رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: با اجرا شدن قانون دائمی مالیات ارزش افزوده از ۱۳ دی، همه مشاغل از جمله پزشکی و وکالت ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ داوود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، اظهار کرد: قانون مالیات ارزش افزوده از سال ۱۳۸۷ بهصورت آزمایشی اجرا شد که نسخه نهایی آن پس از برطرف شدن برخی از نارساییهای قانون و تغییراتی که در آن اتفاق افتاد در خرداد تصویب و در تیر ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه قرار شد بعد از ۶ ماه این قانون اجرا شود که از ۱۳ دی در حال اجرای قانون دائمی هستیم، اضافه کرد: این قانون تغییراتی داشت که البته خیلی گسترده نیست و بیشتر مربوط به معافیتها و لغو معافیتها است که برخی از کالاها مانند انتشار کتاب و کارهای فرهنگی از شمول آن معاف شدند؛ و برخی مانند قند و شکر مشمول نبودند و اکنون مشمول شدند.
رئیس سازمان امور مالیاتی درباره پایانههای فروشگاهی نیز گفت: قانون پایانههای فروشگاهی جزء مکمل قانون ارزش افزوده دائمی است و این قانون باید در بستر سامانه پایانه فروشگاهی و سامانه مؤدیان اجرا شود.
منظور در ادامه افزود: اجرای این سامانهها نیازمند زمان بود که قانونگذار برای آن دو سال را در نظر گرفت بود که البته به پایان رسیده و زیرساختی که باید اجرایی میشد در دولت قبل ایجاد نشد و در دولت سیزدهم بهسرعت در حال پیشرفت برای تولید و استقرار آن هستیم تا قانون ارزش افزوده بهتر و روانتر اجرایی شود.
وی اضافه کرد: با اجرای این قانون ما میتوانیم اظهارنامههای ارزش افزوده در بستر قانون را بهصورت خودکار استخراج کنیم و نیازی به ارائه اظهارنامه نخواهد بود. این استردادها در چارچوب ارزش افزوده بهخوبی محاسبه خواهد شد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور درباره مالیاتگریزی برخی مشاغل مانند پزشکی و وکالت که پیشتر رخ داده بود هم گفت: همه مشاغل برای پرداختهای خود باید از درگاههای پردخت استفاده کنند و پزشکان و مراکز درمان هم باید چنین کنند.
داوود منظور افزود: پزشکان مکلف هستند از درگاههای پرداخت برای حق ویزیت و خدمات استفاده کنند که در بسیاری از مطبها این اتفاق میافتد و برخی از مطبها دراینباره کمتر همکاری میکنند.
او اضافه کرد: با نظارت و بازرسیهای نوبهای که از واحدهای نظارتی سازمان مالیاتی انجام میشود موارد تخلف شناسایی میشود و با متخلفان برخورد خواهد شد.
منظور با تأکید بر اینکه وکلا هم باید در پرداخت مالیات اظهارنامه دهند، افزود: باید بهصورت شفاف بتوانیم درآمدهای آنان را کامل شناسایی کنیم که یکی از راهکارها این است که پرداختها در چارچوب درگاه پرداخت منظم در سامانه بانکی انجام شود.
انتهای پیام
منبع: خبرگزاری صداوسیما