اخبار داغ

مدیرکل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت:

خراسان شمالی پایلوت اجرای طرح نظام ارجاع الکترونیک روستایی شد/ فعالیت هفت هزار پزشک خانواده در کشور

خراسان شمالی پایلوت اجرای طرح نظام ارجاع الکترونیک روستایی شد/ فعالیت هفت هزار پزشک خانواده در کشور
مسعود مشایخی گفت: خراسان شمالی پایلوت نظام ارجاع الکترونیک روستایی قرار گرفت تا نواقص طرح و سیستم مرتفع شود که تا پایان شهریور ماه در صورت رفع نواقص در سایر شهرها نیز به مرحله اجرا برسد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  عصراترک از بجنورد، مسعود مشایخی، مدیرکل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه خراسان شمالی اظهار داشت: کارکرد هر نظام بیمه ای کاهش مخاطرات برای فرد است تا بیماران به دلیل هزینه های درمان از خدمات محروم نشود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصراترک ,

وی با اشاره به اینکه اصل و اساس نظام ارجاع پزشک خانواده از منظر بیمه ای است، ادامه داد: نکته قابل توجه این است که در تمام مطالب علمی بر این باور هستند که بهترین نظام، نظام ارجاع مبنی بر پزشک خانواده است.

,

مشایخی اضافه کرد: در سیستم نظام ارجاع به پزشک خانواده، اگر فرد برای دریافت خدمات به ارائه دهندگان سطح اول مراجعه کند به صورت میانگین بالغ بر 80 درصد نیازهایش رفع می شود و چنانچه پزشک تشخیص دهد، بیمار به پزشک متخصص و فوق تخصص ارجاع داده می شود.

,

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سیستم ارجاع مبتنی بر پزشک خانواده، مردم به یک پزشک خانواده مشخص شده مراجعه می کنند، گفت: پزشک خانواده متولی سلامت جمعیت افراد تحت پوشش خود است و در واقع نباید منتظر حضور بیمار در مطب باشد، بلکه براساس سابقه و پرونده پزشکی که از بیماران دارد باید وضعیت سلامت افراد را کنترل کند.

,

مدیرکل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت خاطرنشان کرد: جمعیت تحت کنترل پزشک خانواده بنابر موقعیت مکانی و جمعیت روستایی متفاوت است، اما براساس استاندارد تعریف شده یک پزشک خانواده برای چهار هزار نفر تعیین می شود.

,

مشایخی ابراز داشت: پزشک خانواده در واقع از دهه های 60 به بعد شکل گرفته بود که طی مطالعات انجام شده، ارائه خدمات در مرکز روستاها به صورت ماهانه بود که به دلیل دوره زمانی طولانی، مردم شناختی نسبت به  این افراد نداشت و مخاطراتی به همراه داشت که براین اساس نظام شبکه تغییر کرد و در سطح روستاها یک نفر به عنوان بهورز از ساکنان روستا انتخاب و تحت آموزش قرار گرفتند که خدمات درمانی را به بیماران ارائه دهند.

,

 

,

, ,

 

,

این مقام مسئول گفت: براساس آخرین آمار در چهار هزار و 186 مرکز جامع خدمات سلامت بیش از هفت هزار پزشک، دو هزار دندان پزشک، پنج هزار ماما فعالیت دارند.

,

مشایخی یادآور شد: روستاهای با جمعیت کمتر خانه بهداشت دارند و بهورز خدمات را ارائه می دهد و هر چند خانه بهداشت تحت پوشش یک مرکز جامع خدمات سلامت قرار می گیرند که مسیر ارجاع مشخص است و براین اساس تمام افراد روستاها به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات پزشک خانواده بهره مند می شوند و پزشک به صورت هفتگی در ساعت ها و روزهای مشخص برای ویزیت بیماران مراجعه می کند.

,

وی با اشاره به اینکه براساس پایش نسخه های انجام شده، پرمصرف ترین داروهایی که پزشکان خانواده تجویز کرده اند، ۴۳۶  قلم بوده، گفت: این داروها در قالب یک بسته دارویی در مرکز جامع خدمات سلامت موجود است و در اختیار بیماران قرار داده می شود و در زمانی که پزشک به صورت دهگردشی در روستاهای همجوار حضور پیدا می کند بسته را به همراه دارد.

,

این مقام مسئول با بیان اینکه سازمان ها باید به سمت الکترونیکی شدن بروند، افزود: به طور نمونه، در آغاز طرح نسخه نویسی الکترونیک مقاومت بالا بود، اما در این طرح خطای نسخه نویسی و نسخه خوانی صفر می شود و منافع زیادی دارد، براین اساس باید ارجاع هم الکترونیکی شود.

,

مشایخی خاطرنشان کرد: طی هفته های گذشته، خراسان شمالی پایلوت نظام ارجاع الکترونیک روستایی قرار گرفت تا نواقص طرح و سیستم مرتفع شود و تا پایان شهریور ماه در صورت رفع نواقص در سایر شهرها نیز به مرحله اجرا برسد.

,

مدیرکل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت در پاسخ به سوال خبرنگار عصراترک مبنی بر اجرایی شدن طرح دارویار توضیح داد: دارویار انقلابی در اقتصاد سلامت است که به دنبال آن یارانه ارز دارو از عرضه به تقاضا رسید و در واقع از مصرف بالا و خودسرانه دارو و قاچاق جلوگیری می شود.

, عصراترک ,

 

,

انتهای پیام/ 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه