپورت هزینه رفت و آمد برای قضاوت در سایر کشورهاست. چون اصلا برای یک داور بینالمللی خوب نیست که دائما به خاطر مشکل مالی از قضاوت انصراف دهد.
انتهای پیام/