اخبار داغ

عضو سازمان نظام روانشناسی تشریح کرد؛

راهکارهای کاهش آسیب های روانی سوگواری در ایام کرونا چیست؟

راهکارهای کاهش آسیب های روانی سوگواری در ایام کرونا چیست؟
عضو سازمان نظام روانشناسی، در ارتباط با آسیب های روانی سوگواری در ایام کرونا نکاتی را توضیح داد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نصیره مقدم فر در مورد سوگ ناشی از کرونا و راه کارهای مقابله با آن گفت: سوگ پاسخ طبیعی است به فقدان فرد یا چیزی که برای ما عزیز است. مرگ عزیزان، جدایی از فردی عزیز، از دست دادن شغل، طلاق، بازنشستگی و…از جمله این فقدان هاست.

وی افزود: هر فردی در زندگی اش فقدان و سوگ را تجربه می‌کند اما مقابله هر فرد با این رخداد، و واکنش به سوگ‌در افراد مختلف متفاوت است.

این رواشناس به مراحل سوگ اشاره کرد و اظهار داشت: اولین مرحله انکار است این مرحله یک حالت بی احساسی را بوجود می‌آورد و نباید با بی تفاوتی اشتباه گرفته شود، انکار و باور نکردن واقعه به مرور با قبول سوگ کاهش می‌یابد. مرحله دوم چانه زنی است در این مرحله افراد یک حالت چالشی با خود دارند و به راه‌های مختلفی که می‌توانستند به کار برند تا جلو واقعه را می‌گرفتند فکر می‌کنند.

به گفته وی افسردگی مرحله سوم است این مرحله زمانی که فرد به حقیقت این از دست دادن پی می‌برد، رخ می‌دهد که نشانه‌های افسردگی شامل اختلال در خواب و اشتها، بی انرژی بودن، عدم تمرکز، گریه مداوم نمایان می‌شود و ممکن است فرد احساس تنهایی و گوشه گیری داشته باشد. مرحله بعد خشم است این احساس ممکن است به خاطر ترک شدن از جانب فرد مورد علاقه اش که فوت کرده و او را تنها گذاشته ایجاد شود.

مقدم فر افزود: مرحله پنجم نیز پذیرش است در این زمان فرد به مرحله‌ای می‌رسد که این واقعه را می‌پذیرد.

وی به عواملی که بهبود از سوگ را به تأخیر می‌اندازد اشاره کرد و گفت: رفتارهای وسواسی که فرد در جهت فرار از رویداد انجام می‌دهد، اجتناب از بروز هیجانات و درون ریزی کردن آنها و کوچک شمردن احساسات از این عوامل هستند.

عضو سازمان نظام روانشناسی به راهکارهای مقابله با سوگ نیز اشاره و تاکید کرد: نوشتن و لیست کردن نعمت‌ها و آنچه که از آن برخوردارید، از عکس‌ها و نامه‌ها و نوشته‌ها مجموعه‌ای را برای مرور خاطرات با فرد متوفی برای خود درست کنید، یک دفتر یادداشت تهیه کنید و درباره این سوگ بنویسید، لیستی از فعالیت‌های مورد علاقه خود داشته باشید و سعی کنید آنها رو انجام دهید، زمان خاصی را برای خواندن دعا اختصاص دهید، یوگا، مدیتیشن و ریلکسیشن به عنوان تمرین‌هایی برای تغذیه روح بسیار مناسب است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/

,

منبع: مهر

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه