سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نسیمقاین، این روزها، روزهای پرکار کشاورزان قاین و خراسان جنوبی در برداشت پسته است. ترمینال ضبط پسته امینزاده به عنوان بزرگترین مجموعه فرآوری پسته شرق کشور به دلیل داشتن سابقه طولانی در فرآوری پسته، این روزها فعالیت زیادی دارد و جلب اعتماد پستهکاران توسط این شرکت باعث شده است که بسیاری از کشاورزان استان و حتی استانهای مجاور، محصولات خود را به این واحد تولیدی بفروشند.
هر ساله میزان ورود پسته به این شرکت افزایش مییابد بهگونهای که مدیر این ترمینال ضبط پسته میگوید: اگر شرایط ایجاب کند، تا ظرفیت فرآوری 10 هزار تن پسته در سال را نیز داریم.
آغاز کار با 4 نیرو/ کار توجیه نداشت اما دلسرد نشدیم
امینزاده که از سال 1376 کار را با 4 نیرو به صورت دائم و 15 نفر به صورت غیرمستقیم و با ظرفیت فرآوری 100 تن در سال در زادگاه پدریش آغاز کرد، به خبرنگار ما میگوید: پدرش جزو اولین پستهکاران شهرستان قاین بود و خشککردن پسته به روش سنتی او را بر آن داشت تا به فکر فرآوری پسته در قاین باشد.
وی که در حال حاضر توانسته است برای 280 نفر به صورت مستقیم (دائمی و فصلی) و به همین میزان به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کند، با بیان اینکه در سالهای اول به دلیل عیار پایین پسته سودآوری نداشتیم و حتی ضرر میکردیم، گفت: این باعث نشد که کار را رها کنم.
مدیر ترمینال ضبط پسته میگوید: تا سال 1382 سودآوری زیادی نداشتیم، هزینهها بالا و حجم کار کم بود، مردم نیز شناخت زیادی نداشتند و کار توجیه نداشت اما این باعث دلسردی ما نشد چراکه من برای کوتاهمدت برنامهریزی نکرده بودم و از همان اول یک هدف بلندمدت داشتم.
امینزاده با بیان اینکه در همان سالها بسیاری از دوستان من در مشهد و سایر شهرستانها برای مسکن سرمایهگذاری کرده بودند و حتی مرا تشویق به این کار میکردند تصریح کرد: اما هدف من ایجاد یک اشتغال در شهر و زادگاه خودم بود تا بتوانم در یک منطقه محروم به کشاورزان خدمت کنم و خدا را شاکرم که طی 23 سال کشاورزان به ما اعتماد داشته و ما نیز شرمنده کشاورزان نشدهایم.
ادعای اروپا لطمه سنگینی به ما زد
وی ادامه میدهد: در سال دوم کار با توجه به تحریم پسته ایران توسط اروپا و ادعای آنها مبنی بر وجود سم افلاتوکسین در پسته که این موضوع، بیشتر جنبه سیاسی داشت، قیمت پسته افت 60 درصدی کرد و این موضوع باعث واردشدن لطمه سنگینی به کار ما شد اما دلسرد و از هدفم منصرف نشدم.
از 100 تن به 5 هزار تن در سال رسیدیم
مدیر ترمینال ضبط پسته قاین افزود: به تدریج از سالهای 1382 کارمان رونق گرفت و هرساله طرح را توسعه میدادم بهطوریکه از ظرفیت 100 تن در سال به 5 هزار تن در سال رسید.
امینزاده گفت: در حال حاضر بیش از 5 هزار تن پسته به این مرکز از استانهای خراسان جنوبی و خراسان رضوی ارسال میشود و ما ظرفیت ورود 10 هزار تن پسته را هم داریم اما به دلیل مشکلات صادراتی و عدموجود سیستم جامع بانکی در برگشت پول از خارج که صادرات را با مشکلاتی مواجه کرده و همچنین مشکلات حملونقل بینالمللی، فعلا قصد افزایش ورود پسته به مرکز را نداریم.
وی که بیشترین عامل موفقیتش را لطف خداوند و پشتکار میداند، میگوید: اگرچه بازار نیز با فرازونشیبهایی همراه بوده است اما دلسرد نشدم و پشتکارم را بیشتر کردم.
دولت از سرمایهگذاران حمایت نمیکند
مدیر ترمینال ضبط پسته قاین که به عنوان یک سرمایهگذار بومی در قاینات با همه مشکلاتی که داشته است، توانسته ریل توسعه را با توکل به خداوند و تلاش پیش ببرد میگوید: دولت آنچنان حمایتی که باید از سرمایهگذاران داشته باشد، ندارد و حمایت دولت از ما بسیار ضعیف بوده است و ما نیز فقط در سالهای اولیه کار از وامهای دولتی استفاده کردیم.
امینزاده ادامه میدهد: این مرکز به عنوان پایگاه دلگرمی کشاورزان خراسانرضوی و خراسانجنوبی است و کشاورزان نیز به ما اعتماد میکنند و این حُسن اعتماد کشاورزان باعث شده است که نیازی به وامهای دولتی نداشته باشیم.
وی افزود: در سال جهش تولید مصداق کاملی از جهش تولید را در این مجموعه داریم.
مدیر ترمینال ضبط پسته قاین گفت: مرکز ما مجموعهای پویاست و به گفته اغلب کارشناسان همیشه فعال بوده است و جهش تولید را میتوانید در آن مشاهده کنید و برای ما باعث افتخار است که توانستهایم در این منطقه محروم و منطقهای که میزان اشتغالزایی کمتر است، برای 280 نفر به صورت مستقیم (فصلی و دائمی) و به همین میزان به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کنیم.
امینزاده که صادرات به اروپا را برای خود هدفگذاری کرده است، میگوید: برخی افراد در اوایل شروع کار به ما میگفتند خیالپردازی است اما با توکل بر خداوند و با پشتکاری که داشتیم و با اهداف بلندمدتی که برای خود تعریف کردهایم، خوشبختانه چند سالی است که صادرات به کشورهای جنوبشرق آسیا و آسیانهی میانه را در برنامه داریم.
صادرات به اروپا در برنامه بلندمدت
وی ادامه داد: صادرات به اروپا جزو اهداف ما است که سودآوری بیشتری دارد اما استانداردهای اروپا سختگیرانه است و ما نیز تمام تلاش خود را برای رسیدن به استانداردهای مورد نظر اروپا خواهیم داشت.
مدیر ترمینال ضبط پسته قاین گفت: یکی از برنامههای ما این است که پسته را برابر با استانداردهای اروپا تولید و بستهبندی کنیم و امیدواریم که در سال جهش تولید بتوانیم به استانداردهای لازم دست یافته و صادرات پسته به اروپا را داشته باشیم.
امینزاده، به خدمات ارائهشده به کشاورزان و پستهکاران منطقه اشاره کرد و افزود: ما همیشه به عنوان یک دوست و شریک به کشاورز و باغدار نگاه میکنیم و کشاورز و فرآوریکننده را جدا از هم نمیدانیم بلکه اینها مجموعهای متصل به همدیگر هستند.
وی از مشاوره به کشاورزان و پستهکاران با حضور کارشناسان مربوطه در باغات کشاورزان به صورت رایگان خبر داد و گفت: به منظور کمک به پستهکاران مجوز فروش کود و سم توسط شرکت گرفته شده است و به صورت بلندمدت و بدون در نظر گرفتن هیچگونه وجه اضافی، سم و کود نیز بین کشاورزان توزیع میشود.
مدیر ترمینال ضبط پسته قاین از برگزاری کلاسهای توجیهی با حضور کارشناسان زبده کشوری در زمینه آفات و باغداری برای کشاورزان توسط شرکت بنه سبز قاینات در طول سال خبر داد.
انتهای پیام/