سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد نوفرستی کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: 13 آبانماه امسال علاوه بر مناسبتهای تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه، تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و شهادت دانش آموزان در صحن دانشگاه تهران؛ امسال با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز همزمان شده است.
وی در پاسخ به این سوال که تأثیر انتخابات آمریکا بر اقتصاد ایران تا چه حد و به چه صورت خواهد بود، گفت: پاسخ این سوال مبتنی بر اینکه چه کسی در این انتخابات سکاندار کاخ سفید خواهد شد، متفاوت است.
کارشناس سیاسی افزود: این تفاوت از دو نگاه واقعیتهای میدانی و ارزیابی واقعبینانه از این انتخاب و تأثیر افکار عمومی از نتیجه انتخابات و اثر آن بر اقتصاد ایران قابل ارزیابی است.
نوفرستی بیان کرد: متأسفانه به دلیل اینکه هم دولتمردان به اشتباه بسیاری از مسائل داخلی را به انتخابات آمریکا گره زدهاند و هم حساسیت فوقالعادهای در افکار عمومی امروز، نسبت به انتخابات آمریکا ایجاد شده و منتظرند تا ببینند نتیجه انتخابات چه خواهد شد؛ این انتخابات بر اقتصاد کشور اثرگذار خواهد بود.
انتخاب ترامپ سبب ناامیدی دولت و افکار عمومی از گشایشهای خارجی میشود
وی ادامه داد: اگر انتخابات آمریکا منجر به ادامه حضور ترامپ در کاخ سفید شود، سبب ناامیدی دولت و افکار عمومی از گشایشهای خارجی خواهد شد که این موضوع اتفاق مبارکی است. همانطور که رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا به مقام معظم رهبری اعلام کرد که با توجه به تحریمها، در زمینه تولید دارو به این نتیجه رسیدهاند که باید بر ظرفیتهای داخلی تکیه کرد.
کارشناس سیاسی افزود: این موضوع میتواند شرایطی را رقم بزند که دولتهای بعدی جمهوری اسلامی؛ هر دولتی که باشد، با نگاه به ظرفیتهای داخلی برنامهریزیهایش را انجام دهد.
ترامپ مجبور به تغییر رویه در برابر ایران میشود
نوفرستی اظهار کرد: نکته دیگری که در صورت انتخاب ترامپ وجود دارد، این است که امروز به حداکثر فشار برای تغییر رفتار ایران رسیده است و چون ترامپ تمام ابزارها را برای فشار به ایران به کار گرفته و نمیتواند فشار بیشتری وارد کند، مجبور است تغییر رویه دهد.
وی افزود: این موارد ارزیابی واقعبینانهای از حضور ترامپ در کاخ سفید است اما چون افکار عمومی نسبت به انتخاب ترامپ واکنش منفی نشان خواهد داد و بالتبع آن رفتارهای اقتصادی آنها متأثر از هیجانات شکل خواهد گرفت، این انتخاب در کوتاهمدت سبب تأثیر منفی بر بازار ارز و طلا و سایر بازارها خواهد داشت. اما این رفتار ماست که در درازمدت میتواند این تأثیرات را خنثی و آن را به فرصت تبدیل کند.
دموکراتها طراحان تحریمها علیه ایران و استاد بازی و مذاکره
کارشناس سیاسی با اشاره به انتخاب بایدن و حضور دموکراتها در کاخ سفید اظهار کرد: دموکراتها طراحان تحریمهای گذشته علیه جمهوری اسلامی و به عبارتی استاد بازی با برگه تحریم و مذاکره هستند.
نوفرستی گفت: اولین تحریم علیه ایران در دوران کارتر دموکرات رقم خورد. وضع قانون داماتو و ایسا در دوران کلینتون و وضع تحریمهای ثانویه و هوشمند نیز در دوران اوباما که او نیز یک دموکرات بود، رقم خورد.
وی تأکید کرد: دموکراتها با بازی تحریم، فشارها علیه جمهوری اسلامی را رقم زدند تا بتوانند رفتار ایران را در بازی تحریم عوض کنند. در واقع استفاده دموکراتها در درازمدت، استفاده از گزاره تحریم است.
ترامپ و بایدن؛ منتظر نتیجه انتخابات 1400 ایران/ با حضور دموکراتها وضعیت سختتر میشود
کارشناس سیاسی گفت: در صورت انتخاب بایدن، به دلیل واقعیتهای روانی و تأثیرات افکار عمومی، شاهد اثر مثبت بر شاخصهای اقتصادی در کوتاهمدت خواهیم بود که البته این موضوع نیز متأثر از این است که بازیگران اقتصاد داخلی، انتخاب بایدن را عامل گشایش میدانند.
نوفرستی تصریح کرد: اما با توجه به اینکه ترامپ یا بایدن پس از انتخاب، منتظر نتیجه انتخابات 1400 ایران خواهند بود، باید واقعیتهای میدانی را در نگاه دیگر و در درازمدت بررسی کنیم که به نظر میرسد با حضور دموکراتها، وضعیت در درازمدت به مراتب سختتر خواهد شد.
افکار عمومی متأثر از نتیجه انتخابات آمریکا
وی اظهار کرد: بر این اساس چه با انتخاب ترامپ و چه بایدن، متأسفانه شاهد بیشترین تأثیرپذیری افکار عمومی به صورت روانی از انتخابات آمریکا هستیم که رفتار خود را نیز متأثر از این انتخابات رقم خواهند زد.
کارشناس سیاسی گفت: تمرکز مردم نهتنها در انتخابات، بلکه در هر گزاره دیگری که قرار بگیرد و باور و رفتار آنها بر اساس آن شکل بگیرد، قطعا بر اقتصاد آنها اثرگذار خواهد بود و قطعا انتخابات آمریکا نیز استثنا نخواهد بود.
نوفرستی اظهار کرد: با توجه به تأثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر افکار و باور عمومی، شاهد تأثیرات کوتاهمدتی در عرصه اقتصادی خواهیم بود اما برای درازمدت، با انتخاب هر کدام از کاندیداهای انتخابات آمریکا و همچنین جدا از نگاهها و بازیهای سیاسی برای تأثیر بر انتخابات 1400 ایران، باید ارزیابی واقعبینانهای داشته باشیم و اقتصاد خود را با تکیه بر توان و ظرفیتهای درونی اداره کنیم.
انتهای پیام/