شبکه های اجتماعی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام کانال تلگرام
اینستاگرام
گروه: استان یزد
ساعت: 08:31 منتشر شده در مورخ: 1399/12/04 شناسه خبر: 1710441
سردرگمی بیش از 300 قناد یزدی؛

«گرانی و کمبود»شیرینی‌های یزد را به کام مردم تلخ کرده است/ تخصیص سهمیه روغن قنادان یزد در انتظار پیگیری

«گرانی و کمبود»شیرینی‌های یزد را به کام مردم تلخ کرده است/ تخصیص سهمیه روغن قنادان یزد در انتظار پیگیری
بعد از بی رونق بازار در دوران کرونا و افزایش مواد اولیه،این روزها نویت به «کمبود مواد اولیه» نیز رسیده تا این صنف را با چالشی کم نظیر روبرو کند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، این روزها گرانی حرف تازه ای نیست و و از هر بابی سخن گفته شود گرانی مسئله ای است که پای آن وسط کشیده می شود.هر زمان که سخن از گرانی به ویژه در مواد خوراکی و مصرفی می شود با نگاهی یکطرفه آثار سو این گرانی ها بر گرده مصرف کننده دیده می شود در صورتی که فروشندگان هم خود نیز جزوی از مردم هستند.

افزایش گرانی ها یعنی کاهش توان خرید مصرف کننده و هر زمان اقتصاد کشور به چنین دور باطلی گرفتار شود دیگر نمی توان آثار زیان و ضرر این گرانی را بر دوش مصرف کننده دید چراکه کسبه و اهل بازار از قدیم معتقد هستند «نان در ارزانی است» به عبارتی رونق بازار و کسب و کار یک فروشنده زمانی رونق دارد که جنس را ارزان به دست مصرف کننده برساند.

 

سردرگمی بیش از 300 قناد یزدی

صنف قناد و شیرینی از صنوفی هستند که با شیوع کروناویروس کار و کاسبی شان به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و تقریبا بسیاری از آن ها تا مرز ورشکستی و تعطیلی کشانده شدند و این گرفتاری زمانی بدتر شد که مواد اولیه تولید شیرینی در کشور به یکباره افزایش چندین برابری و در برخی موارد صد برابری! پیدا کرد.

بعد از بی رونق بازار در دوران کرونا و افزایش قیمت مواد اولیه،این روزها نویت به «کمبود مواد اولیه» نیز رسیده تا این صنف را با چالشی کم نظیر روبرو کند!

 

 

استان یزد با وجود بیش از 300 صنف قناد شهرتی دیرینه در زمینه شیرینی جات سنتی و فرنگی دارد و هر کس قدمی بر این دیار گذشته از طعم شیرینی یزد هم چشیده است اما گویا مشکلات زیادی که بر سر راه تولیدکنندگان شیرینی وجود دارد، حلاوت این محصولات را بر کام مردم و تولیدکننده تلخ کرده است.

 

افزایش 300درصدی قیمت روغن!

سید علیرضا آسایش سرپرست اتحادیه شیرینی وقنادان استان یزد در گفتگو با یزد رسا ، با گلایه از کمبود مواد اولیه قنادی و سردرگمی قنادان اظهار کرد: قیمت شیرینی بعد از شب یلدا به دلیل افزایش سرسام اور قیمت مواد اولیه قنادان تا 30. درصد افزایش یافت اما باز هم با این قیمت از سود قناد کم می شود چراکه اگر قیمت واقعی را در نظر بگیرم شیرینی باید تا 70 درصد افزایش قیمت داشته باشد که مطمئنا قدرت خرید مردم را بسیار کم می کند.

وی با بیان اینکه برای فروشنده و تولیدکننده سود بیشتر در ارزانی است گفت: این قیمت ها اصلا خوشایند صنف قنادان نیست اما واقیعت این است که با توجه به افزایش 3 برابری قیمت شکر، افزایش 300درصدی قیمت روغن و گرانی مواد اولیه وارداتی مانند جوز و هل و نارگیل قیمت مصوب هم نمی توان سود کافی را برای این صنف داشته باشد اما ناگزیر هستیم برای توان خرید مردم از سود قناد کم کنیم.

 

 

آسایش با بیان اینکه شیرینی تا بعد از نوروز و حتی ماه مبارک رمضان افزایش ندارد تصریح کرد: روغن قنادی یکی مواد اولیه اصلی می باشد که هم کمیاب شده وهم افزایش قیمت چشمگیری داشته است که خوشبختانه با همکاری نماینده مردم یزد و اشکذر و همچنین تلاش سازمان صنعت معدن و تجارت استان یزد سهمیه روغن با تناژ بالا برای استان اخذ شده اما نیازمند پیگیری مسئولان از استاندار یزد تا معاون اقتصادی دارد تا این سهمیه وارد یزد شود.

سرپرست اتحادیه شیرینی وقنادان استان یزد افزود: متاسفانه  در این مدت تمام اقلام مواد اولیه شیرینی از 40تا300درصد افزایش قیمت داشته است واین افزایش قیمت مواد اولیه باعث شده حدود50درصد شیرینی فروشان یزدی ورشکست و حدود90درصد از واحدهای دایرنیز تعدیل نیرو داشته باشند.

 

 

وعده های دولتی محقق می شود؟!

عباس تابش مدیرعامل سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفته بود: تولیدکنندگان شیرینی‌های سنتی یزد نباید از روغن و شکر بازار آزاد استفاده کنند و باید برای آنها چاره اندیشی شود.

تابش در ادامه سفر خود به استان یزد در بازدید از یک واحد تولید شیرینی سنتی در یزد اظهار داشت: روغن و شکر از مواد اولیه ضروری شیرینی‌پزی است و اگر تولیدکننده ناچار به تامین آن از بازار آزاد شود، بر قیمت تمام شده شیرینی اثر می‌گذارد.

معاون وزیر صمت عنوان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد برای جلوگیری از گران شدن شیرینی باید برای تامین شکر و روغن واحدهای سنتی پز در یزد چاره اندیشی کند.

 

 

 

از طرفی کمبود مواد اولیه آنها را وادار به تعطیلی می کند و از طرفی به دلیل مشکلات اقتصادی مردم تمایلی برای خرید این کالای مصرفی غیرضروری ندارند لذا با این شرایط سطح درآمد فعال این صنف به شدت کاهش یافته و حتی مجبور به تعدیل نیرو شده‌اند.

همه این مشکلات در کنار اعمال محدودیت ها نیز فشار بی سابقه ای را به صنف قناد یزد وارد آورده و حلاوت شیرینی های یزد در کام مصرف کننده و تولید کننده تلخ کرده است اما بنا به آنچه گفته شد رفع چالش های اساسی صنف قناد یزد یعنی تهیه مواد اولیه با پیگیری مسئولان استان قابل تحمل می شود و خود مسئولان استان از هر کسی بهتر می داند دیگرکار صنوف و کسبه از ودعده های سرخرمن گذشته است.

مطمئنا آنچه باید اتفاق بیافتد در همین چند روز آینده باید انجام شود و تصمیم گیری برای بعد از عید نوروز نوش دارویی پس از مرگ سهراب برای صنف قنادان یزد نخواهد بود که پیگیری و جدیت بیشتر مسئولان استان را می طلبد.

انتهای پیام/

https://www.dana.ir/1710441
ارسال نظر
نظرات