اخبار داغ

برای پیشگیری از شیوع بیماری‌های خطرناک؛

دامداران مبارزه با انگل‌های خارجی را جدی بگیرند

دامداران مبارزه با انگل‌های خارجی را جدی بگیرند
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: به منظور مبارزه با انگل های خارجی دام به عنوان یکی از ناقلین اصلی بیماری های واگیر دامی و قابل انتقال بین انسان و دام، از اقدامات اساسی برای پیشگیری از شیوع این بیماری های خطرناک سم پاشی بدن و محل نگهداری(جایگاه) دام ها است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسعود اصغری در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: انگل های خارجی باعث آزردگی حیوانات، ایجاد زخم، ضعف، عدم تمایل به تغذیه و لاغری، فلجی دام خواهند شد.

وی افزود: مهمترین این انگل ها کنه ها هستند که ناقل اصلی بیماری های خطرناک واگیر مثل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بوده و در صورت عدم سم پاشی به موقع و موثر به عنوان تهدید جدی برای سلامت انسان خواهد بود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: از راه های اصلی و موثر برای پیشگیری و مبارزه با گسترش عامل ویروسی بیماری در جمعیت دامی و انتقال به انسان، سم پاشی به موقع و موثر بدن و جایگاه دام می باشد.

وی ادامه داد: در این راستا در 6 ماهه اول سال جاری مساحتی بیش از 200 هزار مترمربع از جایگاه های نگهداری دام در سطح استان و همچنین تعدادی بالغ بر 35 هزار راس دام توسط کارشناسان بهداشتی دامپزشکی و مراکز مجاز بخش خصوصی سم پاشی شده است.

اصغری تصریح کرد: برنامه ریزی صحیح و انجام به موقع  و مناسب عملیات سم پاشی بدن و جایگاه دام توصیه شده و دامداران ضمن رعایت نکات بهداشتی پرورش دام با لحاظ شرایط آب و هوایی، شروع فصل فعالیت کنه ها(زمانی که دمای هوا به 20درجه سانتیگراد می رسد) و برابر برنامه پیشنهادی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص گاو و گوساله، گوسفند و بز در شرایط روستایی، نسبت به انجام عملیات سم پاشی بدن و جایگاه دامهای خود توسط افراد آموزش دیده و دارای مجوز از سازمان دامپزشکی کشور، اقدام تا بدین ترتیب ضمن تامین رفاه حیوانات و افزایش تولیدات دامی، از انتشار این بیماری مهلک و کشنده تب کریمه کنگو نیز در امان بمانیم.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه