سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین، استان قزوین با توجه به ظرفیتهای صنعتی، گردشگری و کشاورزی خود همواره نقش موثری در رشد و شکوفایی اقتصاد کشور داشته و حتی در سالهای اوج تحریم نیز نگاه سرمایه گذاران داخلی و خارجی به آن معطوف بوده است.
استان قزوین با دارا بودن ۱۹شهرک و ناحیه صنعتی نقش مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور بازی میکند؛ در مجموع سه هزار و ۴۳۷واحد تولیدی و صنعتی در استان قزوین وجود دارد که از این تعداد هزار و ۴۰۴واحد تولیدی درون شهرکها و نواحی صنعتی استان و دو هزار و ۳۳ واحد تولیدی خارج از این شهرکها و نواحی قرار دارند.
در یک شهر و حدود ۲۰شهرک و ناحیه صنعتی استان قزوین بیش از یک هزار و ۲۹۰محصول صنعتی تولید میشود و این استان، رتبه اول تولید صنایع شوینده کشور، تنها تولید کننده و صادرکننده چرخ خیاطی، بزرگترین تولید کننده مخازن سی ان جی، رتبه اول تولید سی دی و دی وی دی، رتبه اول تولید شیشه دارو، رتبه دوم تولید نخ مصنوعی، رتبه دوم شیشه و صنایع وابسته به سیلیس، رتبه سوم صنایع سرامیک و کاشی، رتبه سوم صنایع شیمیایی و رتبه سوم تولید قطعات خودرو را در کشور دارد.
استان قزوین دارای بیش از چهار هزار واحد صنعتی است که ۸۸درصد آنها شامل صنایع کوچک و متوسط میشود و بیش از ۴۰درصد اشتغال صنعتی استان قزوین مربوط به این دسته از صنایع است.
این در حالی است که پیش از انقلاب اسلامی در استان قزوین یک شهرصنعتی بیشتر وجود نداشت اما اکنون شهر، ناحیه و شهرک صنعتی در استان وجود دارد و در صنایع نظیر مواد شوینده، شیشههای دارویی، نساجی، فولاد، قطعات خودرو، واحدهای بسته بندی و لوازم خانگی جزو رتبه های اول تا ششم کشور هستیم.
نزدیک به هزار واحد تولیدی بهره بردار در شهرکها و نواحی صنعتی استان قزوین دارای پروانه بهره برداری است که با تکمیل طرحهای در دست اجرا و ساخت این رقم به هزار و ۶۰۰مورد افزایش خواهد یافت.
حدود ۶۰درصد واحدهای صنعتی استان قزوین بیرون از محدوده شهرکهای صنعتی استان قرارگرفتهاند؛ از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون حدود ۲ هزار و ۷۵جواز تأسیس واحدهای صنعتی و تولیدی در قزوین صادرشده است.
استان قزوین در روزگار ما به دلیل داشتن شهرک و مجتمعهای متمرکز صنعتی همچون البرز، لیا، تاکستان، حیدریه، نــهاوند، آراسنــج و شـهــرک صنعتی تکنولوژی برتر که بیش از ۶۰۰واحد تولیدی بزرگ را در خود جای داده یکی از مهمترین مراکز صنعتی کشور به شمار میآید و تنوع تولید را باید از ویژگیهای صنایع استان دانست.
هم اینک افزون بر هزار نوع محصول در این کارگاهها تولید میشود که میتوان از لوازم خانگی، صنایع غذایی، بهداشتی و دارویی، محصولات شیمیایی و سلولزی، فلزی و ریختهگری، ماشین سازی و ساخت تجهیزات، نساجی، چرم و پوشاک، خودرو و نیرومحرکه، لوازم برقی، الکترونیک و مخابرات، محصولات ساختمانی، ظروف و مخــازن پلاستـیـکی و بـستــه بنـدی و فراوردههای کانی غیر فلزی نام برد که به خارج از کشور نیز صادر میشود.
محسن صالحی نیا دراین باره گفت: امروز صنایع استان قزوین در بیش از ۱۶ شهرک صنعتی این استان فعالیت میکنند و در مجموع میتوان گفت بیش از دو درصد شهرکهای صنعتی کشور در قزوین قرار دارد و با همین ظرفیت امروز قزوین در تولیدات برجسته در کشور توانسته جزو برترین های صنایع مختلف باشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: با مشکلات اقتصادی خاصی که در سالهای گذشته کشور را درگیر کرده است عدهای سعی دارند با سیاه نمایی نشان دهند که وضعیت صنایع اسفناک و درحال تعطیلی است؛ در حالی که امروز میبینیم بسیاری از واحدهای تولیدی ما با بهره وری بهینه و آگاهی از ظرفیتهای داخلی توانستهاند طرحهای توسعه خوبی اجرایی کرده یا کیفیت محصول خود را به صورت ویژهای ارتقاء بخشند.
وی همچنین عنوان کرد: شهرکهای صنعتی کاسپین یک و دو و شهرک صنعتی البرز امروز جزو شهرک های صنعتی برتر کشور از نظر کیفی هستند و این روند در سایر شهرکهای صنعتی قزوین نیز ادامه دارد.
هدایتالله جمالیپور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی صبح قزوین با اشاره به ظرفیت استان در حوزه صنایع اظهار کرد: قزوین از جمله استانهای صنعتی کشور است که ظرفیتهای بینظیری دارد، اگر این صنایع مورد حمایت قرار گیرد شاهد رشد و شکوفایی آن خواهیم بود.
استاندار قزوین بیان کرد: در استان باید آمایش جدیدی از صنعت صورت گیرد تا توسط آن جهتگیریهای صنعتی مشخص و آینده صنعتی ترسیم شود. آب مهمترین مسئله برای صنعت است که در این امر نیز باید ظرفیتها شناسایی شود، حتی برخی از صنایع میتواند بهعنوان قطب مطرح شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی صبح قزوین، با بررسی دستاوردهای انقلاب در بخش صنعت در استان قزوین مشاهده میکنیم که صنایع پیش از انقلاب بیشتر در حوزه صنایع مونتاژ بودند؛ اما اکنون صنایع بسیاری با دانش فرزندان این مرزوبوم تولید و حتی صادر میشود.
در سالهای پیش از انقلاب در صنعت به مونتاژ اکتفا میشد، به طوریکه یکی از مسئولین وقت آمریکا در کتاب خاطرات خود نوشته است «قرار نبود که ایران صنعتی بشود بلکه فقط قرار بر این بود که ایران نفت ارزان تولید کند و در قبال آن ما هم مواد مصرفی ایران را تأمین کنیم.»
انتهای پیام/