اخبار داغ

طعم شیرین عید با حلوایی با قدمت ۵۰۰ ساله در گیلان + تصاویر

طعم شیرین عید با حلوایی با قدمت ۵۰۰ ساله در گیلان + تصاویر
در آخرین روزهای اسفند و در آستانه فصل بهار، زنان و دختران ضیابری بر اساس سنتی دیرینه نوعی شیرینی مخصوص این منطقه به نام حلوای ضیابری را تهیه می‌کنند در واقع می توان گفت این شیرینی تداعی گر بوی عید برای گیلانی ها است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از 8دی، حلوای ضیابری یکی از شیرینی‌های سنتی منطقه ضیابر صومعه سرا است که قدمت آن در استان گیلان به گفته قدیمی ها به ۵۰۰ سال می‌رسد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, 8دی,

حلوای ضیابری از جمله شیرینی‌‌های معروف و یکی از سوغات نوروزی گیلان به شمار می‌‌رود که به دلیل وجود داشتن هل، جوزهندی، مغزگردو و…، ارزش غذایی مناسبی دارد و طعم بسیار عالی این شیرینی، آن را از دیگر شیرینی‌ها متمایز کرده است.

,

در آخرین روزهای اسفند زنان و دختران ضیابری بر اساس سنتی دیرینه نوعی شیرینی مخصوص این منطقه به نام “حلوای ضیابری” را تهیه می‌کنند در واقع  می توان گفت این شیرینی تداعی گر بوی عید برای گیلانی ها است.

,

طرز تهیه حلوای ضیابری

, طرز تهیه حلوای ضیابری,
برای پخت این حلوا، ابتدا آرد برنج را باید بر روی شعله ملایم گاز در تابه‌ای تفت دهیم تا سرخ شود.
,
 
,
در مرحله بعدی باید آب و شکر و جوهرلیمو را مخلوط کرده و بر روی شعله گاز گذاشت تا به خوبی مات شود، بعد از اینکه شیره به دست آمد، باید آرد سرخ شده و شیره را باهم مخلوط کرد تا به صورت خمیری در آید.
 
بعد از اینکه خمیر به دست آمد، به صورت مشته‌های کوچک باید آن را به دیگر بانوان داد تا به وسیله وردنه یا شیشه، خمیر را پهن کنند، سپس باید موادی مانند هل، جوزهندی، آرد، مغزگردو، زنجبیل، دارچین را با هم مخلوط کنند و در وسط خمیر پهن شده بریزند و آن را به صورت هفت لا و مربعی، ببندند البته برخی افراد گاهی پودر گزنه یا شوید خشک شده هم در آن می ریزند.
 
در ادامه تصاویری از پخت این شیرینی خوشمزه گیلانی مشاهده می کنید.
,
در مرحله بعدی باید آب و شکر و جوهرلیمو را مخلوط کرده و بر روی شعله گاز گذاشت تا به خوبی مات شود، بعد از اینکه شیره به دست آمد، باید آرد سرخ شده و شیره را باهم مخلوط کرد تا به صورت خمیری در آید.
,
 
,
بعد از اینکه خمیر به دست آمد، به صورت مشته‌های کوچک باید آن را به دیگر بانوان داد تا به وسیله وردنه یا شیشه، خمیر را پهن کنند، سپس باید موادی مانند هل، جوزهندی، آرد، مغزگردو، زنجبیل، دارچین را با هم مخلوط کنند و در وسط خمیر پهن شده بریزند و آن را به صورت هفت لا و مربعی، ببندند البته برخی افراد گاهی پودر گزنه یا شوید خشک شده هم در آن می ریزند.
,
 
,
در ادامه تصاویری از پخت این شیرینی خوشمزه گیلانی مشاهده می کنید.
,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه