اخبار داغ

توسط یک شهرکردی خوش‌ذوق انجام شد؛

دایرکردن گلخانه‌ بر پشت بام خانه با هزینه کم/ اینجا عشق به گل‌ها حرف اول را می‌زند

دایرکردن گلخانه‌ بر پشت بام خانه با هزینه کم/ اینجا عشق به گل‌ها حرف اول را می‌زند
خداداد مرادی زاده یکی از همشهریان خوش‌ذوق مهدیه‌ای در غرب شهرکرد است که بعد از بازنشستگی و با ابتکاری که داشته توانسته از اوقات فراغت خود به نحو احسن بهره ببرد و گلخانه‌ای برای خود برپا کن.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ علاقه به گل و گیاه افراد بسیاری را به سمت آن می‌کشاند و آن‌هایی که با این موجودات زنده سر و کار دارند معمولا انسانی‌های شاداب و سرحالی هستند، اگر سری به خانه یا محل زندگی آن‌ها بزنیم از سرسبزی مکان متوجه روحیه متفاوت آن‌ها خواهیم شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, جهانبین نیوز,

خداداد مرادی زاده یکی از همشهریان خوش‌ذوق مهدیه‌ای در غرب شهرکرد است که بعد از بازنشستگی به دلیل علاقه بسیاری که به گیاهان داشته با سلیقه‌ای خاص گلخانه‌ای برای خود برپا کرده و با استفاده از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین لوازم، ۱۰ سالی است که در گلخانه خود مشغول فعالیت است.

,
 
,
, ,
 
,
به منزل این همشهری رفتیم و با او به گفت‌وگو نشستیم.
,

مرادی‌ زاده علت راه‌اندازی گلخانه را عشق و علاقه به گل‌ها عنوان می‌کند و منبع اطلاعات و دانسته‌های خود را اینترنت و کتاب‌های آموزشی. از آنجایی که بسیار به کار پیوند گیاهان علاقه دارد، همواره پیگیر یادگیری بوده و آنچنان به کار در گلخانه‌ علاقمند شده که گاهی ساعت‌های طولانی مشغول رسیدگی به گیاهانش است اما گذر زمان را متوجه نمی‌شود.

این همشهری مهدیه‌ای کم‌آبی‌های اخیر را یک معضل می‌داند و برای آنکه در این شرایط، آب زیادی مصرف نشود، از آب باران برای آبیاری گیاهانش استفاده می‌کند و این در حالی است که بیشتر گیاهانی که در گلخانه نگه می‌دارد کاکتوس هستند که نیاز آبی پایینی دارند، بنابراین مشکل کمبود آب را هم از این راه از بین برده و همچنین آب باران را بهترین آب برای رشد گیاهانش می‌داند.

چند روز پیش که برای بازدید از گلخانه آقای مرادی زاده به منزلش مراجعه کردم، به پیشنهاد او وارد گلخانه کوچکش شدم، فضای گلخانه نمناک بود اما هوایش مطبوع، گلخانه‌اش بزرگ نبود، ولی از کم‌ترین فضا بیشترین بهره را برده بود. کاکتوس‌ها بیشترین فضا را به خود اختصاص داده بودند، ظاهرا علاقه باغبان به این گل بیشتر از بقیه است.

,
,
,
,
,
 
,
, ,
 
,
گوشه‌ای ایستادم و محو تماشای هنرمندی و عشقش به گل و گیاه شدم، در همین حال آقای مرادی‌زاده به سمت کاکتوس‌هایش رفته و از وجود بیش از ۳۵۰ نوع کاکتوس در گلخانه‌اش و از اقداماتی چون پیوند و تکثیر گیاهان سخن می‌گوید، از تهیه خاک مناسب برای گلدان‌هایش و اینکه چطور همه این کارها را با عشق و علاقه انجام داده همه را می‌توان از لحنش فهمید.
, گوشه‌ای ایستادم و محو تماشای هنرمندی و عشقش به گل و گیاه شدم، در همین حال آقای مرادی‌زاده به سمت کاکتوس‌هایش رفته و از وجود بیش از ۳۵۰ نوع کاکتوس در گلخانه‌اش و از اقداماتی چون پیوند و تکثیر گیاهان سخن می‌گوید، از تهیه خاک مناسب برای گلدان‌هایش و اینکه چطور همه این کارها را با عشق و علاقه انجام داده همه را می‌توان از لحنش فهمید.,

او حتی سن کاکتوس‌ها را می‌دانست، اینکه برخی ۲۰ سال سن داشتند و برخی نوپا بودند، گل‌های شمعدانی، محبوبه شب، ساکولنت و... هم در گلخانه‌اش نگهداری می‌کرد و در کنار همه این‌ها وجود سبزی خوردن‌هایی بودند که بازم هم برایم جالب بود، سبزی‌ها را در کنار درِ ورودی گلخانه گذاشته بود و بوی عطر نعناع از گلدان‌های حاوی آن‌ها مشام هر مهمانی را نوازش می‌داد.
 
,
,
,
, ,
 
,
این شهروند شهرکردی برای گرمایش گلخانه از یک بخاری استفاده می‌کرد، که درست وسط گلخانه‌اش قرار داشت، با ازدحام گل‌ها فضای کمی برای راه رفتن در میان گلخانه باقی مانده بود، انگار آنجا محیطی بود فقط برای نگهداری گل‌ها، محل دنج و آرامی که به جرات می‌توان گفت گذر زمان در آن معنا نداشت.
,
 
,
, ,
 
,
از گلخانه‌ که گذشتم به حیاطش رسیدم با آنکه دست خزان چهره‌اش را زرد کرده و برگ‌ریزان دامان درختانش را گرفته بود، اما باز هم زیبایی خاصی داشت، آبشارش که در انتهای حیاط قرار داشت با آنکه تنها ۹ لیتر آب مصرف کرده، زیبایی حیاط را دوچندان می‌کرد، حضور درختان گرمسیری چون زیتون و اوکالیپتوس پارادوکسی زیبا در محوطه فراهم ساخته بود.
,
 
,
, ,
 
,
درختان حیاطش تنها یک درخت نبودند بلکه پایه‌ای بودند که با ابتکار و تواناییش آن‌ها را تبدیل به چندین درخت کرده بود و بنا به گفته خودش در تابستان همزمان چندین نوع میوه را بر روی آن‌ها می‌توانستی ببینی.
,
 
,
, ,


از خانه آقای مرادی‌ زاده که خارج شدم، به خودم گفتم اگر انسان خودش بخواهد می‌تواند از همه آنچه در اطرافش است بهترین بهره را ببرد و با استفاده از آن‌ها راهی برای کسب درآمد، ایجاد محیطی زیبا و آرامش‌بخش، تولید مایحتاج زندگی و... پیدا کند، گلخانه آقای مرادی زاده الگوی بسیار مناسبی بود برای آن‌هایی که به دنبال بهره‌برداری از فضاهای بلااستفاده منزلشان هستند.

,
,



انتهای پیام/

,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه