هوا که سرد می شود ، کام مردم کردستان دیگر طعم و بوی غذاهای سرخ کردنی را کمتر به خود می گیرد و مردم ترجیح می دهند از غذاهای سنتی مخصوصاً آش های محلی استفاده کنند که هم برای بدن مفید است و هم سبب پیشگیری از بیماری های واگیر مخصوصاً سرماخوردگی خواهد شد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آفتاب دل، هوا که سرد می شود ، کام مردم کردستان دیگر طعم و بوی غذاهای سرخ کردنی را کمتر به خود می گیرد و مردم ترجیح می دهند از غذاهای سنتی مخصوصاً آش های محلی استفاده کنند که هم برای بدن مفید است و هم سبب پیشگیری از بیماری های واگیر مخصوصاً سرماخوردگی خواهد شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آفتاب دل,,
استان کردستان نیز از جمله ی استان های ثروتمند کشور در حوزه ی غذاهای محلی است، مردم کردستان به دلیل شیوه معیشت مبتنى بر دامداری، زراعت، باغدارى و زنبورداری، از گیاهان طبیعى خوراکى مانند قارچ، کرفس، کنگر، ریواس، خوژه به هر دو صورت تازه و خشک کرده، بسیار استفاده مىکنند.
در زندگی مردم استان کردستان بهواسطه وجود کوههای زیاد و همچنین سرمای منطقه در فصل زمستان معمولاً غذاهای متنوعی بین مردم رواج داشته که هماکنون نیز بیشتر مردم استان از آن غذاهای محلی استفاده میکنند.
وجود طبیعت بکر از گذشته تاکنون باعث رونق دامداری در استان شده و همین عامل باعث شده امروز شاهد بهترین فرآوردههای دامی کشور در این استان باشیم، از روغن حیوانی گرفته تا نان محلی و کره، تخممرغ محلی، شیر، عسل و....
,,
آش دوینه که از دوغ محلی درست میشود، معمولاً در فصل سرما پخت میشود و با توجه به مواد متشکله آن حاوی ارزش غذایی بسیار زیادی بوده و غذای مناسب برای سرماخوردگی است.
, ,
آمنه بیگی از زنان کهنسال سنندجی است که در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل گفت: منطقه کردستان غذاهای محلی بسیاری دارد که دانوله ، کفتهشۆربا ، دۆخهوا ، ترخێنه، دۆینه، کهشکهکین ، نیسکێن ، پرپۆڵه، شۆربا ، سایله، پیازاو ، پهڕشه، بڕوێشێن، فڕوجاو ، قهیسیاو ، قهیماخ ، شلکێنه، ، کولێرهگاڵگاڵی ، ناوساجی ، نان ساجی و ... از جمله ی آنهاست.
,
,
وی ادامه داد: این غذاهای محلی از موادی درست می شوند که در طبیعت محلی خودمان هستند و سالم و مقوی و در جلوگیری از بسیاری از بیماری هایی که امروزه در جامعه می بینیم پیشگیری می کنند.
,,
یکی دیگر از شهروندانمان که خانمی 50 ساله بود در گفتگو اظهار کرد: غذاهایی محلی چون شلمین و دوینه که غذاهای فصل های سرد در این منطقه هستند و خانم ها در اواخر تابستان اقدام به درست کردن و خشک کردن آن در پشت بام هایشان هستند با فصل سرما رونق می یابد.
فاطمه میره کی ادامه داد: در گذشته ما خانم ها در روستا ها به دلیل اینکه مواد تشکیل دهنده ی این شلمین و دوینه در روستاها بود ان ها را تهیه و برای اقواممان در شهر می فرستادیم .
وی ادامه داد: ولی امروزه با وجود مهاجرت مردم به شهرها و زندگی شهر نشینی اما خانم ها منطقه کردنشین همچنان اقدام به تهیه ی آن می کنند چرا که غذایی فوق العاده سالم و مفید می باشد.
,
مقوی ترین و سالم ترین غذاهای بومی و محلی
,
مهین رحمی کارشناس تغذیه می گوید: غذاهای محلی از سالم ترین غذاها هستند که لازم و ضروری می نماید که خانم ها به آن توجه لازم را داشته باشند و لازم است که بگوییم که غذاهایی همچون " دوینه " ، " شه له مین" و " دو خه وا " و " دانه کولانه " به دلیل مواد استفاده شده در انها طبیعی و سالم است مقوی ترین و سالم ترین غذاها هستند.
رحیمی ادامه داد: غذاهای محلی و بومی در آن ها از هیچ کونه مواد شیمیایی و افزودنی و رنگ ها استفاده نمی شود چرا که امروزه همین مواد افزودنی مشکلات بسیاری را برای سلامتی به وجود آورده اند .
,
وی افزود: در صورت معرفی و زنده نگه داشتن این غذاها می توان گفت که سفره سلامتی شهروندان و جامعه هر روزه گسترده تر خواهد شد و این همت بانوان و خانم ها را می طلبد که بار دیگر به تغذیه سالم و غذاهای سنتی و بومی ومحلی خود روی آورده و سفره های خود را با تغذیه سالم زینت بخشند.
,,
انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه