سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از هرمز؛ هرمزگان را همگان به دریای بیکران و نخل های سر به فلک کشیده اش می شناسند به طوری که از طریق هوایی که به این استان سفر می شود نوار ساحلی زیبا و نخل های سر به فلک کشیده اش چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می سازد.
مردم ساحل نشین هرمزگانی دریا با پوست و جانشان عجین شده به طوری که قبل از شروع اپیدمی کرونا دریا دلان بندری در هفته حداقل یک وعده غذایی خود را در کنار دریا تناول می کردند.
مردمان هرمزگان بر این باورند چهارشنبه ها به دریا رفتن باعث دور شدن بلاها از افراد می شود؛ همچنان نیز ساحل خلیج فارس چهارشنبه های شلوغی را سپری می کند به طوریکه زنان، مردان، کودکان و نوجوانان برای آب تنی دل به دریا می زنند.
هرمزگانی ها از زمان های قدیم به صورت سنتی از دریا بهره های فراوانی را می برند به طوری که روش های صید آن ها بر اساس اکوسیستم دریا بوده و با جان و دل محافظ دریا هستند؛ هرچند که این روزها کشتی های ترال حال ناخداهای قدیمی را ناخوش کرده است.
معضلی عظیم که در سال های اخیر باعث دل آشفتگی مردم دریا دل بندری و دوستداران محیط زیست شده ورود بی حد و حصر پساب و فاضلاب هاب شهری بندرعباس به دریا است.
خورهای بندرعباس که برای جمع آوری آب های سطحی شهر تعبیه شده فاضلاب محلاتی که به شبکه فاضلاب شهری متصل نشده را جمع آوری و آن را با خود به دریا می برد و آلودگی را تقدیم محیط زیست دریا می کند.
به گفته کارشناسان سازمان حفاظت از محیط زیست هرمزگان، روزانه بیش از ۹۰ هزار مترمکعب فاضلاب وارد دریای خلیجفارس میشود که این امر، مرگ تدریجی آبزیان این دریا را به دنبال دارد و سهم آیندگان را به یغما می برد.
بیماری های پوستی نیز ارمغانی از فاضلاب برای ساحل نشینان بندری می شود زیرا آب تنی در آب های ساحلی که مملو از فاضلاب شده سهم مردم این منطقه از دریای بیکران خلیج فارس می شود.
در کشورهای پیشرفته از ظرفیت خورها برای جذب هر چه بیشتر گردشگر استفاده می کنند و با هدایت و جریان سازی آب دریا به خورها حمل و نقل دریایی که ظرفیتی جذاب بوده را در دل شهرها می آورند در بندرعباس نه تنها این امر مورد توجه قرار نگرفته بلکه خورها، محیطی امن برای معتادان و متجاهران برای خوابیدن در برخی از فصول سال شده است.
بندرعباس دارای خورهای فراوانی بوده که با عبور از کنار آنها بوی نامطلوب فاضلاب را به راحتی می توان استشمام کرد و خور گورسوزان که در مجاورت بزرگترین هتل بندرعباس قرار دارد و همواره محلی برای عبور و مرور مهمان های داخلی و خارجی بوده نیز نه تنها از این قاعده استثنا نیست بلکه بوی تعفن آن از سایر خورها بیشتر است.
آلودگی نفتی که توسط قاچاق سوخت انجام می شود از یک طرف، آلودگی های صنعتی و ورود فاضلاب های صنعتی و سنتی از طرف دیگر باعث آلودگی های زیست محیطی خلیج فارس و نابودی آبزیان آن می شود.
چندی پیش مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس اعلام کرد که پروژه انتقال و خرید پساب فاضلاب تا مرحله انعقاد قرارداد پیش رفته و نور امیدی را در دل ساحل نشینان بندری و دوستداران محیط زیست روشن ساخت؛ امید است که این وعده ها و انعقادها مانند قرارداد هایی که از سال ۱۳۹۴ بسته شده نباشد و از وادی حرف به مرحله عمل برسد.
انتهای پیام/