اخبار داغ

یتیمی محیط زیست قم!

یتیمی محیط زیست قم!
محیط زیست قم سال‌هاست که دچار بحران شده و منشأ این بحران عدم اهمیت مدیران استان قم به مسائل زیست‌محیطی در برابر منافع اقتصادی است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  قم فردا،چندین سال است که کارشناسان محیط زیست در خصوص عدم توجه کافی به مسئله محیط زیست و قربانی شدن محیط زیست قم به پای صنعت هشدار می دهند.

عباس جعفری یکی از فعالان محیط زیست اظهار داشت: بحث توسعه صنعت در استان قم در دو دهه اخیر ضوابط و اصول را که در خصوص محیط زیست باید مدنظر قرار بگیرد تا حافظ منابع باشد را رعایت نکرده است.

وی گفت: عوارض این عدم توجه صنعت به محیط زیست کم‌کم مشخص خواهد شد متأسفانه بی‌تفاوتی های زیادی در خصوص محیط زیست در قم صورت می‌گیرد، مشاهده می شود که پسماندهای مضر زیادی در اطراف قم تخلیه می شود و هیچ ارگانی خود را متولی رسیدگی به این موضوع نمی داند.

کارشناس محیط زیست تأکید کرد: پسماندهای حاوی فلزات سنگین در بستر رودخانه ها رها می شوند و وارد دشت های قم از جمله دشت مسیله می شوند که به شدت برای محیط زیست انسانی و حیوانی و گیاهی مضر است اما در این زمینه در استان قم هیچ دغدغه ای وجود ندارد.

چشم امید محیط زیست استان قم به دولت جدید

وی گفت: اعمال نظر مسئولان ارشد استان قم باعث شده که اتفاق خوبی برای محیط‌ زیست رخ ندهد امیدواریم در دولت جدید جلوی آسیب‌های محیط‌ زیستی در استان قم گرفته شود در این مدت توسعه قم کمی بوده است و از نظر کیفی به شدت مشکل داریم .


جعفری بیان داشت: مسئولین ارشد استان قم فقط به فکر ارائه آمار هستند مسئولان قم محیط‌زیست را فدای صنعت کرده‌اند و به بهانه ایجاد اشتغال از آلودگی هایی که این صنایع در قم به وجود می‌آورند چشم پوشی می کنند در صورتی که همان اشتغالی که در آمار ها به آن اشاره می‌کنند اشتغال کاذب است و بیش از ۹۰ درصد درآمدهای آن به استان قم  نمی رسد.

فعال محیط زیست عنوان داشت: برخی از کشورهای همسایه پسماندهای مضر خود را در مرزهای ایران تخلیه می کنند زمانی این پسماندها به صورت رایگان به ایران وارد می شد و بخشی بزرگی از آن نیز به قم می آمد اما بعد از مدت ها و در اوج تحریم ها ایران این پسماندها را با ارز دولتی خریداری کرده و وارد کشور می کرد که آسیب بسیار شدیدی به محیط زیست وارد شد.

وی اضافه کرد: این پسماند در ایران با ایجاد آلودگی های شدید تبدیل به شمش شده و مجدداً به کشورهای دیگر صادر می‌شد بزرگ‌ترین ضربه‌ای که به محیط زیست وارد شد همین است آلودگی تبدیل پسماند به شمش سهم ما می شود شمش آماده بدون دردسر به کشورهای دیگر صادر می شود متأسفانه نگاه مسئولان قم به محیط زیست نگاه دلسوزانه نیست.

عدم استقرار صنایع آب بر در قم

کارشناس محیط زیست بیان داشت: توسعه صنایع آب‌بر و در قم  با توجه به بحران آب نباید توسعه یابد که متأسفانه در اطراف قم استقرار صنایع آلاینده افزایش یافته که علاوه بر مصرف آب زیاد آلودگی های شدید زیست محیطی و آلودگی هوا را به دنبال دارد.

بختیاری عضو سابق شورای شهر قم نیز در این زمینه اظهار داشت: توسعه صنعتی باید با رویکرد توجه به محیط زیست باشد اما بدون تعارف باید گفت آنچه در استان قم و شهر قم رخ می دهد با این رویکرد همسو نبوده است مسئولان استان قم مفهوم توسعه پایدار را درک نکرده اند توسعه صنعتی استان قم به سمتی پیش رفته که در آینده تهدیدهای جدی زیست محیطی در قم رخ خواهد داد.

آب در قم نباید صرف صنایع شود

بختیاری ادامه داد: در قم نگرشی به عنوان توسعه شهر در نظر گرفته شده است اما باید به سمت توسعه پایدار پیش برویم ۱۴۴ میلیون متر مکعب آب در سال وارد قم می شود اما ۳۱ میلیون مترمکعب آن به بخش صنعت داده می شود که این اتفاق درستی نیست در افق سال ۱۴۰۲ در نقطه سر به سر مصرف آب در بخش شرب ۱۱۰ میلیون مترمکعب پیش بینی شده است به همین منظور در سال ۱۴۰۳ باید چاه های آب را مجدداً وارد چرخه آب شرب کنیم با این تفاسیر ما حق نداریم در قم آب را در بخش صنعت هزینه کنیم .

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۱۰ جمعیت قم به یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کند در آینده نزدیک با چالش آب مواجه خواهیم شد مدیریت استان قم از مدیران مقیم و پروازی به فکر محیط زیست نیستند و به بهانه اشتغال به محیط زیست آسیب وارد می‌کند.

همچنین سید رضا موسوی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم اظهار داشت: موضوع محیط زیست فراتر از این آلودگی های صنعتی است اتفاقاتی  در این زمینه در کشور رخ می‌دهد باعث ضربه به محیط زیست شده و وضعیت قم در حوزه محیط زیست نیز نامناسب است.

وی گفت : آلودگی هوای قم در شش ماه نخست سال جاری نسبت به شش ماه سال گذشته بیشتر بوده است میزان آلودگی در شش ماه نخست سال جاری 33 روز بوده اما در سال گذشته 16 روز بوده است.

اصول ابتدایی محیط زیستی در تصمیمات مدیران قم لحاظ نمی شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم تصریح کرد:  متأسفانه  مشاهده می کنیم که اصول ابتدایی مسائل محیط زیستی در تصمیم گیری های کلان استان قم لحاظ نمی شود گاهی بهانه هایی می آورند که محیط زیست را خلع سلاح می‌کند و تنها عدم آلودگی هوا را آن هم در مواردی تأییدی بر ادامه فعالیت صنعت در نظر می گیرند در صورتی که مسائل زیست محیطی فراتر از این مسائل است و بحث های آمایش و جانمایی و آب بر بودن صنعت مورد نظر نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در  قم هیچ محور تمیزی نداریم فقط جاده گرمسار است که آن هم بنا به دلایلی صنایع مستقر نیستند در جاده اراک ،جاده اصفهان، جاده کاشان و جاده تهران همگی معضل های زیست محیطی هستند که ناشی از نگاه سطحی مسئولان قم به مسئله محیط زیست هستند صنایع آلاینده اطراف قم را احاطه کرده اند .

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم اضافه کرد:همواره نسبت مستقیم بین اقتصاد و محیط زیست وجود دارد هزینه نادیده گرفتن محیط زیست بسیار زیاد است اما این مسئله مورد توجه مسئولان اداره کننده استان قم نیست فعالیت های آسیب زا به محیط زیست در قم به راحتی انجام می‌شود متأسفانه ضعف قانونی و فرهنگی باعث این اتفاق می شود.

 وی ادامه داد : مدیران استان قم بیان می‌کنند که دنبال توسعه پایدار هستند اما اصلاً معنی توسعه پایدار را نمی دانند هیچ کشور توسعه یافته ای نیست که به محیط زیست خود آسیب بزند اما در ایران و از جمله قم توسعه صنعتی بهانه‌ای برای آسیب به محیط زیست است به طور مثال قانون شکار صید بسیار قدیمی است و اگر کسی تخلف کند با هزینه بسیار اندکی جریمه می شود.

فعالیت 20 محیط بان در قم

موسوی عنوان داست: خیلی از مدیران درکی از مسائل زیست محیطی ندارند حق آبه های زیست محیطی استان قم سال‌هاست که پرداخت نمی شود سال‌هاست که بعد از اهواز استان قم گرم‌ترین استان معرفی می شود قم تبدیل به جزیره حرارتی شده است.

موسوی تأکید کرد: سازمان حفاظت محیط‌زیست گاهی اوقات می‌تواند در این مسائل دخالت کند و تأثیرگذاری عمیقی داشته باشد اما نگاه حاکم بر کشور این است که هیچ صنعتی حتی به دلایل زیست محیطی تعطیل نشود روح قانون اجازه نمی‌دهد که کارخانه های آلاینده تعطیل شوند.

وی اضافه کرد: روح حاکم در کشور اجازه نمی دهد محیط‌زیست و مقوله های زیست محیطی مورد توجه قرار گیرد و با بهانه های مختلف صنایع آلاینده توجیه می شوند تیم اقتصادی در قم بسیار با هم هماهنگ هستند و طوری عمل می‌کنند که آلایندگی صنایع دلیلی بر تعطیلی آن‌ها نباشد اعمال نظرهای غیر تخصصی اجازه نمی دهد که اتفاقات خوبی در مسئله محیط زیستی استان قم رخ دهد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم گفت: سازمان حفاظت محیط زیست قم با تمام توان در راه حفاظت از محیط زیست قدم بر می‌دارد اما روح حاکمیتی در قم اجازه نمی دهد که این تلاش به نتیجه برسد بودجه‌ای که به استان قم در مسئله محیط زیستی تعلق می گیرد بسیار کم است هزینه اعتبارات عمرانی سال جاری برای محیط زیست قم 1 میلیارد200 میلیون تومان  مصوب شده است که تنها ۵۰ درصد آن وصول شده است که بسیار کم است در قم بیست محیط بانی وجود دارد که شبانه روزی در حال حفظ محیط زیست در قم هستند اما با همه این تلاش ها روح حاکمیتی در قم برای محیط‌زیست دلسوزی نمی‌کند.


انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, قم فردا,
,
,
,
,
,
,
,
, چشم امید محیط زیست استان قم به دولت جدید,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, عدم استقرار صنایع آب بر در قم,
,
,
,
,
,
, آب در قم نباید صرف صنایع شود,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, اصول ابتدایی محیط زیستی در تصمیمات مدیران قم لحاظ نمی شود,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, فعالیت 20 محیط بان در قم,
,
,
,
,
,
,
,
, ., ., ., ., ., ., .,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه