اخبار داغ

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

خشکسالی تولید علوفه کشور را ۴.۵ میلیون تن کاهش داد/ سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات نهاده تامین شد

خشکسالی تولید علوفه کشور را ۴.۵ میلیون تن کاهش داد/ سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات نهاده تامین شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که امسال تا کنون سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات نهاده‌های دامی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است گفت: امسال حدود ۴.۵ میلیون تن علوفه از تولید کشور به دلیل خشکسالی کاهش یافته است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امید گیلان پور با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما درباره خرید تضمینی شیر خام به قیمت ۶ هزار و ۴۰۰ تومان افزود: در سال بسیار خشک قرار داریم؛ امسال حدود چهار و نیم میلیون تن علوفه از ۱۰ میلیون تن علوفه را از دست دادیم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
وی ادامه داد: کمتر از سی و چند درصد هزینه خوراک دام برای تولید شیر به نهاده‌های با ارز ۴۲۰۰ تومانی مربوط است و بقیه با نهاده‌های دیگر تأمین می‌شود.
,
 
,
گیلان پور با اشاره به این که هزینه‌های تولید در بخش‌های دیگر افزایش یافته است، گفت: با توجه به تورم موجود در کشور و در شرایط سخت خشکسالی امسال باید بتوانیم ذخایر ژنتیکی کشور را حفظ کنیم و تولید پایدار بماند و امیدوار باشیم در سال بعد در شرایط طبیعی و نرمال بارندگی، تولیدمان را ادامه دهیم و چرخه تولید و مصرف، وضعیت بهتری پیدا کند.
,
 
,
وی با اشاره به اینکه در مورد محصولات لبنیات و هم در مورد شیرخشک بازار‌هایی را در بیرون از ایران داریم، گفت: در مورد شیرخشک با وضع عوارض صادراتی، در عمل تقاضای شیر را کنترل کردیم در حالی که در مورد فراورده‌های لبنی به رغم این که آن‌ها از این شیر تولید می‌شوند و یارانه ۴۲۰۰ تومانی در آن‌ها وجود دارد، ما به التفاوت صادراتی دریافت نمی‌شود.
,
 
,
گیلان پور افزود: یکی از روش‌های تأمین مالی این خرید تضمینی، این است که با عوارض صادراتی شیرخشک بتوانیم کمک کنیم تا منابع مالی آن تأمین شود.
,
 
,
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه مقدار ارز در بودجه سال ۱۴۰۰ برای تأمین نهاده‌ها معین شده است، گفت: امسال تا کنون سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار ارز در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است برای این که نهاده‌ها را با آن وارد کنیم.
,
 
,
وی با بیان اینکه این ارز کمتر از چیزی است که در یک سال معمولی به آن نیاز داریم، افزود: واردات نهاده‌ها را تحت کنترل داریم.
,
 
,
گیلان پور اضافه کرد: نهاده‌های مربوط به چهار ماهه ابتدای سال را از طریق بازارگاه، توزیع کردیم و اکنون در بنادر هم کالا داریم، اما این کالا‌ها برای فروش در بازار آزاد نیست بلکه باید مدیریت شود و در زمان بندی خود، متناسب با میزان تولید و سهمیه ماهانه در اختیار دامداران قرار گیرد و تا کنون مقدار نهاده مورد نیاز را در سامانه بازارگاه تأمین کردیم.
,
 
,
او گفت: در محاسبه قیمت ۶۴۰۰ تومان برای شیر خام که توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان انجام شده است همه مقدار نهاده مورد نیاز با ارز ترجیحی با قیمت‌های مصوب محاسبه شده است.
,
 
,
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در هیچ جای جهان چنین حجمی از مداخله در بازار وجود ندارد، افزود: سامانه بازارگاه، بخش زیادی را شفاف کرده است. در مورد صنایع لبنی هم به نحوی اقدام می‌کنیم تا آن‌ها هم بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
,
 
,
 
,
۶۵ درصد از هزینه محصولات لبنی به قیمت شیر خام وابسته است
, ۶۵ درصد از هزینه محصولات لبنی به قیمت شیر خام وابسته است,
 
,
سید محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع فراورده‌های لبنی نیز با حضور در این برنامه گفت: با افزایش هزینه‌های تولید غیر از شیر خام مواجه هستیم یعنی از ابتدای سال، حقوق و دستمزد و هزینه‌های سربار, ۴۰ درصد و هزینه‌های بسته بندی ۸۰ درصد افزایش یافته است. افزایش قیمت شیر خام، ضریب هزینه‌های ما را افزایش می‌دهد.
,
 
,
وی اضافه کرد: ۶۵ درصد از هزینه تولید شیر پاستوریزه و محصولات لبنی به قیمت شیر خام وابسته است و زمانی که افزایش یابد، خود به خود افزایش سنگینی را به محصولات تحمیل می‌کند که از توان مصرف کننده خارج است.
,
 
,
 بنی طبا افزود: قیمت خرید تضمینی شیر خام، اعلام و بازار شیر خام تحریک شده در حالی که کسی زیر بار افزایش قیمت فراورده‌های لبنی نرفته است و وزارت صمت و جهاد کشاورزی باهم اختلاف دارند.
,
 
,
سخنگوی انجمن صنایع فراورده‌های لبنی گفت: حتی یک گرم نهاده دامی بدون ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور نشده است و زمانی که دو عدد در بازار داریم یعنی فساد وجود دارد و نظام توزیع، درست نبوده است.
,
 
,
 بنی طبا افزود: در سال ۹۸ بر اساس محاسبات، حدود ۹۰۰ میلیون دلار برای نهاده‌های گاو‌های شیری هزینه شده که ما به التفاوت آن بالغ بر ۱۸ هزار میلیارد تومان است و در طرف دیگر، بودجه‌ای در حدود ۴۵۰ میلیارد تومان برای شیر مدرسه مناطق محروم در نظر گرفته شد که محقق نشد، اما از این طرف حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان هزینه شد.
,
 
,
او تأکید کرد: دخالت در بازار از سی سال گذشته تا کنون جواب نداده است و نمی‌توانیم دوباره آن را انجام دهیم. باید اجازه بدهند وارد کنندگان، نهاده‌های دامی را با ارز خود وارد کنند و به قیمت بفروشند و ما به التفاوت یعنی یارانه سیاه را به خود مصرف کننده منتقل کنند.
,
 
,
 
,
قیمت گذاری شیرخام وظیفه وزارت جهاد است
, قیمت گذاری شیرخام وظیفه وزارت جهاد است,
 
,
عباس تابش رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به اینکه قیمت گذاری شیرخام به وزارت جهاد کشاورزی محول شده است, گفت: از ۲۲ تیر، هیچ وظیفه ای در این بخش نداریم و مدیریت این بخش ها با وزارت جهاد کشاورزی است.
,
 
,
وی  در پاسخ به این پرسش که آیا نهاده های دامی موجب افزایش قیمت شیر و تحریک افزایش قیمت فرآورده های لبنی شده است یا علت دیگری دارد؟ افزود: افزایش قیمت می تواند متغیرهای مختلفی داشته باشد.
,
 
,
تابش ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی و شورای قیمت گذاری، کف قیمت شیر خام را ۶ هزار و ۴۰۰ تومان قرار دادند و معنای آن این است که دامدار شیر خود را در بازار آزاد، به هر قیمتی توانست بفروشد و اگر خریداری پیدا نکرد وزارت جهاد کشاورزی شیر را از او به قیمت ۶ هزار و ۴۰۰ تومان می خرد.
,
 
,
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود:​ ما سقف قیمت را ۶ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کردیم اما وزارت جهاد کشاورزی، کف قیمت را این میزان اعلام کرد.
,
 
,
مجتبی عالی مدیرعامل اتحادیه دامداران نیز در پاسخ به این پرسش که خوراک دام و نهاده ها چند درصد از هزینه هایتان را تشکیل می دهد؟ گفت: ۴۰ درصد خوراک دام هایمان از نهاده ها و ۶۰ درصد آن علوفه است که داخل کشور تولید می شود.
,
 
,
وی افزود: نهاده ها به دست دامداران می رسد اما کافی نیست. حدود ۵۰ درصد از شیر دامداران را دامداران صنعتی و ۵۰ درصد را دامداران سنتی تولید می کنند.
,
 
,
عالی ادامه داد: حدود یک ماه پیش هزینه تمام شده یک کیلو شیر با نهاده ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی، ۸ هزار و ۴۰۰ تومان بود؛ اگر این ارز دولتی برای نهاده ها قطع شود و تولید شیر را با نهاده آزاد انجام دهیم قیمت تمام شده شیر حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود.
,
 
,
مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک نیز با بیان اینکه هیچ کالا و یا نهاده ای بدون مجوز بازارگاه،​ وارد کشور نشده است، گفت: گمرک برای ترخیص همه نهاده ها, مجوز وزارت جهاد کشاورزی را از جهت قرنطینه کالا و مجوز بازارگاه اخذ می کند. ​ اسنادی که به گمرک ارائه می شود از زمان اظهار تا زمان صدور مجوز بازارگاه، بیش از ۴۵ روز طول می کشد.
,
 
,
انتهای پیام
,
 
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه