سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی ملک ثابت رئیس اتحادیه قصابان یزدی در گفتگو با یزدرسا، اظهار داشت: قیمت فعلی یعنی ۱۳۰هزارتومان به هیچ عنوان برای این اتحادیه قابل قبول نیست زیرا که قصاب گوشت را به قیمت۱۲۲هزارتومان خریداری می کند واگر هزینه حمل ونقل واجاره مغازه وبرق و... را به این قیمت اضافه کنیم ، عملا قصاب در حال ضرر کردن است.
حال موضوعی که یزدرسا قصد دارد در این گزارش به آن بپردازد این موضوع بوده که چرا، علیرغم این گرانی اما همچنان قصاب ,دامدار از ارزان بودن قیمت فعلی ناراضی هستند ومصرف کننده و مسئولین دولتی ستاد تنظیم بازار نیز از گران بودن این قیمت ها و چرا وقتی پای صحبت های هرکدام از این گروه می نشینیم همه خود را محق دانسته و از دیدگاه خود از این قیمت گذاریها دفاع می کنند.
اما واقعا علت این گرانی ها ونابسامانی های بازار گوشت قرمز چیست و حرف کدام گروه این چرخه درست است؟
بود یا نبود نهاده دامی؟
یکی از مهمترین و عمده ترین مشکلات تولید کنندگان دام، کمبود نهاده دامی مورد نیازشان می باشد که در این مدت به اندازه ای در رسانه ها به این موضوع پرداخته شده که تقریبا همه مردم از کمبود نهاده دامی در کشور اطلاع دارند.
اما سجادی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در کارگروه ستاد تنظیم بازار استان یزد مدعی شده است با ایجاد سامانه" بازارگاه "و حذف واسطه ها ، نهاده هایی که به مقدار کافی وارد کشور شده به اندازه مورد نیاز به تولید کنندگان واقعی می رسد وهیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
این در حالی است که" زمانی" یکی از دامداران یزدی در گفتگو با یزدرسا با اشاره به اینکه مهمترین مشکل دامداران افزایش قیمت خوراک دام می باشد اظهار داشت: جو و گندم در دوسه ماه اخیر حدود سه برابر افزایش قیمت داشته و در ضمن اینکه در بازار، خوراک دام به شدت کمیاب بوده وبه راحتی در دسترس نیست.
زمانی در مورد اینکه آیا نهاده دامی به نرخ دولتی در اختیار شما قرار می گیرد تصریح کرد: مسئولین سازمان جهاد کشاورزی در قبال ارائه نهاده به نرخ دولتی از دامدار انتظار دارند که دام را بیمه و پلاک نمایند که تمام این مسائل هزینه های اضافی به دامدار تقبل کرده وباعث می شود قیمت پرورش دام برای دامدار افزایش یابد.
وی ادامه داد: درصورتیکه این اقدامات را هم انجام دهیم در پایان و با رفت و آمدهای بسیار تنها مقدار بسیار اندکی نهاده در اختیار دامدار قرار میدهند که به هیچ عنوان کافی نیست.
به نظر می رسد از صحبت مسئولین تا بیان واقعیت های میدانی از زمین تا آسمان فاصله است و اگر طبق صحبت مسئولین نهاده دامی مورد نیاز کشور به اندازه کافی وارد شده باشد، چیزی که مشخص است اینکه نهاده به تولید کننده دام واقعی نمی رسد.
حال باید مسئولین مربوطه جوابگو باشند که آیا سامانه ای وجود دارد که تولیدکنندگان دام مشخص و طبق این سامانه، نهاده دامی توزیع شود یا خیر؟
گرانی واکسیناسیون
یکی دیگر از عمده مشکلات دامداران، گرانی واکسیناسیون دام است که در این زمینه "جعفر زمانی" یکی از دامداران یزد در گفتگو با یزد رسا با بیان اینکه به علت عدم واکسیناسیون دامهای خود اخیرا تلفات قابل توجهی داشته و در این زمینه متحمل خسارتهایی شده ابراز داشت: واکسیناسیون یکی ازلازمه های پرورش ونگهداری دام است که باید حتما به موقع انجام شود در غیر اینصورت تلفات دام به شدت افزایش پیدا میکند اما مشکلی که مدتی است گریبان دامداران را گرفته ، گران شدن هزینه واکسیناسیون می باشد که باعث شده یک هزینه اضافه به دامدار تحمیل شود که در نهایت منجر به گران شدن گوشت مصرفی مردم میشود.
وی علاوه بر گرانی واکسیناسیون به کمبود داروهای مورد نیاز نیز اشاره و خاطرنشان کرد: اداره دامپزشکی تنها خواستار واکسیناسیون دامها است ولی هیچ گونه حمایتی در این زمینه از دامدار انجام نداده و هیچ سامانه ای که بتوان از طریق آن داروهای مورد نیاز دامها را تهیه کرد نیز وجود ندارد.
زمانی ادامه داد: در چند ماه اخیر قیمت واکسن های داخلی تا 5برابر و قیمت واکسن خارجی که به سختی می توان تهیه کرد تا 8برابر افزایش یافته وهمین موضوع باعث شده بسیاری از دامداران از واکسیناسیون دامهای خود خودداری کرده و به دنبال آن تلفات دام آنها اضافه شود.
در زمینه واکسیناسیون به نظر می رسد با توجه به گرانی و کمبود واکسن مورد نیاز دام، تلفات دامها افزایش یافته و به دنبال آن دامداران برای اینکه خسارت خود را جبران کنند ، خسارت متحمل شده را به قیمت دامهای دیگر خود می افزایند که در این بین باید امید داشت واکسن های دام تولید داخل با افزایش روبه رو بوده و اداره دامپزشکی با ایجاد نظارت بیشتر مانع تحمیل تلفات به دامداران شود و دوباره موضوعی که در این بین بسیار نمود دارد ، عدم تدبیر و آینده نگری برخی از مسئولین است.
افزایش هزینه های جاری و عدم حمایت مسئولین
هزینه های جاری مثل بیمه، نگهداری،خوراک، پلاک دام و حمل ونقل و... هزینه هایی است که همیشه دامداران با آن درگیر بوده اند و این مسائل یک اصل پذیرفته شده از جانب آنها می باشد اما در چند وقت اخیر این هزینه ها به شدت افزایش یافته است.
"زمانی" یکی از دامداران یزدی در گفتگو با یزدرسا بابیان این موضوع اظهار داشت: برای یک پلاک کردن هر دام باید هزینه 50هزارتومانی پرداخت کرد و همچنین هزینه بیمه نیز در سال جاری با افزایش روبه رو بوده و هزینه حمل ونقل نیز حدودا سه برابر گردیده است .
وی ادامه داد: تمامی این افزایش قیمت ها در شرایطی اتفاق می افتد که مسئولین کمترین حمایت را از دامدار به عمل می اورند وهیچ گونه تسهیلاتی برای دامدار در نظر گرفته نشده است.
زمانی با انتقاد از روند بانک کشاورزی تصریح کرد: چرا اسم این بانک را کشاورزی گذاشته اند در حالیکه کمترین حمایت ممکن را از کشاورزان ودامداران به عمل می آورد.
این دامدار در پایان صحبت های خود اظهار داشت: در حال حاضر پرورش دام به هیچ عنوان به صرف نبوده و دامداران فعلی نیز با سیلی روی خود را سرخ نگه داشته اند واگر مسئولین حمایت لازم را از این قشر به عمل نیاورند به زودی هیچ دامداری توان فعالیت نخواهد داشت.