اخبار داغ

گزارش تصویری؛

شیره‌پزی؛ آیینی کهن اما ماندگار

شیره‌پزی؛ آیینی کهن اما ماندگار
شیره پزی آیینی با قدمت چندصدساله در استان چهارمحال و بختیاری است که اگرچه در گذر زمان با فراز و فرودهایی همراه شد اما همچنان مردم ساده و بی آلایش این دیار گنجینه دار این میراث باارزش هستند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز، قدمت پخت شیره انگور به کاشت آن می‌رسد. در اغلب نقاط استان چهارمحال و بختیاری به خصوص در شهرستان بن و سامان، از گذشته تاکنون از انگور شیره می‌گرفتند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, جهانبین نیوز,

داشتن زمین مساعد و محصول کشاورزی به وافر، از ویژگی‌های خاص منطقه است. وجود انواع انگور و سنت پیشین گذشتگان مبنی بر وجود مراسم شیره پز از شاخص‌های این منطقه است.      
 
شیره پزی در روستا، بعد از برداشت انگور و معمولا در پایان شهریورماه انجام می‌شود که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نظر جهت فروش، در تامین مالی خانواده نیز موثر است.

برای پخت شیره از انگور کشمشی استفاده می‌کنند، چون آب‌دارتراست. از آب انگور علاوه بر شیره پزی، شربت و شیرینی نیز درست می‌کنند.

,
,
,
,
,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

 

,

عکس از رضا کمالی 

انتهای پیام/

,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه