سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی حیدریفرد مسئول دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسانجنوبی در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: به مدت9 ماه کاردار کشور ایران در سنگال و سه سال کارشناس سیاسی و رسانه در این کشور بودم.
وی با اشاره به اینکه بعد از این، مسئولیت میز اقتصادی فرانسه در تهران را برعهده گرفتم، افزود: تا یک سال پیش رایزن اقتصادی سفارت ایران در برلین بودم.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی با بیان اینکه دکترای حقوق بینالملل دارم، خاطرنشان کرد: من اصالتا مشهدی هستم و دِینی که به خراسان بزرگ دارم و اینکه برای استان کاری انجام دهم؛ خراسان جنوبی را برای خدمت انتخاب کردم.
آمدنم به وزارت امور خارجه با استخاره آیت الله عبادی بود
حیدریفرد با بیان اینکه آمدنم به وزارت امور خارجه، با استخاره نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی بوده است، گفت: با مدد از انفاس قدسی آیت الله عبادی وزارت خارجه را قبول کردم و از همان زمان دل در گرو این داشتم برای استان کاری انجام دهم.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیتالله سید مهدی عبادی و فرزندان شهید ایشان، گفت: رابطه مشهد با حاج سید مهدی عبادی رابطه مریدی و مرادی بوده است.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در بیرجند خاطرنشان کرد: از طریق آقای ابراهیمی رئیس اسبق دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسان جنوبی نسبت به این استان شناخت کلی پیدا کردم و بهنوعی کارهایی که وی در استان دنبال میکرد، یک سر آن را در مرکز دنبال میکردیم به طوری که پیگیریهایی برای برگزاری نشست اقتصادی از قبیل نشستهایی با سفیر و کارهای سفارت فرانسه را در مرکز انجام میدادیم.
28 آبانماه امسال به خراسان جنوبی آمدم
حیدریفرد با بیان اینکه برای حضور در خراسانجنوبی از تجربههای کاری بقیه بهره گرفتهام، گفت: 28 آبانماه سالجاری بهعنوان مسئل دفتر نمایندگی وزارت خارجه منصوب شدم و در این مدت بازدیدهای میدانی و ملاقاتهایی را با مسئولان استان انجام دادم و اطلاعات خوبی به دست آوردهام.
وی با اشاره به اینکه حکم ریاست من روند اداری خود را طی میکند و این منوط به حمایتهای استانی دارد، ادامه داد: هدف خدمت و توسعه مراودات خارجی استان است و به قدری این هدف بزرگ است که منوط به کارهای کوچک نشود و همچنین حمایتهای استانی را باید داشته باشیم.
با خانواده آمدهام و قصد کارکردن دارم
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از مدیران دفتر وزارت خارجه در استان برای مدت کوتاهی بودند چراکه با خانواده نیامدند اما من با خانواده آمدهام و پیام آن این است که برنامهای برای ماندن و کارکردن دارم.
حیدریفرد افزود: برنامه دو سال نمایندگی براساس اطلاعات کسب شده و چالشهایی که به آن برخورد کردهام تنظیم کردم که امیدواریم در پیگیری این برنامهها موفق شوم.
وی بیان کرد: ماهیت کار وزارت خارجه روابط بینالمللی و میدانِ کار نیز میدان بینالمللی است.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی گفت: تقاضاهایی که از طرف نمایندگان مجلس، استانداران مختلف و نماینده ولی فقیه در استانها بوده است، وزارت خارجه را بر این داشت تا در استانهای مرزی نمایندگی داشته باشد چراکه استانهای مرزی با استانهای غیرمرزی بسیار متفاوت است.
حیدریفرد با بیان اینکه در استان خراسان جنوبی با داشتن 330 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان وجود نمایندگی وزارت خارجه لازم است، یادآور شد: بر مبنای این اعلام، نیازی احساس شد و وزارت خارجه تصمیم گرفت تاسیس نمایندگیها را در مراکز استانها داشته باشد.
وزارت خارجه بودجهای برای اداره نمایندگی استانها ندارد/ نیازمند حمایت استانداری هستیم
وی افزود: وزارت خارجه بودجه داخلی برای اداره نمایندگیهای وزارت خارجه در استانها نخواهد داشت و نیاز به هماهنگی و حمایت استانداریها است که انشاءالله حمایت نهادهای داخل استان از جمله استانداری را داشته باشیم.
این مسئول نمایندگی وزارت خارجه بیان کرد: از زمان ورودم به بیرجند برنامههای نمایندگی را بر مبنای واقعیتهای موجود استان تهیه و به شخص استاندار نیز ارسال کردم.
توسعه صنعتی و معدنی بزرگترین نیاز خراسان جنوبی است
حیدریفرد بزرگترین نیاز استان را توسعه صنعتی و معدنی دانست و گفت: خراسانجنوبی که در حال حاضر بار سنگینی را از درآمد کشور برعهده دارد به جایگاه واقعی خود از لحاظ داخلی و بینالمللی نرسیده است.
وی ضمن تأکید بر اینکه من فرد اقتصادی هستم و با رویکرد اقتصادی به این استان امدهام تا بتوانم کاری انجام دهیم، اظهار کرد: برنامههای نمایندگی را بر دو مبنا قرار دادیم.
مراوده با افغانستان اولین ستون است
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی اولین ستون از برنامههای خود را تقویت مراودات اقتصادی خراسان جنوبی با افغانستان بیان کرد و افزود: اکنون ما در توسعه مراودات بینالملل استان به افغانستان نباید بسنده کنیم اما اولین قدم افغانستان است چراکه مرز مشترک با این کشور داریم.
حیدریفرد ادامه داد: طی بازدیدی که از مرز ماهیرود داشتم در این شرایط بحث گذرگاه مرزی ماهیرود و ارتقای ماهیرود یک پروژه ملی است چراکه این مرز ماهیرود است که در شرایط تحریمی و کرونا قسمتی از بار درآمد ملی ما را به دوش میکشد.
وی با اشاره به اینکه برنامه اقتصادی را بر دو ستون استوار کردیم، گفت: اولین ستون افزایش صادرات غیرنفتی است که ما بر مبنای سیاستهای ابلاغی اقتصادمقاومتی که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است ملزم به این هستیم مولفههای سیاست اقتصاد مقاومتی را پیادهسازی کنیم.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی یک راهبرد است به نوعی که باید از میدان انفعال اقتصادی به سمت اقتصادی فعال و پویا برویم.
حیدریفرد خاطرنشان کرد: اقتصادی مقاومتی است که درونزا با نگاه به بیرون باشد؛ این نگاه به بیرون از طریق صادرات غیرنفتی، افزایش مراودات تجاری با کشورهای منطقه و کشورهایی که همسویی ایدئولوژیک با ایران دارند، محقق میشود.
وی افزود: در راستای این سیاست ما دنبال این هستیم که وابستگی به درآمد نفتی را به حداقل برسانیم و اتکای حداکثری به ظرفیتهای داخلی خصوصا جوانان و شرکتهای دانشبنیان داشته باشیم.
اقتصادمقاومتی ما را ملزم به مراودات تجاری بینالمللی میکند
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در بیرجند ادامه داد: سیاستهای اقتصادمقاومتی ما را به اولین اولویت یعنی ارتقای مراودات تجاری خراسانجنوبی با افغانستان و در اولویتهای بعدی مراده با سایر کشورها هدایت میکند.
حیدریفرد گفت: طبق بازدید و ملاقاتهایی که از مرز ماهیرود صورت گرفت یکی از راههای افزایش صادرات به خصوص از گذرگاههای مرزی ارتقای زیرساختهای صاراتی است.
وی تأکید کرد: این امکان وجود ندارد که به ارتقای صادرات خراسانجنوبی فکر کنیم و مرز ماهیرود دستگاه ایکسری و زیرساختهای حمل و نقل مناسبی نداشته باشد چراکه این مهم لازمه صادرات و واردات است.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی بیان کرد: همچنین مرز ماهیرود به زیرساخت صادراتی از قبیل انبارهای ذخیره کالا و آزمایشگاههای استاندارد برای مواد غذایی نیاز دارد بهطوری که باید کارخانجاتی برای فرآوری و صنایع تبدیلی موادغذایی تعبیه شود.
حیدریفرد گفت: طی بازدیدم از مرز ماهیرود مسئولان گفتند "طرف افغانستانی درخواست کرده که مرز شبانهروزی شود اما ما نیرو نداریم"؛ لازم است مشوقهایی برای نیرو در نظر گرفته و در این ناحیه مرزی یک شهرک راهاندازی شود.
لزوم یک نهاد نظارتی فرااستانی برای مدیریت واحد مرز ماهیرود
وی گفت: مرز ماهیرود باید تحت یک مدیریت واحد بالادستی باشد؛ این طور نباشد که منطقه ویژه اقتصادی، پایانه مرزی، بازارچه و گمرک مجزایی داشته و هر کدام یک صدایی داشته باشد بلکه برای اتحاد و هم صدایی، یک نهاد نظارتی عالی، بالادستی لازم است.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی با بیان اینکه این نهاد نظارتی باید فرا استانی باشد، تصریح کرد: این صبحت من زیرسوال بردن مدیریت استانی نیست چراکه هماهنگی بین نهادی یک مشکل ساختاری جامعه ایرانی است.
حیدریفرد تأکید کرد: ما احتیاج به نهادبالادستی فرااستانی داریم که حرف این مسئول در مرز ماهیرود حرف آخر باشد.
بازگشایی مرز یزدان در حال پیگیری است
وی در خصوص بازگشایی و رونق مرز دیگر خراسان جنوبی، گفت: یکی از برنامههای اقتصادی دو ساله دفتر نمایندگی وزارت خارجه، بازگشایی مرز یزدان است که در حال پیگیری برای این مهم هستیم.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی ادامه داد: مرز یزدان دسترسی استان را به هرات راحت میکند و هرچقدر بتوانیم به کمربند جاده افغانستان که به نوعی دسترسی به شهرهای بزرگ افغانستان را فراهم میکند نزدیک شویم به نفع مراودات اقتصادی استان است.
حیدریفرد یادآور شد: بازگشایی مرز یزدان از خیلی وقت پیش مطرح است و بند 4 کمسیون همکاریهای مشترک ایران و افغانستان به بازگشایی مرز یزدان اختصاص دارد؛ از روزی که آمدم از طریق اداره آسیای غربی وزارت خارجه و از طریق سرکنسولگری در هرات بازگشایی یزدان را پیگیری کردیم.
دعوت از والی هرات به خراسانجنوبی
وی اضافه کرد: در حال حاضر در حال پیگیری هستم که والی هرات را به همراه هیاتهای اقتصادی به استان دعوت کنم و مهمترین خواسته ما بازگشایی مرز یزدان خواهد بود که غیررسمی شنیدم که بازگشایی این مرز پیشرفتهایی داشته است.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی اظهار کرد: ما برنامهای برای فعالیت خود در نمایندگی خراسانجنوبی تعریف کردیم که این برنامه احتیاج به حمایت از طرف تمامی نهادهای استانی و در رأس آن استاندار دارد.
نهادهای محلی همافزایی ندارند
حیدریفرد افزود: یکی از مشکلات مهم ما این است که نهادهای محلی ما همافزایی و همپوشانی ندارند و این معنای ایجابی و سلبی دارد چراکه لازم است نهادهای داخلی استان از جمله نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی به نوعی نقش مکمل یکدیگر را داشته باشند.
وی ادامه داد: اینکه احساس شود نهاد خاصی احساس رقابتی دارد منتج به نتیجه مثبتی نخواهد شد.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی تأکید کرد: طی ملاقاتهای مختلف با مسئولان استان خواستار حمایت شدم چراکه برنامههای ما بدون حمایت استانداری و نهادهای داخلی به جایی نمیرسد.
زیبنده نیست خراسان جنوبی برای انجام کارهای کنسولی وابسته به مشهد باشد
حیدریفرد با بیان اینکه بخش بزرگی از کارهای نمایندگی بخش کنسولی است، گفت: کارهای کنسولی خراسان جنوبی مدتی تحت نمایندگی خراسان رضوی انجام میشد؛ اینکه برای انجام امور کنسولی وابسته به نمایندگی مشهد باشیم زیبنده نیست.
وی افزود: برای مردم شریف خراسان جنوبی و اتباع افاغنه لازم است؛ خدمات کنسولی از جمله وکالت نامه، صدور انواع ویزا، تایید اسناد و بسیاری از خدمات دیگر در این نمایندگی انجام شود و دنبال این هستیم از حالت قبلی وابستگی به نمایندگی مشهد، خارج شویم و تمامی خدمات کنسولی در بیرجند انجام شود.
لزوم تشکیل شورای هماهنگی و مدیریت روابط خارجی در خراسان جنوبی
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی بیان کرد: به استاندار خراسانجنوبی پیشنهاد تشکیل شورای هماهنگی و مدیریت روابط خارجی استان به ریاست استاندار را دادم که این نقش مهمی در هماهنگی بین نهادهای داخل استان دارد.
حیدریفرد گفت: افزایش مراودات مقامات استانی و مقامات ولایات افغانستان بسیار مهم است که امیدواریم مراودات استاندار با والی فراه و هرات را پیش ببریم.
وی، افزایش مراودات فعالان اقتصادی استان با همتایان افغانی را در راستای توسعه استان دانست و افزود: این مهم، نقش بسیار ارزندهای در افزایش صادرات و واردات بین دو کشور دارد.
جاده میل 78 به فراه یک ابرپروژه است
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی اظهار کرد: یکی از پروژههای بسیار مهم که در راستای ارتقای زیرساختهای صادراتی است پروژه جاده میل 78 به مرکز استان فراه است که یک ابرپروژه محسوب میشود که علاوه بر تاثیر بر تسهیل مرادات تجاری دو کشور، باعث افزایش توریست مذهبی، اقتصادی و سلامت میشود.
حیدریفرد افزود: 65 کیلومتر عملیات اجرایی جاده میل 78 به فراه، انجام شده است؛ افغانستان نیز باید اقدامات خود در بازگشایی این جاده را انجام دهد و معاون راه و شهرسازی خراسان جنوبی بزودی بازدید و نظارتی از این پروژه خواهد داشت.
ورود توریست سلامت یک اولویت است
وی گفت: با توجه به ظرفیت استان در زمینه پزشکی ورود توریسم سلامت باید یکی از اولویتهای ما باشد.
لزوم برقراری روابط بین ایالتی با ایالات کشورهای اروپایی
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی بر ایجاد روابط بین ایالتی با ایالات کشورهای اروپایی تأکید کرد و افزود: به سبب مأموریتی که در آلمان داشتم روابط بین ایالتی برنامه مهمی است که در سرمایهگذاری و انتقال فناوری بسیار موثر است.
حیدریفرد خاطرنشان کرد: در شرایط سیاسی اکنون ممکن است ارتباط با ایالاتهای اروپایی کمرنگ باشد اما ما طراحی و برنامهریزی در شرایط عادی کردیم که با تمامشدن تحریمها در بخش دولتی و خصوصی روابط بین ایالتی برقرار کرده و حداکثر استفاده را داشته باشیم.
وی بیان کرد: یکی از برنامههای دیگر بهرهبرداری حداکثری از اعتبار انجمنهای همکاری بینالملل است که این را بسیاری از کشورهای توسعهیافته مانند ژاپن و آلمان دارند.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی تأکید کرد: کشورهای توسعهیافته صندوقی برای ارتقای محیط زیست کشورهای در حال توسعه دارند که امیدواریم بتوانیم از اعتبارات این مؤسسات بهرهمند شویم.
برنامهریزی برای جذب سرمایه از کشورهای اروپایی داریم
حیدریفرد افزود: در حال حاضر برنامهریزی برای جذب سرمایه از کشورهای داریم و موافقتنامه با اتحادیه اروپا در حوزههای محیط زیست، آبفا و بازیافت داریم تا بتوانیم پروژهای تعریف کرده و از ظرفیتهای آن صندوق بهرهمند شویم.
وی خاطرنشان کرد: در مدت زمان حضورم در آلمان و برلین، همکاریهای زیست محیطی را پیش میبردم که اکنون پروژههای زیست محیطی داریم که اگر این پروژهها تعریف شود میتوانیم از فاینانس استفاده کنیم.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی اظهار کرد: برنامهریزی برای برگزاری نمایشگاه اختصاصی محصولات کشورمان را در کشورهای خارجی و خصوصا افغانستان داریم.
فعالان اقتصادی در نمایشگاههای خارجی حضور داشته باشند
حیدریفرد به حضور فعالان اقتصادی استان در نمایشگاههای خارجی تأکید کرد و افزود: بزرگترین مشکل مقامات ما این است که تجربه کار در فضای بینالملل را ندارند؛ این نمایشگاهها میتواند محل خوبی باشد برای اینکه تجربیات بینالملل را افزایش دهند و به نوعی به جدیدترین فناوری دست پیدا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون مشکلات اقتصادی که گریبانگیر کشور است از تحریمهای ظالمانه آمریکا است؛ در عین حال من مانع مهمی برای برگزاری نمایشگاههای اقتصادی بین دو کشور نمیبینم.
برای برگزاری نمایشگاه اقتصادی در کشورهای مختلف آمادهایم
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی با بیان اینکه بخش خصوصی ایران و افغانستان راه خود را برای سرمایهگذاری پیدا میکنند، گفت: ما برای شرکت در نمایشگاههای خارجی حتی در آلمان نیز مشکلی نداریم و در این خصوص اطلاعرسانی به بخش خصوصی استان انجام میدهیم که اگر اشتیاقی به حضور باشد کارهای برگزاری این نمایشگاه را انجام میدهیم.
حیدریفرد با بیان اینکه در برگزاری نمایشگاههای اختصاصی استان در کشورهای اروپایی نیز مشکلی نداریم، گفت: نمایشگاه اختصاصی ایران که خراسان جنوبی نیز در آن باشد میتواند در کشورهای مختلف از جمله افغانستان برگزار کرد.
برگزاری نمایشگاه محصولات ایران در هرات
وی از برگزاری نمایشگاه اختصاصی محصولات ایران در هرات در دیماه خبر داد و افزود: در حال رایزنی هستیم که نمایشگاه اختصاصی ایران در مزار شریف نیز برگزار شود و اطلاعرسانی به بخش خصوصی استان نیز انجام میدهیم.
نیازمند دو کارشناس از وزارت خارجه هستیم
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی با بیان اینکه علاوه بر خودم، دو نیروی متخصص در دفتر وزارت خارجه داریم، افزود: این لطف استان است اما کمبود نیرو وجود دارد و دنبال این هستیم یک یا دو کارشناس از وزارت خارجه در این استان داشته باشیم.
حیدریفرد یادآور شد: آوردن کارشناس از مرکز احتیاج به رایزنی دارد که متأسفانه همکاران از نمایندگی استانی کمتر استقبال میکنند.
وی ضمن تأکید بر اینکه پیگیری برنامههای دفتر وزارت خارجه نیازمند امکانات نرمافزاری و سختافزاری است، گفت: لازمه تحقق این برنامهها حمایت معنوی، بودجهای و پشتیبانی استانداری را میطلبد.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی ابراز کرد: بسیار جای قدردانی دارد این همه محبتی که نهادهای استانی و نماینده ولی فقیه با ما داشتند به طوری که آیتالله عبادی با ما پدرانه برخورد کرد و رهنمودهای ایشان را سرلوحه کار خودمان قرار می دهیم.
حیدریفرد ادامه داد: نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی و مقامات استانی بسیار نظر خوبی داشتند؛ مطمئنم استاندار با نگاه کارشناسانه بزرگترین حامی دفتر وزارت خارجه خواهند بود.
وی گفت: مدت مأموریتهای وزارت خارجه سه ساله است و بعد از این مدت دو الی سه سال در مرکز خدمت کرده و به مأموریت دیگری اعزام می شویم اما ممکن است این زمان مأموریت بیشتر از سه سال نیز باشد.
خراسان جنوبی نتوانسته خود را به تهران معرفی کند
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی با بیان اینکه یکی از مشکلات استان این است که نتوانسته خود را به تهران معرفی کند، گفت: زمانی که در مرحله مقدماتی مشکل داریم، در بحث بینالملل نیز مشکل خواهیم داشت.
حیدریفرد بیان کرد: در دوران شیوع بیماری کرونا، ترکیه و آسیای میانه مرزهای خود را بستهاند و اکنون افغانستان و عراق مرزهای خود را برای مراودات اقتصادی باز نگه داشته است که امیدواریم مرکز و نهادهای عالی به ارزش خراسان جنوبی و گذرگاه مرزی در صادرات غیرنفتی پی ببرند.
وی تأکید کرد: من در نمایندگی وزارت خارجه در استان حضور پیدا کردم تا مرکز را نسبت به توانمندیهای خراسان جنوبی اغنا کنم و همچنین این یک مسئولیت برای مقامات استان است.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی اظهار کرد: گاهی استانهای دیگر کشور که استان مرزی نیستند درخواست نمایندگی وزارت خارجه دارند اما این ضرورت برای استان مرزی از جمله خراسان جنوبی وجود دارد و باید مسئولان به این قابلیتهای این استان مهم پی ببرند.
ظلم بزرگی است که دفتر وزارت خارجه تعطیل کنیم
حیدریفرد ضمن تاکید بر اینکه ظرفیتهای بالایی در دسترسی بازار از طریق گذرگاه مرزی وجود دارد، گفت: ظلم بزرگی است که حتی فکر کنیم دفتر نمایندگی وزارت خارجه تعطیل شود یا زیر نظر مشهد و خراسان رضوی اداره شود.
وی گفت: ماهیت مأموریتهای وزارت خارجه در نگاه کلان و میانمدت موقت است و بیشتر از دو سال توقعی نیست مگر اینکه مدیر خودش بخواهد و مشکلاتی خانوادگی و مأموریتی داشته باشد که در نمایندگی بیشتر از دو سال بماند.
همکاریهای استانی نقش اساسی در ماموریت دفتر وزارت خارجه دارد
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی با بیان اینکه همکاریهای استانی نقش اساسی در تحقق ماموریتهای دفتر وزارت خارجه دارد، افزود: من برنامه خود را دو ساله تدوین و 20 هدف را تعیین کردم اما رسیدن به هدف، به وسیله است به نتیجه نیست چراکه بسیاری از موانع نمیگذارد به نتیجه مطلوب برسی.
درصدد راهاندازی گردشگری سلامت هستیم
حیدریفرد بیان کرد: روال جدید مرکز در رابطه با ویزای سلامت این است که کلیه امور صدور ویزا را استعلام کند که این با نهادهای حاکمیتی است؛ تمامی اقدامات شکلی آن را به آژانسهای گردشگری واگذار کرده است و درصدد هستیم با توجه به ظرفیتی که استان دارد گردشگری سلامت را راهاندازی کنیم و پیگیر حضور توریسم درمان در استان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: سفر اتباع افغانستان به کشورمان برای درمان، کوتاهمدت و در خوشبینانهترین حالت میانمدت است چراکه مشکلات اقتصادی سبب شده است تا ارزش پول ایران در مقابل پول آنها کاهش پیدا کند و این برای آنها مقرون به صرفه نیست اما وضعیت اینگونه نمیماند.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی گفت: یک بخش برنامه روابط فرهنگی، اجتماعی و آموزشی است که بتوانیم با کشورهای دیگر تبادل استاد و دانشجو داشته و نشستهای علمی مشترکی داشته باشیم اما هنوز با روسای دانشگاهها ملاقاتی انجام نشده است.
برگزاری نشستهای علمی و تبادل استاد و دانشجو لازمه اشتراکات فرهنگی است
حیدریفرد یادآور شد: افغانستان پرچمدار کشورها در زمینه فرهنگی است چراکه با ما هممرز است که با توجه به مشترکات فرهنگی و مذهبی که با این کشور داریم برگزاری نشستهای مشترک، تبادل استاد و دانشجو لازمه کار است که ادغام فرهنگی و علمی بین ملل و دو کشور را محقق میشود.
وی از اعزام گروههای فرهنگی و هنری و برنامههایی با اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی خبر داد و گفت: برنامههایی در حوزه همکاری علمی دانشگاهی از جمله همایش نخبگان ایرانی و استانی مقیم خارج از کشور در دستور کار است که امیدواریم بتوانیم از ظرفیت علمی دانشجویان خارج از کشور استفاده کنیم.
از ظرفیت فعالان اقتصادی مقیم خارج استفاده میکنیم
مسئول دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسانجنوبی گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی مقیم خارج، اهل خراسان جنوبی هستند که اگر از ظرفیت آنها استفاده کنیم و سرمایهگذار خارجی باشند، دستاورد و ظرفیت خوبی برای استان است.
وی ضمن تأکید بر اینکه باید جزیرهای فکر کنیم و عملکردن فردی را کنار بگذاریم، گفت: به مدد همافزایی و همپوشانی ضعفهای همدیگر، دستاورد خوبی در زمینههای فرهنگی و اقتصادی برای استان داشته باشیم.
انتهای پیام/