اخبار داغ

نامه سرگشاده بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان خطاب به استاندار گیلان

نامه سرگشاده بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان خطاب به استاندار گیلان
بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان نامه ای سرگشاده ایی را خطاب به استاندار گیلان در باب اشتغال زایی و استفاده هر چه بهتر از ظرفیت های موجود منتشر کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از پیک دانشجو بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان در نامه ای سرگشاده خطاب به استاندار گیلان نوشت: همان‌گونه که مستحضرید جنگل‌ها و مراتع ثروت‌هایی ملی هستند که با حفظ تنوع زیستی، جلوگیری از فرسایش خاک، بهره‌برداری اقتصادی و جذب گردشگر نقش قابل توجهی در توسعه‌ی‌ پایدار ایفا می‌کنند. این نعمت‌های الهی در ایران از جمله مهم‌ترین سرمایه‌های طبیعی محسوب می شوند که علی‌رغم کاهش محسوس در سه دهه گذشته، همچنان در مناطق شمالی به صورت متراکم مشاهده می گردند. در این میان جنگل‌های گیلان با مساحتی بالغ بر ۵۰۰ هزار هکتار از اصلی‌ترین عوامل جذب گردشگر در استان بوده که در سه دهه گذشته به دلیل اجرای پروژه های عمومی عمرانی در دل جنگل‌ها، تجاوز به عرصه‌های جنگلی در حاشیه روستاها، تغییر کاربری مراتع و عوامل دیگر، با کاهشی ۱۰ درصدی مواجه شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پیک دانشجو, پیک دانشجو,

از طرفی دیگر همه‌ساله شاهد آن هستیم که تعداد زیادی از دانشجویان رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی از دانشگاههای استان فارغالتحصیل و به خیل بیکاران افزوده میشوند. بسیاری از این جوانان با مشکلاتی از قبیل افسردگی، تأخیر در امر ازدواج، تضعیف بنیان خانواده، اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی دیگری که ریشه در بیکاری و فقر دارند، دست و پنجه نرم میکنند. ما در استانی زندگی میکنیم که مشمول الطاف الهی واقع شده و از نظر شرایط اکولوژیک، منابع سرشار طبیعی و نزولات جوی از وضعیت بسیار مطلوبی برخودار است. این شرایط محیطی، بستر مناسبی را برای فعالیت‌هایی نظیر درختکاری فراهم ساخته که می‌تواند با ایجاد اشتغال در این حوزه، هزاران نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را از معضل بیکاری رها سازد.

,

بررسی‌های صورت‌گرفته نشان می‌دهد که با به‌کارگیری ۲۴۵ هزار هکتار از اراضی مرتعی و مخروبه استان و کشت درختان سریعالرشدی مانند پالونیا، صنوبر و اکالیپتوس و تولید، فرآوری و ایجاد صنایع تبدیلی چوب برای آن‌ها، می‌توان علاوه بر توسعه‌ی پوشش جنگلی نقش قابل قبولی در اشتغال‌زایی ایفا کرد. توسعه‌ی این گونه از جنگل‌ها از مزایای دیگری چون حفاظت از خاک در سیستمهای اگروفارستری، تولید علوفه از برگ گونه پالونیا، پرورش زنبور عسل از گلهای درخت پالونیا، ایجاد پارکهای جنگلی و توسعه گردشگری، زراعت چوب و عدم وابستگی به خارج جهت واردات چوب، تاثیر مثبت بر چرخه آب، کربن و بر نزولات جوی، تبخیر و تعرق، میزان روانآب، میزان نفوذ روانآب، جلوگیری از سیل و خسارات زیانبار ناشی از برخوردار است. با این حال باعث تأسف است که تاکنون هیچ گونه اقدام جدی از سوی مسئولین استان در این زمینه مشاهده نشده است.

,

لذا انتظار می‌رود در سالی که به فرمایش مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) سال “اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال” نام گرفته است، با فعال کردن چنین ظرفیت‌های محلی، به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد درون‌زا و دانش‌بنیان و استفاده از نیروی انسانی جوان و متخصص در استان، کاهش هر چه بیشتر نرخ بیکاری برای مردم شریف گیلان محسوس‌ گردد.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه