دکتر نوروزیان با عنوان اینکه تا کنون هیچ مورد مثبتی از وبا در استان هرمزگان گزارش نشده است، گفت: تمامی بیماران مشکوک به وبا مورد آزمایشهای تخصصی قرار میگیرند که خوشبختانه تا کنون تست هیچکدام از آنها مثبت نشده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار هرمز با بیان اینکه وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و خاص انسان است که توسط نوعی باکتری بنام ویبریوکلرا ایجاد می شود، گفت: این بیماری در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و مناسب، بسیار کشنده است
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هرمز,نوروزیان در خصوص راههای انتقال بیماری وبا و منابع شایع این بیماری گفت: این بیماری از دو طریق تماس مستقیم و تماس غیر مستقیم انتقال می یابد.
,وی در مورد راه تماس مستقیم در انتقال بیماری گفت:بیماری می تواند از طریق دست های آلوده، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود.
,سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به راه های تماس غیرمستقیم که افراد ندانسته به آن مبتلا می شوند، عنوان کرد: مصرف آب آلوده به مدفوع ( آلودگی آب توسط مدفوع به طور ثانوی، دفع ناصحیح فاضلاب و نشت آن به آب آشامیدنی ) منابع آب حفاظت نشده مانند چاهها، دریاچه ها، استخرها، جوی ها و…، استحمام یا شستشوی لوازم آشپزخانه در آب آلوده، شستشوی سبزی و میوه ها با آب آلوده، یخ آلوده که از آب آلوده تهیه شده باشد، غذاهای آلوده که در خارج از یخچال نگهداری شوند و انبار کردن غذاهایی همچون شیر، برنج پخته، تخم مرغ و …. در خارج از یخچال، غذاهای دریایی ناپخته و خام مثل صدف، ماهی و…، تغذیه کودکان و نوزادان با بطری ( آلوده) به جای شیرمادر نیز می تواند یک عامل انتقال بیماری باشد.
,نوروزیان علائم بالینی و خصوصیات بالینی بیمار مبتلا به وبا را بدین شرح برشمرد: اسهال آبکی حجیم و سریع السیر و جهنده، با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش و بسیار زیاد، اسهال بدون تب و بدون دل درد و پیچ شکم، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی (اسپاسم) و درد عضلات پشت ساق پا، عطش و تشنگی فراوان، کم شدن یا قطع ادرار.
,سخنگوی دانشگاه در ادامه گفت: با توحه به فصل گرما و سفرهای تابستانه، با هدف پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و همه گیری بیماریهای منتقله از آب و غذا، به خصوص بیماری واگیر به تمامی شهروندان توصیه می گردد جهت حفظ سلامتی در طول سفر به نکات و تذکرات بهداشتی توجه کنند.
,وی افزود: از خرید موادغذایی به ویژه نوشیدنی ها، که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می شوند و مواد غذایی روباز، غیر بهداشتی و فله ای بویژه لواشک، ترشک، ماکارونی و… که فاقد بسته بندی ومجوز وزارت بهداشت می باشند جدا خودداری نمایید و شستن دستها با آب و صابون قبل از خوردن غذا نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای روده ای (اسهال و …) دارد؛ در بین راه در دستشوییها از صابون جامد استفاده نکنید و به جای آن از صابون مایع برای شستن دستها استفاده کنید.
,سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه توجه داشته باشید که مواد غذایی پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار گرم شود، عنوان کرد: استفاده از یخدان می تواند مواد غذایی را تا چند ساعت سالم نگه دارد. در صورتی که از یخدان استفاده می کنید غذاهای خام و پخته را مجاور هم قرار ندهید و از تماس آن ها با هم جلوگیری کنید ؛ در صورتی که قصد استفاده از غذاهای کنسرو شده را دارید مراقب باشید که قوطیها برآمده یا فرورفته نباشند و نشتی یا شکستگی نداشته و پس از اطمینان از تاریخ مصرف آن و دارا بودن مجوز وزارت بهداشت باید به مدت ۲۰ دقیقه قبل از مصرف بجوشانید.
,نوروزیان با اشاره به اینکه از خرید یخهای قالبی در طول سفر خودداری کنید و جهت آب آشامیدنی از یخ های بسته بندی و دارای مشخصات دار استفاده شود، گفت: از مصرف آبهای سطحی، چشمهها و دریاچهها خودداری کنید و آب آشامیدنی را از منابع مطمئن تامین کنید و تا حد امکان از بطریهای آماده آب بسته بندی استفاده کنید و در پارکها و تفریحگاهها به تابلوهای راهنمای آب شرب و غیر شرب (مورد استفاده جهت آبیاری فضای سبز) توجه کنید.
,وی خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده تخلف از مقررات بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره ۱۹۰ اطلاع دهید.
,,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه