شبکه های اجتماعی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام کانال تلگرام
اینستاگرام
گروه: استان کردستان
ساعت: 12:13 منتشر شده در مورخ: 1400/01/25 شناسه خبر: 1724545

آداب و رسوم مردم استان کردستان در ماه مبارک رمضان/از پخت غذاهای سنتی تا «کولیره های» به نخ کشیده شده

آداب و رسوم مردم استان کردستان در ماه مبارک رمضان/از پخت غذاهای سنتی تا «کولیره های» به نخ کشیده شده
ماه مبارک رمضان در استان کردستان هم مانند استان های دیگر دارای آداب و رسومی است که مردم از قدیم الایام آن را پاس می داشتند.آداب و رسوم ماه مبارک رمضان یکی از ارکان مهم فرهنگ استان کردستان بشمار می آید و در بین مردم از جایگاه خاصی برخوردار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از کُردتودی، رمضان، ماه زینت بهشت است و عزیزترین ماه های سال قمری، چرا که آورده اند: ماموران الهی برای ورود و فرا رسیدن ماه رمضان، بهشت را زینت می کنند.

در چهار گوشه پهناور کشور ایران در مناسبت های مختلف شاهد رسم و رسوم های فرهنگی هستیم که نشات گرفته از فرهنگ آن منطقه است.

ماه مبارک رمضان در استان کردستان هم مانند استان های دیگر دارای آداب و رسومی است که مردم از قدیم الایام آن را پاس می داشتند.آداب و رسوم ماه مبارک رمضان یکی از ارکان مهم فرهنگ استان کردستان بشمار می آید و در بین مردم از جایگاه خاصی برخوردار است.

مردم استان کردستان از روزهای قبل از حلول ماه مبارک رمضان خود را برای استقبال از این ماه آماده می کنند، روزه گرفتن چند روز آخر ماه شعبان، خانه تکانی منزل یکی از سنت های پسندیده مردم استان کردستان قبل از ورود به ماه مبارک رمضان است.

مردم ماه مبارک رمضان را با روئیت هلال ماه آغاز می کنند،برای رویت ماه مردم غروب روز آخر ماه شعبان به بالای مناره ها و پشت بام ها می روند و با نگاه دقیق در آسمان به جستجوی ماه می پردازند و با روئیت ماه اعمال ماه رمضان را بجا می آورند.

یکی دیگر از فرهنگ های رایج ماه مبارک رمضان در استان کردستان، پخت غذاهای سنتی است، در این ماه مردم شهرهای مختلف استان کردستان غذاهای مخصوص به خود را دارند که در شب های نوزدهم و بیست و یکم و بیست و سوم و بیست و هفتم ماه رمضان اقدامات به پخت و توزیع آن در بین همسایگان می کنند.

مردم بیجار گروس در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان که مصادف با شب ضربت خوردن حضرت علی(ع) است برای آمرزش اموات خود ،خرما،حلوا،شکر پنیر و نان روغنی "برساق"که خاص این دیار است  و آش"پرشکه" خیرات می کنند.

پخت نان کولیره در شهرهای استان کردستان یکی دیگر از رسم های قدیمی در ماه مبارک رمضان است، طبق آیینی دیرینه در شب بیست و هفتم نان کولیره توسط بانوان کردستان پخت و در بین همسایگان و اهالی محله تقسیم می شود.

یکی دیگر از رسم های قدیمی ماه مبارک رمضان در شهرهای استان کردستان دوختن کیسه پول در شب بیست و هفتم است.

در شهر بیجار زنان و دختران در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان، بعد از تمام شدن نماز عشاء کیسه پول می دوزند، بعد از دوخت آن یکی دو سکه پنج ریالی را به هفت نفر می دهند که هفت قول هو الله بر روی آن بخواند سپس آن به کیسه می دوختند و اعتقاد دارند ماه رمضان، ماه خیرات و برکات است و با دوختن کیسه خداوند روزیشان را بیشتر می کند.

از دیگر رسم های ایج در شهرهای استان کردستان پخت نانی به نام کولیره است که مردم شهر بانه طبق یک رسم دیرینه، کولیره های زیادی می پزند و تعداد 5 یا 6 عدد از آن را به نخ می کشند و در انبار آرد و برنجشان آویزان می کنند و معتقد هستند در ماه مبارک رمضان موجب افزایش رزق و روزی می شود.

یکی دیگر از رسم های رایج در ماه مبارک رمضان کوبیدن دیوار همسایه جهت بیدار شدن در سحر است.

لازم به ذکر است برخی از سنت های قدیمی ماه مبارک رمضان در استان کردستان با رواج زندگی ماشینی و گسترش فضای مجازی دگرگون شده و برخی هم به وادی فراموشی سپرد شده است.

انتهای پیام/

 

https://www.dana.ir/1724545
ارسال نظر
نظرات