آئینی کهن اما ماندگار؛
شیرهپزی، رسم دیرینه و ماندگار مردم اردل در آستانه پاییز طلایی
درفصل پائیز و اتمام زمان برداشت انگور در شهرستان اردل، شیره پزی انگور که ازفعالیت های سنتی این شهرستان است و ازدیرباز درمناطق مختلف شهرستان رواج داشته، انجام می شود.
[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ قدمت پخت شیره انگور به کاشت آن میرسد. در اغلب نقاط مختلف شهرستان اردل از گذشته تاکنون از انگور شیره میگرفتند.
,
شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
جهانبین نیوز,
این روزها برخی از مادران با اصلات بختیاری در شهرستان اردل مشغول تهیه و پخت شیره انگور هستند.
,
,
,
,
,
فاطمه صالحی یکی از بانوان اردلی که در حال تهیه و پخت شیره انگور بود در گفت و گو با خبرنگار
جهانبین نیوز اظهار داشت:شیره پزی در شهرها و روستا های شهرستان اردل ، بعد از برداشت انگور و معمولا در پایان شهریورماه انجام میشود که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نظر جهت فروش، در تامین مالی خانواده نیز موثر است.
صالحی افزود: برای پخت شیره از انگور کشمشی استفاده میکنند، چون آبدارتراست و از آب انگور علاوه بر شیره پزی، شربت و شیرینی نیز درست میکنند.
,
جهانبین نیوز,
,
,
,
وی بیان کرد: برای تهیه و پخت شیره انگور در ابتدا انگورهای کشمشی را از باغ چیده و در سبدهای مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه میآورند، انگورها را شسته در حوض مخصوص ریخته، روی آن با چکمه میروند و به اصطلاح لگدکوب میکنند تا کاملا آب انگور گرفته شود .
,
,
,
,
,
صالحی اظهار کرد:سپس همه آب انگور را در ظرفهای پلاستیکی ریخته، و به آن مقداری خاک اضافه میکنند و تا صبح فردا به آب انگور دست نمیزنند.
,
وی با اشاره به اینکه علت اضافه کردن خاک سفید(پودرآهک)، شفافیتسازی و به اصطلاح محلی برای حلال شدن آب انگور است، اضافه کرد: صبح روز بعد آب انگور زلال شده را در دیگهای ویژه شیرهپزی ریخته و آن را روی کوره میگذارند تا کاملاً بجوشد و درحین جوشیدن آن را هم میزنند تا نسوزد و شیره خوش رنگ شود.
,
,
,
,
,
,
این خانم اردلی گفت: پس از اینکه شیره پخت و کاملاً خوش رنگ شد، میگذارند تا سرد شود و برای درست کردن شربت و انواع شیرینیهای خانگی نیز استفاده میکنند.
انتهای پیام/
,
,
,
]
به اشتراک گذاری این مطلب!
ارسال دیدگاه