سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، در اوایل فراگیر شدن ویروس کرونا بازار بسیاری از کارها داغ شد و تب اقداماتی از جمله سم پاشی و گند زدایی معابر و خیابان ها، تولید ماسک، روی آوردن تولید کننده ها به سمت تولید محلول های ضدعفونی کننده تند بود.
جاجرم هم از این قضیه مستثنی نبود و تولیدکنندگان آن در هر دو حوزه ورود پیدا کردند. تولید ماسک که توسط خانمهای خانهدار و کارگاههای خیاطی صورت میگرفت و تولید محلول ضدعفونیکننده هم در کارگاهها انجام میشد.
اما کم کم تب تولید کاهش پیدا کرد و مسئولانی که زمانی در کارگاههای تولید اقلام بهداشتی با تولیدکنندهها، عکس یادگاری میگرفتند، دیگر احوالی از تولیدکنندهها نمیپرسند و حتی مجوزها هم تمدید نمیشود.
یکی از این کارگاهها، کارگاه آموزشکده فنی جاجرم بود که در بهبوهه انتشار ویروس کرونا، مجوز آن صادر شد و به خوبی وارد خط تولید شد اما مدتی بعد مجوز تولید به این کارگاه داده نشد.
رحمانیان، رییس آموزشکده فنی جاجرم در این خصوص به خبرنگار عصر اترک گفت: با توجه به اهمیت موضوع و شیوع ویروس کرونا و تأکید وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر انجام اقدامات در برابر پیشگیری از شیوع کرونا ویروس، این آموزشکده که مرکز آموزش عالی دولتی است، در راستای اهداف فوق، پس از پیگیری و مطالعات علمی اولیه در بیست و پنجم اسفندماه سال ۹۸ موفق به دریافت مجوز تولید محلول ضدعفونی کننده دست بر اساس فرمول ارایه شده از طرف سازمان بهداشت جهانی WHO شد.
وی با بیان اینکه به همراه برزگر، سرپرست وقت دانشگاه فنی استان با در دست داشتن درخواست مکتوب و یک بطری از نمونه محلول تولیدی آزمایشی، حضوری به سازمان غذا و داروی استان نزد حسن براتی زاده، معاون سازمان رفتیم. که وی پس از بحث و تبادل نظر اعلام کرد هم اکنون فرصت بررسی و کارشناسی نیست، شما کارهای مقدماتی و خرید مواد اولیه را داشته باشید تا پس از حضور کارشناسان در اوایل سال ۱۳۹۹ بررسی و صدور مجوز انجام شود.
رحمانیان با بیان اینکه پس از آن بلافاصله کار تهیه مواد اولیه و اقلام مورد نیاز آغاز شد، گفت: با تمام سختی ها و مشکلات پیش رو، از جمله تعطیلی ناوگان حمل و نقل جادهای، خرید هر مواد اولیه و ظروف مورد نیاز از مکان های گوناگون و بعضاً تعطیلی برخی شرکت ها، سرانجام اولین سری تولید با تهیه ۴۵۰ بطری ۱۲۵ میلیلیتری آغاز شد.
وی افزود: نمونه محلول ضدعفونی کننده تولیدی هم به صورت حضوری و هم بصورت پستی به سازمان غذا و داروی استان ارسال شد ولی پس از پیگیری، متاسفانه جواب رد بررسی را اعلام شد.
ابطال پروانه تولید به دلیل وجود چند کارگاه تولیدی دیگر
این مسئول افزود: در توضیح چرایی رد درخواست ما اعلام شد، در استان سه کارخانه تولید محلول های بهداشتی فعالیت دارند، بنابراین درخواست شما قابل بررسی نیست و مجوز بیشتر صادر نخواهیم کرد در صورتیکه که مجوز تولید با سازمان صمت است و مجوز کارگاه صادر شده بود و سازمان غذا و دارو فقط بایستی محلول را از نظر بهداشتی بررسی میکرد،
رییس آموزشکده فنی جاجرم گفت: پس از آن بازدیدهای مختلفی از طرف مسئولین شهرستان ازجمله فرماندار به همراه رییس اداره صمت و رییس شبکه بهداشت و اعضای شورای شهر، بسیج دانشجویی، پایگاه بسیج جوادالائمه حتی بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی و سایر مدیران انجام و پیگیری هایی نیز داشتند که پس از آن سازمان غذا و داروی استان اعلام کرد توزیع محلول ضدعفونی کننده تولیدی در سطح شهرستان و شهرستان همجوار گرمه مشکلی ندارد و به صورت تلفنی نیز به مرکز بهداشت شهرستان جاجرم اعلام شد که پاسخ مکتوب اعلام نکردند و گفتند این مورد فقط توسط سازمان غذا و دارو انجام میشود و به ما ارتباطی ندارد و ما اجازه پاسخ مکتوب نداریم.
وی با اشاره به اینکه پس از آن برخی ادارات شهرستان درخواست محلول ضدعفونی کننده مذکور را داشتند که تهیه و تحویل داده شد، گفت: هم اکنون بزرگترین کارخانه استان خراسان شمالی در شهرستان جاجرم فعال است که محلول های مورد نیاز خود را از شرکت های داخلی و خارج استان تهیه میکنند.
رحمانیان خاطرنشانکرد: این کارخانه و چندین دستگاه دیگر بارها اعلام کردهاند اگر حتی مجوز توزیع مکتوب از شبکه بهداشت شهرستان داشته باشید، قطعاً خرید از دانشگاه فنی جاجرم انجام خواهد شد، اما متاسفانه با پیگیری های فراوان هنوز پاسخی حتی برای توزیع داده نشده است و خریدهای محلول ضدعفونی کننده ادارات شهرستان جاجرم از شرکتهای خصوصی دیگر انجام میشود.
انتهای پیام/