برکت سبزی که طلای سیاه می شود/
تولید طلای سیاه شیرین به همت مادران اردلی
مادران با اصلات بختیاری در اردل در ماه مهربانی از خوشه های سبز، طلای سیاه می سازند.
[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز ؛ قدمت پخت شیره انگور به کاشت آن میرسد. در اغلب نقاط مختلف شهرستان اردل از گذشته تاکنون از انگور شیره میگرفتند.
,
شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
جهانبین نیوز,
این روزها برخی از مادران با اصلات بختیاری در شهرستان اردل مشغول تهیه و پخت شیره انگور هستند که خبرنگار
جهانبین نیوز برا اطلاعات بیشتر از نحوه تولید شیره انگور به صورت سنتی گفت و گویی ترتیب داد.
ماهی جان انصاری یکی از بانوان اردلی که در حال تهیه و پخت شیره انگور بود در گفت و گو با خبرنگار
جهانبین نیوز اظهار داشت:شیره پزی در شهرها و روستا های شهرستان اردل ، بعد از برداشت انگور و معمولا در مهرماه انجام میشود که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نظر جهت فروش، در تامین مالی خانواده نیز موثر است.
انصاری افزود: برای پخت شیره از انگور کشمشی استفاده میکنند، چون آبدارتراست و از آب انگور علاوه بر شیره پزی، شربت و شیرینی نیز درست میکنند.
وی بیان کرد: برای تهیه و پخت شیره انگور در ابتدا انگورهای کشمشی را از باغ چیده و در سبدهای مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه میآورند، انگورها را شسته در حوض مخصوص ریخته، روی آن با چکمه میروند و به اصطلاح لگدکوب میکنند تا کاملا آب انگور گرفته شود .
انصاری اظهار کرد:سپس همه آب انگور را در ظرفهای پلاستیکی ریخته، و به آن مقداری خاک اضافه میکنند و تا صبح فردا به آب انگور دست نمیزنند.
وی با اشاره به اینکه علت اضافه کردن خاک سفید(پودرآهک)، شفافیتسازی و به اصطلاح محلی برای حلال شدن آب انگور است، اضافه کرد: صبح روز بعد آب انگور زلال شده را در دیگهای ویژه شیرهپزی ریخته و آن را روی کوره میگذارند تا کاملاً بجوشد و درحین جوشیدن آن را هم میزنند تا نسوزد و شیره خوش رنگ شود.
این خانم اردلی گفت: پس از اینکه شیره پخت و کاملاً خوش رنگ شد، میگذارند تا سرد شود و برای درست کردن شربت و انواع شیرینیهای خانگی نیز استفاده میکنند.
انتهای پیام/
,
این روزها برخی از مادران با اصلات بختیاری در شهرستان اردل مشغول تهیه و پخت شیره انگور هستند که خبرنگار
جهانبین نیوز برا اطلاعات بیشتر از نحوه تولید شیره انگور به صورت سنتی گفت و گویی ترتیب داد.
,
جهانبین نیوز,
,
,
,
,
,
ماهی جان انصاری یکی از بانوان اردلی که در حال تهیه و پخت شیره انگور بود در گفت و گو با خبرنگار
جهانبین نیوز اظهار داشت:شیره پزی در شهرها و روستا های شهرستان اردل ، بعد از برداشت انگور و معمولا در مهرماه انجام میشود که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نظر جهت فروش، در تامین مالی خانواده نیز موثر است.
انصاری افزود: برای پخت شیره از انگور کشمشی استفاده میکنند، چون آبدارتراست و از آب انگور علاوه بر شیره پزی، شربت و شیرینی نیز درست میکنند.
,
جهانبین نیوز,
,
,
,
,
,
,
وی بیان کرد: برای تهیه و پخت شیره انگور در ابتدا انگورهای کشمشی را از باغ چیده و در سبدهای مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه میآورند، انگورها را شسته در حوض مخصوص ریخته، روی آن با چکمه میروند و به اصطلاح لگدکوب میکنند تا کاملا آب انگور گرفته شود .
,
,
انصاری اظهار کرد:سپس همه آب انگور را در ظرفهای پلاستیکی ریخته، و به آن مقداری خاک اضافه میکنند و تا صبح فردا به آب انگور دست نمیزنند.
,
,
,
,
وی با اشاره به اینکه علت اضافه کردن خاک سفید(پودرآهک)، شفافیتسازی و به اصطلاح محلی برای حلال شدن آب انگور است، اضافه کرد: صبح روز بعد آب انگور زلال شده را در دیگهای ویژه شیرهپزی ریخته و آن را روی کوره میگذارند تا کاملاً بجوشد و درحین جوشیدن آن را هم میزنند تا نسوزد و شیره خوش رنگ شود.
,
,
,
,
,
این خانم اردلی گفت: پس از اینکه شیره پخت و کاملاً خوش رنگ شد، میگذارند تا سرد شود و برای درست کردن شربت و انواع شیرینیهای خانگی نیز استفاده میکنند.
انتهای پیام/
,
,
,
]
به اشتراک گذاری این مطلب!
ارسال دیدگاه