اخبار داغ

برکت سبزی که طلای سیاه می شود/

تولید طلای سیاه شیرین به همت مادران اردلی

تولید طلای سیاه شیرین به همت مادران اردلی
مادران با اصلات بختیاری در اردل در ماه مهربانی از خوشه های سبز، طلای سیاه می سازند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  جهانبین نیوز ؛ قدمت پخت شیره انگور به کاشت آن می‌رسد. در اغلب نقاط مختلف شهرستان  اردل از گذشته تاکنون از انگور شیره می‌گرفتند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, جهانبین نیوز,
این روزها برخی از  مادران با اصلات بختیاری در شهرستان اردل مشغول  تهیه و پخت شیره انگور هستند که خبرنگار جهانبین نیوز برا اطلاعات بیشتر از نحوه تولید شیره انگور  به صورت سنتی  گفت و گویی ترتیب داد.
 

 
ماهی جان انصاری یکی از بانوان اردلی  که در حال تهیه و پخت شیره انگور بود در گفت و گو با خبرنگار جهانبین نیوز اظهار داشت:شیره پزی در شهرها و روستا های شهرستان اردل ، بعد از برداشت انگور و معمولا در مهرماه انجام می‌شود که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نظر جهت فروش، در تامین مالی خانواده نیز موثر است.

انصاری افزود: برای پخت شیره از انگور کشمشی استفاده می‌کنند، چون آب‌دارتراست و از آب انگور علاوه بر شیره پزی، شربت و شیرینی نیز درست می‌کنند.

 
وی بیان کرد: برای تهیه و پخت شیره انگور در ابتدا انگورهای کشمشی را از باغ چیده و در سبدهای مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه می‌آورند، انگورها را شسته در حوض مخصوص ریخته، روی آن با چکمه می‌روند و به اصطلاح لگدکوب می‌کنند تا کاملا آب انگور گرفته شود .
 
انصاری اظهار کرد:سپس همه آب انگور را در ظرف‌های پلاستیکی ریخته، و به آن  مقداری خاک  اضافه می‌کنند و تا صبح فردا به آب انگور دست نمی‌زنند.
 

وی با اشاره به اینکه علت اضافه کردن خاک سفید(پودرآهک)، شفافیت‌سازی و به اصطلاح محلی برای حلال شدن آب انگور است، اضافه کرد: صبح روز بعد آب انگور زلال شده را در دیگ‌های ویژه شیره‌پزی ریخته و آن را روی کوره می‌گذارند تا کاملاً بجوشد و درحین جوشیدن آن را هم می‌زنند تا نسوزد و شیره خوش‌ رنگ شود.
 

این خانم اردلی ‌گفت: پس از اینکه شیره پخت و کاملاً خوش ‌رنگ شد، می‌گذارند تا سرد شود و برای درست کردن شربت و انواع شیرینی‌های خانگی نیز استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/
,
این روزها برخی از  مادران با اصلات بختیاری در شهرستان اردل مشغول  تهیه و پخت شیره انگور هستند که خبرنگار جهانبین نیوز برا اطلاعات بیشتر از نحوه تولید شیره انگور  به صورت سنتی  گفت و گویی ترتیب داد.
, جهانبین نیوز,
 
,
, ,

 
,
,
ماهی جان انصاری یکی از بانوان اردلی  که در حال تهیه و پخت شیره انگور بود در گفت و گو با خبرنگار جهانبین نیوز اظهار داشت:شیره پزی در شهرها و روستا های شهرستان اردل ، بعد از برداشت انگور و معمولا در مهرماه انجام می‌شود که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نظر جهت فروش، در تامین مالی خانواده نیز موثر است.

انصاری افزود: برای پخت شیره از انگور کشمشی استفاده می‌کنند، چون آب‌دارتراست و از آب انگور علاوه بر شیره پزی، شربت و شیرینی نیز درست می‌کنند.
, جهانبین نیوز,
,
,

,
, ,
 
,
وی بیان کرد: برای تهیه و پخت شیره انگور در ابتدا انگورهای کشمشی را از باغ چیده و در سبدهای مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه می‌آورند، انگورها را شسته در حوض مخصوص ریخته، روی آن با چکمه می‌روند و به اصطلاح لگدکوب می‌کنند تا کاملا آب انگور گرفته شود .
,
 
,
انصاری اظهار کرد:سپس همه آب انگور را در ظرف‌های پلاستیکی ریخته، و به آن  مقداری خاک  اضافه می‌کنند و تا صبح فردا به آب انگور دست نمی‌زنند.
,
 
,
, ,

وی با اشاره به اینکه علت اضافه کردن خاک سفید(پودرآهک)، شفافیت‌سازی و به اصطلاح محلی برای حلال شدن آب انگور است، اضافه کرد: صبح روز بعد آب انگور زلال شده را در دیگ‌های ویژه شیره‌پزی ریخته و آن را روی کوره می‌گذارند تا کاملاً بجوشد و درحین جوشیدن آن را هم می‌زنند تا نسوزد و شیره خوش‌ رنگ شود.
,
,
 
,
, ,

این خانم اردلی ‌گفت: پس از اینکه شیره پخت و کاملاً خوش ‌رنگ شد، می‌گذارند تا سرد شود و برای درست کردن شربت و انواع شیرینی‌های خانگی نیز استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه