سلام | کانال تلگرام |
اینستاگرام | توئیتر |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ کوه نمک یا گنبد نمکی دشتی، ناحیه وسیع و مرتع شمالی کوه جاشک، حدفاصل دو شهرستان دشتی و دیر است و به عنوان یکی از بزرگترین و زیباترین گنبدهای نمکی ایران و خاورمیانه به شمار میرود.
کوه نمک استان بوشهر از جاذبههای طبیعی است که در بهمن ۱۳۸۶ تحت اثر طبیعی ملی فسیلی بهعنوان یکی از مناطق چهارگانه مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست به ثبت رسید.
مهمترین خصوصیات متفاوت کوه نمک به نوع نمکهای این کوه که مصرف خوراکی دارد نیست، بلکه گنبدها و غارهای منحصر به فرد ایجاد شده از گذر آب، آبشارها، بلورها است که هنرمندان بسیاری را به خود جلب کرده است.
با توجه به جاذبه گردشگری و خاص کوه نمک واقع در شهرستان دشتی، که در فصلهای زمستان بیشترین گردشگران به خود جلب میکند، روز به روز شاهد افزایش مناطق بکر آن هستیم.
اثر طبیعی ملی کوه نمک جاشک با وسعت ۳ هزار و ۵۷۶ هکتار در مرز شهرستان دشتی و دیر از توابع استان بوشهر واقع شده است.
وجود جاذبههای زیادی در کوه نمک جاشک منجر شد تا این منطقه در ۱۲ بهمن سال ۸۶ از سوی شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان اثر طبیعی و ملی انتخاب شود.
کوه نمک جاشک استان بوشهر یکی از شگفت انگیزترین پدیدههای زمین شناسی است و مواد اصلی تشکیل دهنده گنبدهای نمکی رسوبات تبخیری مانند انواع نمک طعام نمک صنعتی و گچ است که عملکرد فرسایش آبی بر این رسوبات جلوه خاصی به ارتفاعات بخشیده است .
این رسوبات زمانی در زیر تمامی سنگهای در برگیرنده آنها قرار داشته اما امروزه به صورت بر آمدگی سر از زمین بیرون آورده و در میان رسوبات مختلف جایگزین شده است.
کوه نمک جاشک مربوط به دور اول زمین شناسی است
نمکهایی که از تجمعشان کوه نمک جاشک به وجود آمده متعلق به پایان دوران زمین شناسی پرکامبرین و اوایل دروان پالئوزوییک (دوران اول زمین شناسی) است.
کوه نمک جاشک سه هزار و ۶۶۶ هکتار مساحت دارد
کوه نمک جاشک سه هزار و ۶۶۶ هکتار مساحت دارد که کم ارتفاع ترین نقطه آن ۷۰ متر و بلندترین نقطه آن یکهزار و ۴۹۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
مهمترین خصوصیات بارز و متفاوت کوه نمکی جاشک به نوع نمکهای این کوه نمکی، گنبدها و غارهای منحصر به فرد، آبشارها، بلورها می توان اشاره کرد.
گنبد نمک جاشک ، پدیده شگفت انگیزی از رنگ و شکل غارها، قندیلها، ستونها و رودهای جاری از نمک است. رنگین کمان رنگها و اشکال گوناگون در گنبد نمکی جاشک از ویژگیهای این اثر ملی طبیعی است.
وجود بلورهای زیبای سیلیکاته و فسفاته با جلای فلزی و غیرفلزی با تنوع رنگها پدیده شگفت انگیز و متحیر کنندهای است که کمتر جایی میتوان همانند آن را به نظاره نشست.
استقرار گونههای گیاهی شورپسند از ویژگیهای کوه نمک جاشک است
همچنین وجود آبشارهای نمکی و رودخانههای نمکی در مناطق مختلف محدوده طرح سیمای ویژهای به منطقه ایجاد کرده است.
ترکیب سنگهای نمکی و خاکهای شیرین در کنار یکدیگر از دیگر جاذبههای این منطقه محسوب شده است و استقرار گونههای گیاهی شورپسند در مناطق خاکدار در لابلای لایههای نمک تصاویر زیبایی در منطقه ایجاد میکند.
درههای عمیق، مناظر بدیع حاصل از حل شدن نمکها، دودکشهای جن حاصل از وجود یک قطعه سنگ یا صخره غیر قابل انحلال از دیگر جاذبههایی است که این منطقه را بیشک جزء اثرهای طبیعی و ملی قرار داده است.
گنبد نمکی جاشک در فاصله ۱۴۴ کیلومتری جنوب شرق بندر بوشهر قرار دارد ،این گنبد حد فاصل دو شهرستان دیر و دشتی همجوار روستای جاشک است.
انتهای پیام/