اخبار داغ

مدیرکل آب منطقه‌ای استان مطرح کرد؛

اجرای طرح‌های احیاء و تعادل بخشی منابع آب در لرستان

اجرای طرح‌های احیاء و تعادل بخشی منابع آب در لرستان
حسن‌نژاد با اشاره به کاهش ۳۵ درصدی آب پشت سدها نسبت به مشابه سال گذشته، گفت: طرح‌هایی در راستای احیاء و تعادل بخشی منابع آب در لرستان اجرا شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ داریوش حسن‌نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: وجود لایه های حاوی مواد نفتی در اعماق کم و همچنین حفاری چاه‌های آب در اعماق زیاد منجر به تداخل آب زیرزمین و لایه های نفتی می­‌شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سفیرافلاک،,

وی کف شکنی چاه های خشکیده را از دیگر دلایل این پدیده برشمرد و افزود: وجود یا عدم وجود توجیه اقتصادی برای موضوع مذکور، مستلزم مطالعات و اکتشافات پیشرفته و دقیق می باشد و صرف وجود مواد آلاینده نفتی در چاه‌های آب که عمدتا با اعماق زیر ۲۰۰ متر می باشند نمی تواند دلیلی بر وجود لایه های نفت با پتانسیل بالا در منطقه به حساب آید.

,

مدیرکل آب منطقه ای لرستان از مدار خارج شدن چاه کشاورزی به دلیل از بین رفتن کیفیت آب و در نتیجه آن تغییر اراضی از حالت آبی را یک زیان حاصل از این موضوع دانست و بیان کرد: برای برطرف سازی این مشکل و جلوگیری از خسارات، باید با مطالعات دقیق ژئوفیزیک لایه های آبدار و لایه های حاوی مواد نفتی را به دقت شناسایی نمود و از هرگونه حفاری در نزدیکی لایه های حاوی نفت خودداری نمود.

,

وی تصریح کرد: خروج مواد هیدروکربنی از چاه ها در دراز مدت می تواند باعث آلودگی لایه های آبدار و آبخوان ها شود و این امر، باعث عدم امکان بهره برداری از منابع آب زیرزمینی خواهد شد؛ همچنین در صورت استفاده از آب‌های آلوده، احتمال آلودگی لایه های خاک زراعی نیز وجود دارد.

,

حسن نژاد مطالعه و اجرای طرح‌های توسعه منابع آب از جمله سدهای دارای تخصیص آب را از برنامه های شرکت آب منطقه ای لرستان به جهت کاهش میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی برشمرد و عنوان کرد: عمده ترین دلیل برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی که منجر به افت شدید سطح آب آبخوان‌ها شده و احتمال فرونشست دشت‌ها را در پی خواهد داشت، عدم رعایت الگوی کشت و کاشت محصولات با نیاز آبی بالا و مغایر با میزان ذخایر آب زیرزمینی است؛ در این راستا سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی کشت، موظف است سالانه با تعریف الگوی کشت متناسب با وضعیت منابع آب، مدیریت کافی را در این زمینه اعمال نماید.

,

مدیرکل آب منطقه ای لرستان گفت: خشکسالی و فرونشست زمین به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی به میزان بیش از تغذیه آبخوان می باشد که این امر به تدریج منجر به فرونشست و از بین رفتن تدریجی آبخوان‌ها خواهد شد؛ در صورتی‌که ورود مواد نفتی به داخل چاه‌ها به دلیل حفاری بیش از حد چاه به منظور برداشت آب بیشتر و ورود به لایه های زیرین است که حاوی مواد نفتی می باشند، بنابراین می توان این دو امر را در ارتباط با هم به حساب آورد.

,

حسن نژاد با بیان اینکه اجرای طرح‌های احیاء و تعادل بخشی منابع آب از جمله انسداد چاههای غیر مجاز از اقدامات انجام شده شرکت آب منطقه ای لرستان بوده است، خاطرنشان کرد: نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها، اجرای برنامه های اطلاع رسانی و فرهنگسازی، فعالیت گروه‌های گشت و بازرسی جهت جلوگیری از تخلفات حوزه آب، قطع برق و پلمب چاه‌های متخلف، تدقیق میزان اراضی در مجوزهای صادر شده، راه اندازی سامانه دوسویه آب و برق، فعالیت ۱۸ گروه گشت و بازرسی در سطح استان جهت جلوگیری از تخلفات حوزه آب از دیگر فعالیت های این شرکت بوده است.

,

وی اظهارداشت: با توجه به کاهش بارندگی نسبت به دوره آماری و بهره برداری از منابع آب زیرزمینی در فصل کشاورزی، افت سطح آب زیرزمینی روند افزایشی داشته و به دلیل بهره برداری بیش از توان سفره آب زیرزمینی، احتمال کاهش شدید یا حتی خشک شدن بسیاری از چاه ها و چشمه ها در اوج مصرف اعم از شرب، صنعت وکشاورزی دور از انتظار نیست.

,

حسن نژاد متوسط بارندگی استان درسال آبی جاری را  حدود ۳۶۱ میلی متر اعلام و افزود: این آمار نسبت به مدت زمان مشابه سال آبی گذشته ۴ درصد افزایش و نسبت به متوسط دوره آماری حدود ۳۴ درصد کاهش داشته است.

,

مدیرکل آب منطقه ای لرستان بیان کرد: حدود ۳۷ درصد از مخازن سد در حال حاضر پر می باشد و حجم آب موجود در مخازن نسبت به سال گذشته کاهش ۳۵ درصدی داشته است.

,

وی عنوان کرد: لازم به ذکر است با توجه کاهش بارندگی نسبت به دوره آماری و بهره برداری از رودخانه ها در فصل کشاورزی، دبی رودخانه ها نیز روند کاهشی داشته و به دلیل بهره برداری از رودخانه ها در اوج مصرف، احتمال خشک شدن مسیر هایی از رودخانه های اصلی وکل مسیر رودخانه های فصلی در تابستان سال ۱۴۰۱ وجود دارد.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه