اخبار داغ

رزمنده و روزنامه نگار لشگر خوبان رونمایی کرد+تصاویر

گنجینه ای ارزشمند و دایرة المعارف دوران پایانی دفاع مقدس/ گزارش واحدهای لشگر عاشورا، آرشیو نشریاتِ خاص و خاطرات نابی از علامه جعفری(ره) و استاد شهریار

گنجینه ای ارزشمند و دایرة المعارف دوران پایانی دفاع مقدس/ گزارش واحدهای لشگر عاشورا، آرشیو نشریاتِ خاص و خاطرات نابی از علامه جعفری(ره) و استاد شهریار
جانشین فرمانده سپاه عاشورا، سه مجموعه مجزا از هم را به موسسه حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدسِ سپاه عاشورا تقدیم کرد. «اطلاعات جبهه» «پیام انقلاب» «گزارشات واحدهای لشگر عاشورا»
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زیتون، در میان رزمندگان دفاع مقدس، کمتر کسی است که علی رغم وظایفِ خطیر پاسداری به روزنامه نگاری و گردآوری خاطرات نابی از جبهه بپردازد؛ روزنامه نگاری دفاع مقدس را می توان جامع تر از خاطره گویی تصور کرد. خاطره گویی های مرسوم زمانی به گنجینه تبدیل می شود که پیوستی از اسناد گرانبهای فرهنگی را در اختیار داشته باشد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, زیتون, در میان رزمندگان دفاع مقدس، کمتر کسی است که علی رغم وظایفِ خطیر پاسداری به روزنامه نگاری و گردآوری خاطرات نابی از جبهه بپردازد؛ روزنامه نگاری دفاع مقدس را می توان جامع تر از خاطره گویی تصور کرد. خاطره گویی های مرسوم زمانی به گنجینه تبدیل می شود که پیوستی از اسناد گرانبهای فرهنگی را در اختیار داشته باشد.,

یکی از رزمندگان خوش ذوقی که به صورت خودجوش و با احساس وظیفه آرشیوی از خاطرات و نشریات دوران دفاع مقدس را گردآوری کرده، کسی نیست جز حاج علی قادری.

,

شهرت قادری در میان رزمندگان لشگر عاشورا و اهالی تبریز به مدیریت و فرماندهی است؛ اما وی را می توان به عنوان یک فعال فرهنگی و یک روزنامه نگار هم معرفی کرد. خاصه زمانی که در اوج عملیات های دفاع مقدس، دست از گردآوری خاطرات و اسناد بر نداشت و گنجینه ای از آن دوران را در اختیار گرفت.

,

وی پس از مدت ها تصمیم گرفت این گنجینه را به موسسه حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدسِ سپاه عاشورا تقدیم کند؛ علت را که از وی جویا شدیم گفت: ابوی بنده یکی از روحانیون و علمای بنام تبریز بود و کتابخانه ی بسیار گرانبهایی در منزل داشت. در اواخر عمر پدرم، به ایشان پیشنهاد دادیم که کتابخانه را جهت حفظ و انتقال به نسل های بعدی وقف کنند. ایشان هم پذیرفته و آن کتابخانه را به مدرسه طالبیه تبریز وقف کردند.

,

قادری افزود: بنده نیز به تاسی از پدر مرحومم، اسناد و نشریات گردآوری شده از دوران دفاع مقدس را برای طرح های پژوهشی و همچنین انتقال به نسل های آتی، در اختیار موسسه حفظ آثار قرار دادم.

,

جانشین فرمانده سپاه عاشورا، سه مجموعه مجزا از هم را به موسسه حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس تقدیم کرد. «اطلاعات جبهه» «پیام انقلاب» «گزارشات واحدهای لشگر عاشورا» مجموعه هایی است که به تعبیر حاج علی قادری، آنها را می توان دایرة المعارف و منبع مهمِ دوران پایانی دفاع مقدس نامید.

,

, ,

«اطلاعات جبهه» عنوانی است که در دوران دفاع مقدس، ضمیمه روزنامه اطلاعات میشد و اخبار و محتوای جبهه ها را منتشر می کرد؛ حاج علی قادری از اوایل سال 66 تا بعد از قطعنامه، 95 نسخه از این ضمایم را جمع آوری کرده و در قالب دو قطعه بزرگِ صحافی شده، آرشیو ارزشمندی را تشکیل داده است. (تصویری از مجموعه ارزشمند اطلاعات جبهه 👇)

,

, ,

قادری در توضیح اهدای این آرشیو به موسسه حفظِ آثار اظهار داشت: آنچه امروز به شما اهدا می شود، مجموعه ارزشمندی است. نه به این خاطر که منِ قادری اهدا می کنم، بلکه از این جهت که دایرة المعارف یک و نیم سال آخر جنگ و دفاع مقدس است و می توان به عنوان یک آرشیو و گنجینه در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

,

, ,

جانشین فرمانده سپاه عاشورا همچنین 156 شماره از ماهنامه «پیام انقلاب» را به مدت 13سال جمع آوری کرده و در قالب 8 مجلّدِ صحافی شده در اختیار آیندگان قرار داده است که میتوان به عنوان منبعی از منابع دفاع مقدس مورد استفاده قرار گیرد.

,

        

, , ,

حاج علی قادری در کنار دو مجموعه فوق، مجموعه «گزارشات واحدهای لشگر عاشورا» را نیز به موسسه حفظِ آثار تقدیم کرد. در این گزارش اسناد مربوط به دوران پایانی جنگ وجود دارد که توسط شهید داود یسری جمع آوری شده است. 

,

, ,

علی قادری رزمنده لشگر عاشورا در دوران دفاع مقدس، کتابی از آیت الله حکیم(ره) را تقدیم موسسه حفظ آثار کرد. وی در پاورقی این کتاب می نویسد: این کتاب را در تاریخ 64/11/26 بعد از عملیات غرورآفرین و موفق والفجر8 از کتابخانه مسجد فاو بعنوان یادگاری برداشتم و جهت حفظ در سوابق آثارمربوط به دفاع مقدس تقدیم گنجینه آثار شهدا و دفاع مقدسِ مرکز حفظ آثار سپاه عاشورا نمودم.

,

, ,

حاج علی قادری همچنین بخش هایی از خاطرات ناب علامه جعفری(ره) و استاد شهریار را که در ویژه نامه های بزرگداشت دفاع مقدس منتشرشده بود، رونمایی کرد. قادری متعلق به محله حکم آباد تبریز است و با یک واسطه می گوید؛ " از استاد جعفری درخواست شده بود که برای یادواره شهدای محله حکم آباد پیامی صادر کنند؛ علامه سوال می کند، حکم آباد چند شهید تقدیم انقلاب کرده است؟ در پاسخ می گویند 200 شهید. علامه با حالت تعجب می پرسند؛ ۲۰۰ شهید؟! بعد در ادامه می گویند؛ الله اکبر الله اکبر حکم آباد ۲۰۰ شهید داده. و بعد به این یادواره پیام می فرستند." (پیام علامه جعفری به یادوراه شهدای محله حکم آباد 👇)

,  " از استاد جعفری درخواست شده بود که برای یادواره شهدای محله حکم آباد پیامی صادر کنند؛ علامه سوال می کند، حکم آباد چند شهید تقدیم انقلاب کرده است؟ در پاسخ می گویند 200 شهید. علامه با حالت تعجب می پرسند؛ ۲۰۰ شهید؟! بعد در ادامه می گویند؛ الله اکبر الله اکبر حکم آباد ۲۰۰ شهید داده. و بعد به این یادواره پیام می فرستند." , (پیام علامه جعفری به یادوراه شهدای محله حکم آباد 👇),

, ,

 

,

قادری با رونمایی از ویژه نامه خاطره، «بمناسبت هفته دفاع مقدس در سال 74» خاطره ای از استاد شهریار و نحوه حضور استاد در میان رزمندگان لشگر عاشورا نقل کرد. به عبارتی دیگر دعوت کننده ی استاد شهریار به میان رزمندگان لشگر عاشورا حاج علی قادری بود که منجر به شعرسرائیِ معروفِ حضرت استاد شد.

, به عبارتی دیگر دعوت کننده ی استاد شهریار به میان رزمندگان لشگر عاشورا حاج علی قادری بود که منجر به شعرسرائیِ معروفِ حضرت استاد شد.,

در این ویژه نامه به نقل از دکتر علی قادری چنین نوشته شده است: در سوم آذرماه 66 همراه مدیرکل وقت ارشاد استان، و یکی از برادران پاسدار جهت دعوت از استاد شهریار، شاعر گرانقدر و انقلابی آذربایجان برای حضور در مراسم روز بسیج (5آذر) در جمع رزمندگان به منزل ایشان رفتیم. بعد از صحبت های مختلف و استماع اشعار استاد،مدیرکل وقت دعوت از ایشان را مطرح کردند. ولی استاد اظهار داشتند: ما سنمان گذشته و جبهه ما شعر ماست. ما با اشعارمان به رزمندگان کمک می کنیم. امکان حضور در لشگر عاشورا برایم مقدور نیست. بنده هم از استاد خواستم ولی مقبول نیافتاد. بناچار موقع خداحافظی و خروج از اتاق، فکری به ذهنم رسید و خطاب به ایشان گفتم: استاد چند لحظه اجازه فرمائید خصوصی در خدمتتان باشم. استاد با گشاده روئی قبول کردند. گفتم: استاد! من از طرف رزمندگانی به خدمت شما رسیدم که مهیّا برای اجرای عملیات می شوند. رزمندگانی که آماده ایثار و بذل جان خود در راه اعتلای اسلام هستند و درخواست من از شما اینست که با حضورتان در جمع رزمندگان و با قرائت اشعاری در بالا بردن روحیه آنها موثر باشید. استاد! من از طرف همرزمان شهید مهدی باکری به خدمت شما رسیدم و درخواست من از شما اینست که دعوت رزمندگان را اجابت نموده و جمع نورانی آنها را با اشعار انقلابی و عارفانه مستفیض فرمائید. وقتی حرف های من به اینجا رسید، استاد ذکر خیری از سردار رشید اسلام مهدی باکری نمودند و شروع کردند به گریه کردن و با صدای دلنشینی گفتند: می آیم. حتما می آیم. در مجلس شما شرکت میکنم.

, وقتی حرف های من به اینجا رسید، استاد ذکر خیری از سردار رشید اسلام مهدی باکری نمودند و شروع کردند به گریه کردن و با صدای دلنشینی گفتند: می آیم. حتما می آیم. در مجلس شما شرکت میکنم.,

, ,

آن روزها جوّی بود که می خواستند به استاد القا کنند که دیگر شعر نگویید. می گفتند، با این اشعارِ به اصطلاح جبهه ای و انقلابی، ارزش اشعار قبلی را هم از بین بردی. ما سعی مان این بود که استاد در این جوّ واقع نشود و او که عارفی بزرگوار و شاعری حق گو و انقلابی و عاشق امام و اهل بیت و جبهه و جهاد بود با حضورش در جمع نورانی رزمندگان پاسخ دندان شکنی به یاوه گویان ملی گرا داد. و نشان داد که شهریار متعلق به ایران اسلامی و آذربایجان شهید پرور است. 

,

سلام ای جنگجویان دلاور

,

نهنگانی به خاک و خون شناور

,

سلام، ای صخره‌های صف‌کشیده

,

به پیش تانکهای کوه‌پیکر

,

صف جنگ و جهاد صدر اسلام

,

صف عمار یاسر، یا که اشتر

,

به قرآن وصف او: بنیان مرصوص

,

صف مولا علی، سردار صفدر

,

در آن عرصه که نه چشم است و نه گوش

,

نبیند چشم دل جز روی دلبر

,

شما را با لقاءالله، پیوست

,

سر دست ست و هر آنی میسر

,

شهادت برترین معراج عشق است

,

گهش پروازی از جبریل، برتر

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه