سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، آب و راه ارتباطی مناسب نیازهای اولیه مردم برای ماندگاری در روستا است. اما برخی از روستاها در خراسان جنوبی از دارا بودن راه روستایی مناسب، آب، برق، گاز، تلفن ثابت و … محروم هستند.
اهالی روستاهای دُرسفید، دهمیر، جوزاندر و سورگ شهرستان قاین از جمله روستاهایی هستند که علاوه بر خاکی و صعبالعبور بودن جادههای روستایی از نعمت آب شرب بهداشتی، گاز، تلفن ثابت، خانه بهداشت، مدرسه و … محروم هستند.
عربخزاعی دهیار روستای سورگ در این خصوص در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: چندین سال میشود پیگیر بهسازی جاده روستاهای درسفید، دهمیر، سورگ و جوزاندر هستیم.
وی با بیان اینکه جاده را آسفالت نمیکنند، افزود: میتوانند حداقل یک گذرگاهی را باز کنند تا بتوانیم راحت تردد کنیم.
دهیار روستای سورگ بیان کرد: مشکلات جاده خاکی 15 کیلومتری روستای ما بسیار زیاد است.
عربخزاعی عنوان کرد: از جاده آسفالت روستای آچونی به سمت روستای جبار که در نزدیکی این روستاها است 5 کیلومتر بیشتر فاصله نیست.
وی اظهار کرد: قبلا اقداماتی در راستای بهسازی جاده روستایی انجام شد اما برای مدتی کار متوقف و نیمهتمام رها شد.
دهیار روستای سورگ خاطرنشان کرد: هماکنون با همکاری راهداری و بخشداری بخش مرکزی شهرستان قاین اعتباری در نظر گرفته شده و کار در جاده در حال انجام است.
قولی برای آسفالت جاده ندادند
عربخزاعی گفت: در حال حاضر قرار است جاده مقداری بهسازی شود و فعلا قولی برای آسفالت داده نشده است اما قرار شده اگر امکان داشته باشد جاده در آینده آسفالت شود.
وی با بیان اینکه فاصله بین هر روستا به طور میانگین حدود 1.5 کیلومتر است، بیان کرد: برای هر چهار روستا قرار است یک جاده احداث شود و هماکنون کار در مسیر در حال انجام است.
دهیار روستای سورگ عنوان کرد: فاصله این روستاها تا جاده اصلی حدود پنج کیلومتر است و این فاصله کوتاه نیز آسفالت نیست.
عربخزاعی اظهار کرد: جادههای فرعی بین روستایی نهتنها آسفالت نیست بلکه بسیار کوهستانی و صعبالعبور است.
وی خاطرنشان کرد: برای رفت و آمد بین این چند روستا سرویس حمل و نقلی وجود ندارد و این چهار روستا جزو روستاهای محروم بخش مرکزی شهرستان قاین است.
دهیار روستای سورگ عنوان کرد: جمعیت چهار روستا با هم حدود 70 خانوار است و تعداد قابل توجهی از جمعیت این روستاها به دلیل خشکسالی، نداشتن جاده، نبودآب، نبودگاز و ... مهاجرت کردند.
عربخزاعی اظهار کرد: این تعداد روستا به دلیل دوربودن از مسیر اصلی از تمام امکانات محروم هستند.
آب و جاده مهمترین مشکل
وی با بیان اینکه مهمترین مشکل مردم در روستاهای دُرسفید، دهمیر، چوزاندر و سورگ نبود آب و جاده مناسب است، گفت: برای این تعداد روستا آبرسانی سیار به واسطه اینکه زیر مجموعه امور عشایری استان هستند انجام میشود.
دهیار روستای سورگ خاطرنشان کرد: قنوات این روستاها آب دارد اما آب شور است و مردم این چهار روستا از نعمت آب شرب بهداشتی لولهکشی محروم هستند.
عربخزاعی عنوان کرد: برقرسانی به این تعداد روستا انجام شده و در بحث استفاده از تلفن نیز اپراتورهای ایرانسل و همراه اول آنتندهی دارد اما از پوشش اینترنت محروم هستند.
وی در مورد درس خواندن دانشآموزان در این شرایط کرونایی و نبود اینترنت، افزود: معلم مدرسه هفتهای یکبار برای آموزش حضوری دانشآموزان به روستا میرود و دانشآموزان این چهار روستا با موضوعی به نام آموزش مجازی و شبکه شاد آشنایی ندارند. تنها روستاهای سورگ و درسفید مدرسه دارد و دانشآموزان دو روستای دیگر قبل از کرونا برای تحصیل به مدرسه این روستاها میرفتند.
دهیار روستای سورگ گفت: در بحث مباحث بهداشتی و درمانی نیز در این چهار روستا خانه بهداشت وجود ندارد و مردم برای مباحث بهداشتی مورد نیاز به مرکز بهداشت روستای محمدآباد علم مراجعه میکنند و علیرغم اینکه باید پزشک خانواده هر ماه یکبار به صورت سیار به روستاهای فاقد خانه بهداشت مراجعه کند، این مسئله در این روستاها بسیار کم انجام میشود در حالی که در شرایط فعلی حضور پزشک بیش از این نیاز است چراکه رفت و آمد برای مردم بسیار سخت است.
عربخزاعی عنوان کرد: اگر مشکل جاده و آب این روستاها برطرف شود خود به خود سایر مشکلات روستا مرتفع شده و مردم در روستا میمانند و آنهایی که مهاجرت کردند نیز به روستا بازمیگردند.
وی خاطرنشان کرد: به واسطه عشایربودن مردم منطقه مکان و فضا برای دامداری و کشاورزی در این روستاها وجود دارد و زرشک و زعفران در این روستاها کشت میشود.
دهیار روستای سورگ بیان کرد: در بحث گازرسانی به این روستاها پیگیریها انجام شده و قول دادهاند طی ماههای آینده کار گازرسانی انجام شود.
عربخزاعی افزود: در سفر استاندار سابق بر رفع مشکل آبرسانی سیار تأکید شد که خوشبختانه مشکل مرتفع شد و بحث جاده و پیگیری آن نیز در آن سفر مورد توجه قرار گرفت.
محرومترین روستاهای بخش مرکزی قاین
محمدباقر رمضانپور بخشدار بخش مرکزی شهرستان قاین نیز در این خصوص به خاورستان، گفت: روستاهای درسفید، دهمیر، جوزاندر و سورگ جزو روستاهای محروم بخش مرکزی شهرستان قاین هستند.
وی افزود: با پیگیریهای انجام شده توانستیم در سال گذشته با توجه به اعتبار در نظر گرفته بحث مطالعه راه روستایی این تعداد روستا را انجام دهیم.
بخشدار مرکزی شهرستان قاین بیان کرد: برای بحث گذربازکنی اعتباری حدود 260 میلیون تومان در نظر گرفته شد و در حال حاضر پروژه در حال کار است و نیمی از مسیر گذربازکنی انجام شده است.
رمضانپور گفت: مسیر کوهستانی که حدود 8 کیلومتر است عملیات سنگی زیادی دارد.
وی خاطرنشان کرد: به واسطه عشایریبودن این روستاها، امور عشایری نیز حدود 70 میلیون تومان برای بحث گذربازکنی در نظر گرفته است.
بخشدار بخش مرکزی شهرستان قاین اظهار کرد: طی سفر استاندار سابق خراسان جنوبی به این روستاها مبلغ 100 میلیون تومان برای آب راهها در نظر گرفته شد. پیمانکار برای این کار در نظر گرفته شده و قرار است همزمان با مسیر گذر بازکنی آب راهها؛ پل، دال، لوله و ... را اجرا کنیم که همزمان با جاده به بهرهبرداری برسد.
رمضانپور با بیان اینکه پیمانکار مشخص شده، افزود: به محض بهترشدن هوا کار آغاز خواهد شد.
آسفالت جاده روستایی در توان بخشداری نیست/ وجود 95 روستا در بخش مرکزی قاین
وی خاطرنشان کرد: بحث جاده روستایی، مسیر بازکنی و بهسازی راه شوسه است و در بحث آسفالت به دلیل سنگین بودن عملیات، کار آسفالت در توان بخشداری نیست اما آنچه در توان ما و گذربازکنی است را سعی میکنیم حداقل طی 6 ماه آینده به اتمام برسانیم.
بخشدار بخش مرکزی شهرستان قاین عنوان کرد: بخش مرکزی بخشی بزرگ و دارای 95 آبادی است.
رمضانپور در بحث گازرسانی به روستاهای بخش مرکزی شهرستان قاین، گفت: انشاءالله تا چند ماه آینده کار گازرسانی به این روستاها آغاز خواهد شد.
وی از احداث بند خاکی با اعتبار 220 میلیون تومان در محدوده روستای سورگ خبر داد و افزود: یک بند خاکی در محدوده روستای آچونی و کلاتهنو با اعتبار 110 میلیون تومان پیشبینی و پیمانکارش مشخص شده است.
بخشدار مرکزی شهرستان قاین عنوان کرد: در بحث احیای قنوات نیز در قنات روستای دُرسفید اعتباری در نظر گرفته و کانالکشی شده که در نتیجه آبدهی آن بسیار افزایش داشته است.
رمضانپور ادامه داد: قنوات روستاهای جوزاندر، آچونی، کلاتهنو و پده نیز احیا شده و در بحث قنوات مشکلی در روستاها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در این منطقه مشکل آب داریم، گفت: چند منطقه برای بحث آب شناسایی شد اما با توجه به بررسیهای انجام شده نقطهای برای آب مناسب شناسایی نشد چراکه ایسی آب در این منطقه بسیار زیاد است.
بخشدار بخش مرکزی شهرستان قاین، اظهار کرد: پیشنهاد این است که اگر در دشت نیمبلوک بحث مشکل مجتمع محمدآباد علم برطرف شود، در طرح توسعه این مجتمع کار آبرسانی برای این روستاها انجام شود چراکه فاصله زیادی با خط انتقال آب ندارند.
رمضانپور بیان کرد: در این روستاها در بحث آب شرب بهداشتی مشکل داریم اما در بحث آب کشاورزی و قنوات مشکلی وجود ندارد و آب در رودخانه رها شده است.
وی در خصوص گازرسانی روستاهای بخش مرکزی، اظهار کرد: در حال حاضر دو پروژه گازرسانی در بخش مرکزی شهرستان قاین در حال انجام است که اگر به اتمام برسد انشاءالله روستای بالای 20 خانوار فاقد گاز نخواهیم داشت.
بخشدار بخش مرکزی شهرستان قاین افزود: گاز رسانی به روستاهای کمتر از 20 خانوار نیز در دستور کار است.
رمضانپور عنوان کرد: در حال حاضر 19 روستا در بخش مرکزی شهرستان قاین در حال گازرسانی است و بحث اضافه کار گازرسانی به روستاهای درسفید، دهمیر و سورگ به پیمانکار ابلاغ شده که اگر این سه روستا گازرسانی شود تمام روستاهای بالای 20 خانوار در بخش مرکزی گازرسانی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: قرار شده کار گازرسانی تا پایان دولت انجام شود اما پیمانکار قول اتمام کار تا پایان سال جاری را داده است.
برقرسانی به تمام روستاهای بالای 20 خانوار
بخشدار بخش مرکزی شهرستان قاین در خصوص برقرسانی به روستاهای بخش مرکزی، گفت: تمام روستاهای بالای 20 خانوار در بخش مرکزی شهرستان قاین دارای برق است و تنها دو روستا دارای جمعیت کمتر از 10 خانوار فاقد برق است که این دو روستا با کمک پنل خورشیدی برقدار شده است و کار برقرسانی به یک روستای دیگر که 6 ماه از سال دارای جمعیت کمتر از 10 خانوار است در دستور کار است.
بهرهمندی 87 روستای بخش مرکزی از راه آسفالته
رمضانپور در خصوص آسفالت جادههای روستایی بخش مرکزی قاین، اظهار کرد: اغلب روستاهای بخش مرکزی دارای جاده آسفالته است و از 95 روستای بخش مرکزی تنها 8 روستا فاقد راه آسفالت روستایی است.
وی از بهرهبرداری 9 ایستگاه دیجیتال در بخش مرکزی شهرستان قاین خبر داد و گفت: در حال حاضر 11 روستا در بخش مرکزی فاقد شبکه دیجیتال است.
آبرسانی سیار به 11 روستای بخش مرکزی قاین
بخشدار بخش مرکزی شهرستان قاین در خصوص روستاهای فاقد آب، عنوان کرد: 11 روستا در بخش مرکزی با تانکر آبرسانی سیار میشود.
انتهای پیام/