اخبار داغ

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد؛

۱۰ هزار تن پیاز خراسان شمالی، بدون مشتری/ کشت قراردادی پیاز باید در دستور کار قرار گیرد

۱۰ هزار تن پیاز خراسان شمالی، بدون مشتری/ کشت قراردادی پیاز باید در دستور کار قرار گیرد
محمدجواد تشکری گفت: با توجه به افزایش سطح زیر کشت پیاز در استان، در حال حاضر ۱۰ هزار تن محصول پیاز دپو شده در انبارهای استان بی مشتری مانده اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، محمدجواد تشکری، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طی سال های گذشته، سطح زیرکشت پیاز در کشور از جمله در خراسان شمالی رو به افزایش بوده، اظهار کرد: در خراسان شمالی طی ۱۰ سال گذشته سطح زیرکشت پیاز از هزار هکتار به سه هزار و ۴۵۰ هکتار افزایش یافته است.

تشکری، صادرات و تاثیر آن بر افزایش قیمت این محصول، عملکرد بالای بازدهی این محصول در واحد سطح، سازگاری کشت این محصول متناسب با اقلیم استان و تجربه کشت آن در میان کشاورزان را از علل اصلی گرایش بیشتر به کشت این محصول در استان طی ۱۰ سال گذشته برشمرد.

وی خاطر نشان کرد: در استان عمده پیازی که کشت می شود از رقم زرد است و سطح زیرکشت پیاز قرمز که جنبه صادراتی دارد فقط در حدود ۵۰۰ هکتار است.

تشکری در ادامه به فشار بیشتر تحریم ها و سخت تر شدن صادرات کالا از کشور به بازارهای مقصد اشاره کرد و گفت: تحت تاثیر این شرایط، در سال گذشته صادرات پیاز به بازارهای مقصد نیز دچار مشکل شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: در سال جاری از مزارع پیاز استان بیش از ۱۲۰ هزار تن پیاز برداشت شد که هنوز ۱۰ هزار تن آن در انبارهای استان بدون مشتری است. در حال حاضر انباشت این محصول برداشت شده در دیگر نقاط کشور نیز وجود دارد.

وی گفت: روز گذشته قیمت پیاز در میدان های میوه و تره بار استان کیلویی هزار تا هزار و ۱۲۰۰ تومان بود.

تشکری همچنین اعلام کرد: با توجه به اینکه دمای هوا رو به افزایش است، درصورتیکه این پیازها هر چه سریعتر وارد چرخه مصرف نشوند، پیازهای موجود در انبارها از بین خواهند رفت. صنایع تبدیلی استان نیز فقط ظرفیت فرآوری ۱۸ تن پیاز را دارند و این صنایع نمی توانند پاسخگوی فرآوری پیازهای موجود در انبارهای استان باشند.

وی در ادامه عنوان کرد: بارها و بارها به پیازکاران استان توصیه کرده و اخطار داده ایم که سطح زیرکشت این محصول را کاهش دهند، با این وجود، آنان به این توصیه ها و اخطارها هیچ توجهی نکرده اند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خواستار شد: دستگاه های اجرایی ذی ربط استان برای فروش این محصول در بازار استان و یا بازار داخلی کشور و یا حتی صادرات آن تدبیر کنند.

وی همچنین اعلام کرد: در فصل کشت پاییزه امسال به کشاورزان اعلام کرده ایم که کشت پیاز در استان را باید تا ۷۰۰ هکتار کاهش دهند که پیش بینی می شود سطح زیر کشت پیاز در استان به دو هزار و ۷۰۰ هکتار کاهش پیدا کند. به پیازکاران استان بر کشت محصولات جایگزین توصیه کرده همچنین به اتاق بازرگانی استان نیز پیشنهاد داده ایم که برای انجام کشت پیاز صادراتی و انجام کشاورزی قراردادی ورود کنند.

تشکری توصیه کرد: البته تغییر رویکرد کشت از محصول پیاز به دیگر محصولات جایگزین نیاز به آموزش و فرهنگسازی کشاورزان دارد که انجام آن را آغاز کرده ایم.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصر اترک, ،,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه