اخبار داغ

سرنوشت نامعلوم طلای کثیف در گورستان زباله تربت‌ حیدریه؛

احداث سایت پردازش زباله در دومین زباله‌گاه بحرانی کشور معطل اعتبار است

احداث سایت پردازش زباله در دومین زباله‌گاه بحرانی کشور معطل اعتبار است
دومین زباله‌گاه بحرانی کشور در تربت حیدریه روزانه ۱۲۰ تن زباله وارد آن می‌شود که به دلیل نبود زیر ساخت لازم برای بازیافت زباله‌ها زیر خروارها خاک دفن می‌شود و سرنوشت این طلای کثیف در گورستان زباله لنگ اعتبار و نصب تجهیزات است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ در سال‌های نه‌ چندان دور، خلاصی از شر زباله‌های شهری و صنعتی به یک معضل زیست محیطی برای کشور‌ها تبدیل شده بود، ولی اکنون همین زباله‌ها در خدمت رشد و توسعه کشور‌ها قرار گرفته و سالانه با بازیافت آن‌ها میلیارد‌ها دلار ارزش افزوده برای اقتصاد جهان خلق می‌شود

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح توس,

این در حالی است که به نظر می‌رسد هنوز در کشور ما به این موضوع اهمیت چندانی داده نمی‌شود و به همین دلیل شاهد حجم انبوه زباله در برخی مناطق از جمله جنگل‌ها هستیم که نه تنها باعث درآمدزایی نمی‌شود که زیان‌های جبران‌ناپذیری هم به محیط زیست و سلامت مردم منطقه وارد می‌کند.

,

شهروندان تربت حیدریه همانند بقیه نقاط کشور هر روز طلا تولید می‌کنند، استخراج طلا از معدن طلای زرمهر بایگ تربت حیدریه را نمی‌گوییم بلکه منظورمان طلایی است که احتمالا چون کثیف است، شهروندان روزانه درون مخزن سرکوچه محل زندگی‌شان می اندازند.

,

دومین زباله گاه بحرانی کشور در تربت حیدریه روزانه ۱۲۰ تن زباله وارد آن می شود که به دلیل نبود زیر ساخت لازم برای بازیافت زباله ها زیر خروارها خاک دفن می شود و سرنوشت طلای کثیف در گورستان زباله لنگ اعتبار و نصب تجهیزات است.

,

این اقدام باعث تولید گاز های گلخانه ای و متان می شود که درصورت تخصیص اعتبار لازم برای نصب تجهیزات بازیافت از سوی مسوولان استانی و کشوری می توان از همین زباله ها برق و کمپوست و انواع مختلف مواد دیگر بدست آورد.

,

فقط ۳۰۰ کیلو زباله قابل استخراج است/شهرداری هزینه ترانشه را صرف پرداخت حقوق پرسنل کرده است

, فقط ۳۰۰ کیلو زباله قابل استخراج است/شهرداری هزینه ترانشه را صرف پرداخت حقوق پرسنل کرده است,

سید جمال یوسف زاده، رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تربت حیدریه در این خصوص به خبرنگار ما گفت: دومین زباله گاه بحرانی کشور را داریم که روزانه تا ۱۲۰ تن زباله تولید می شود که ۷ تن آن زباله ارزشمند است و با توجه به حضور زباله گردها در سطح شهر که از این راه امرار معاش می کنند تقریبا ۳۰۰ کیلو زباله می توان از این میزان اخراج کرد.

,

وی تصریح کرد: تاکنون در دوره ششم شورای شهر دو جلسه در خصوص زباله گاه و پسماند در کمیسیون خدمات شهری برگزار کردیم که خروجی آن تعدادی مصوبه بود که در نخستین آن به شهرداری ظرف مدت سه ماه مهلت داده شده تا نسبت به راه اندازی ترانشه اقدام کند.

,

یوسف زاده گفت: در دومین قدم نسبت به جمع آوری زباله و مدیریت پسماند با موضوع تفکیک زباله از مبدا مقرر شد پیمانکار با تمام توان مالی و لجستیکی خود این طرح را بصورت کامل اجرا کند.

,

این عضو شورا گام سوم را در حوزه فرهنگ سازی عنوان کرد و افزود: مقرر شد کمیسیون فرهنگی شورای شهر و حوزه فرهنگی شهرداری نسبت به تبیین این موضوع بین شهروندان با محوریت لزوم تفکیک زباله از مبدا نیز اقدامات لازم را انجام دهند.

,

وی خاطر نشان کرد: همچنین مقرر شد راهکاری برای ساماندهی زباله گردها و ممانعت از خروج بدون مجوز زباله ها از شهر نیز بررسی و اجرا شود.

,

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تربت حیدریه گفت: زباله گاه در حدود ۲۰ سال گذشته با هدف صیانت از محیط زیست در خارج از شهر احداث می‌شود اما امروز این زباله گاه بزرگترین تهدید برای محیط زیست است و ممکن است تا چند ماه آینده با یک معظل زیست محیطی روبه رو شویم، لذا نیاز است مدیران و مسوولان شهرستانی، استانی و کشوری با یک وحدت رویه و تخصیص اعتبار اقدامات لازم را در این سایتانجام دهند تا ضمن صیانت از محیط‌زیست بتوان از استخراج طلای کثیف برای مدیریت شهری درآمدی حاصل شود.

,

وی افزود: در سالیان قبل حدود ۶۰۰ میلیون تومان بابت احداث ترانشه از سوی سازمان محیط زیست خراسان رضوی به شهرداری واگذار شده بود که متاسفانه این اعتبار به دلیل مشکلات مالی آن زمان صرف حقوق پرسنل شهرداری شد.

,

یوسف زاده بیان کرد: نیاز است شهرداری به میزان مبلغی که آن زمان از سازمان محیط‌زیست دریافت کرده کار را شروع کند و در ادامه با حمایت سایر مسوولان استانی و کشوری این سایت بصورت کامل راه اندازی شود.

,

چرخه معیوب پسماند تربت حیدریه و پیمانکاران

, چرخه معیوب پسماند تربت حیدریه و پیمانکاران,

رییس حفاظت محیط زیست تربت حیدریه در این خصوص به خبرنگار ما گفت: زباله گاه تربت حیدریه در سال ۱۳۸۲ جهت راه اندازی کارخانه کمپوست در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار به شرکت یاران طبیعت واگذار می شود که این شرکت در سال ۱۳۸۹ با توجه به اینکه شرکت مذکور هیچ اقدامی نکرده به آقای علیپور واگذار می شود.

,

داوود نورمحمدی اظهار کرد: در این مدت نیز علاوه بر عدم پیشرفت فیزیکی بدلیل اختلاف سرمایه گذار با شهرداری، مدیریت شهری در حوزه پسماند دچار مشکل می شود که مجبور به راه اندازی زباله گاه در زمینی به مساحت بیست هکتار در کنار همان مجموعه می شود‌ که سرمایه گذار جدید هم به خاطر عدم اجرای تعهدات توسط مسکن وشهرسازی خلع ید شده و واگذاری زمین به وی منوط به رضایت شهرداری و عقد قرارداد می شود که این مهم محقق نمی شود.

,

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ در قانون بودجه مصوب شده شهرهای زیر پنجاه هزار زباله گاه نداشته باشند و شهرستان تربت حیدریه به عنوان شهرستان معین برای انتقال زباله های شهرهای دولت آباد. بایگ. رباط سنگ و کدکن انتخاب و از محل همین قانون اعتباری نیز به شهرداری تربت حیدریه برای ساماندهی زباله گاه احتصاص داده شده است.

,

نورمحمدی گفت:  در شهرستان تربت حیدریه روزانه ۱۰۰ تن زباله تولید می‌شود و نبود مدیریت از مبدأ تا مقصد باعث حضور زباله‌گردها در سطح شهر شده که این موضوع علاوه بر ایجاد چهره نازیبا در منظر شهری می‌تواند باعث انتقال انواع بیماری‌ها شود.

,

رییس محیط زیست تربت حیدریه اظهار داشت: در سال ۱۳۹۹ شرکت ویرا صنعت فجر طاهر اقدام به عقد قرارداد با شهرداری تربت حیدریه می کند که آخرین بار در جلسه کمیسیون خدمات شهری در خصوص مشکلات سرمایه گذار با شهرداری و تصحیح قرار داد بحث شد و به پیمانکار مهلت دادیم بعد از حل اختلافات قرارداد با شهرداری برای حل معضلات زباله گاه و نصب تجهیزات سه ماه مهلت دارند، در غیر اینصورت علاوه بر لغو قرارداد بر اساس ماده ۶۸۸ تهدید علیه بهداشت عمومی اقدام خواهد شد.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه